tiistai 5. kesäkuuta 2018

Saimaan eka jälkikoe ja Inkan pk-mokat osa 4


Nyt se on koettu! Jälkikokeen järjesti siis oman seurani EPK ja osallistujia oli hurjat kolme. Ilta alkoi maastoilla, ja arvoin meille Saimaan kanssa jäljen nro 1. Janaa Saimaalle ei koskaan olla opetettu, joten ”lähetys” oli lähinnä muodollinen ja Saipe veti alkujanan vähän siksakkia. Jälki kulki lähellä janan loppua, ja Saimaa nappasi sen tosi hienosti ja lähti varmanoloisesti jäljestämään. Janalta siis pisteitä 24/30 kommentein ”voisi edetä suoraviivaisemmin, tekee todella aktiivisesti töitä ja nostaa jäljen hienosti”.
Itse jälki sujui Saimaan osalta tosi hienosti. Ekan 100m aikana Sai teki pienen luupin (ja tässä kohtaa taisi jäädä eka keppi), ja sen jälkeen pieni musta eteni jäljellä kuin juna, kulmatkin veti ihan millilleen. Ekan kulman jälkeen vastaan tupsahti mies colliensa kanssa, ja jäin hetkeksi selostamaan miehelle että juu, kokeessa ollaan ja ei, en tiedä missä voi kulkea sotkematta. Tässä kohtaa jäi kakkoskeppi. Sitten nousi kolme keppiä, ja vitosella näin jo jäljentekijän autollaan & oletin, että kepissä ollut ylimääräinen huutomerkki merkkasi kutoskeppiä. Laskin, että kolme keppiä ei tulokseen riitä, joten pinkaisimme takaisin jäljen alkuun ja haimme sen keskustelutuokion aikana jääneen kakkoskepin. Vitoskepillä aikaa oli kulunut 6min, mutta loppuhäröily vei sen verran aikaa, että palautin kepit aika lailla minuutilleen 20min kohdalla. Teki kyllä mieli vetää itseäni turpaan, kun vastaanottaja totesi, että ei tuo ole kutoskeppi. Siis hitto! Olimme vitosen kohdalla loistavasti jäljellä ja olisin vain voinut rauhassa edetä lähellä olleelle kutoskepille, mutta ei. Sinne meni 40p :D Eikä edes ollut eka kerta kun tein tämän virheen, samoin kävi kerran Sätkän kanssa. Ihminen on hidas oppija. Jäljeltä siis 80/140p.

Tässä kohtaa tiesin, että pisteet eivät riittäisi tulokseen, mutta halusin kuitenkin lähteä esineruutuun. Saimaa ei ole ikinä tehnyt täysikokoista esineruutua, eikä sellaista, jossa ei ole mun hajuja, jaaaa eihän se koskaan ole hakenut kahta esinettäkään suoraan peräkkäin. Mutta Siims oli ihan tykki! Ekalla lähetyksella eteni suoraan taakse ja nosti sieltä hetken päästä esineen, tokalla tutki enemmän edessä ja veti oikein liinat kiinni heti, kun sai hajun. Luovutukset olivat tosi hienot ja tuomari kehui kovasti suoritusta, ei kuulemma mitään huomautettavaa. 30/30p

Ampumisprojekti koki viime viikolla pienen alamäen, joten en lähtenyt näillä pisteillä tottikseen. Tavallaan ihan hyvä että kävi näin, koska mulla oli aika paska olo tottikseen lähdöstä, en halunnut turhaan kiusata koiraa. Ja Saimaa hoiti maastot niin hienosti, että en voi kuin olla tyytyväinen! Nyt vain ampumista rauhassa parempaan kondikseen ja syksyllä uutta matoa koukkuun. Jos Saimaa selvisi näin pienellä treenillä näin hyvin, niin ajatella miten hyvä se voisi olla systemaattisemmalla treenaamisella! Alan nyt ajatuksella treenata kohti avointa luokkaa :)

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kerran mulla jäi yksi keppi treeniliivin taskuun, löysin sen vasta kokeen jälkeisissä treeneissä :D

   Poista
 2. Uskomatonta! Sä et kyllä taida kauheasti jännittää? Pieni jännitys tekisi ohjaajastakin skarpimman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä jännitän ihan jäätävästi, nää mokat johtuu todennäköisesti täysin siitä :D

   Poista
 3. Jään seuraamaan, miten ampumisprojektia etenee. Olisin kuitenkin halunnut vielä tietää, mite Sätkän ampimisprojektille kävi?

  VastaaPoista