tiistai 15. toukokuuta 2018

Kolme viikkoa jälkikokeeseen


Joku demoni otti minusta lauantaina vallan ja ilmoitin Saimaan oman seuran jälkikokeeseen kolmen viikon päähän. Eihän se todellakaan ole valmis moiseen, mutta eikös kolmessa viikossa voi tehdä ihmeitä :D Ja mulla on ihan realistinen kuva nykyisestä taitotasostamme, joten en varmasti tule vaatimaan Saimaalta asioita, joita se ei osaa, ja uskallan tukea sitä hankalissa tilanteissa. Eli tavoitteet eivät niinkään ole pisteissä vaan fiiliksessä ja kisakokemuksessa.

Treeniä on joka tapauksessa edessä, ja ajattelin vähän kirjata ylös niitä juttuja, joihin aiomme nyt fokusoida:

Jälki. Metsässä on treenattu tänä keväänä kolme kertaa, viime vuonna yhteensä varmaan neljä :D Uskon kuitenkin, että Saimaa voi hyvinkin selviytyä alokasluokan jäljestä, varsinkin, jos saisin sille rakennettua vähän rutiinia. Tavoitteena olisi siis ajaa muutaman kilometrin verran metsäjälkeä ennen koetta. Keppi-ilmaisut ovat hyvällä mallilla, ja hommasin nyt ihan erillisen superlelun esinepalkaksi.
Isoin duuni on edessä janan kanssa, koska sitä Saipe ei ole treenannut ollenkaan. Toki se nostaa aina jäljen itse, mutta nyt pitäisi opettaa sille suoraan tyhjään eteneminen ja jälkeen reagoiminen & jäljen nostaminen, parhaimmillaan vielä oikeaan suuntaan.

Esineruutu. Saimaa ei tee vielä sellaisia hienoja suoria pistoja, joita kohti pyrimme, mutta tykkään sen itsenäisyydestä ja nenänkäytöstä ruudussa. Sillä ei myöskään ole ollut ongelmia erilaisten esineiden kanssa. Ajattelin nyt ennen koetta tehdä kaistaletreeniä takaesineillä ja sitä kautta vähitellen pidentää pistojen syvyyttä, mutta uskon, että jo nykyisellä osaamisella se yksi esine nousee. Pk-liivejä voisi joskus kokeilla :D

Tottis. Teimme tottiskaavion sunnuntaina läpi niin, että palkkasin seuruussa molempien laukausten sekä ekan täyskäännöksen jälkeen lihapullalla, ja loppukaavio tehtiin pelkällä sosiaalisella palkalla. Ampuja oli nyt kentän vieressä, ja Saimaa säpsähti hiukan molempien laukausten kohdalla, mutta siinä kaikki!!! Siis hitto, fiilis säilyi iloisena ja seuruu näytti koko kaavion ajan hyvältä, uskomatonta. Tuntuu, että ampumiseen liittyneet negatiiviset assosiaatiot on nyt hyvin pitkälti purettu. Ainoat selkeät liikevirheet tulivat vinoestenoudossa (palautti esteen ohi) sekä eteenmenossa (palasi ekalla lähetyksellä sivulle, tokalla eteni pohdiskellen mutta kuitenkin koko matkan ylläripalkalle). Paikkiksessa kokeilimme ekaa kertaa täyttä aikaa, mutta niin, että minä olin kylki Saimaahan päin ja kehuin satunnaisesti. Lopuksi fiksasimme vielä vinoestenoutoa, hyvältä näytti. Erityisen tyytyväinen olin ampumisten lisäksi Saimaan energiaan ja intensiivisyyteen, jotka eivät kärsineet vuoden ensimmäisistä helteistä eivätkä palkattomuudesta. Hyppy oli nyt 70cm, ja Saimaa korjasi hyvin mun vinon heiton.
Treenilistalle nousivat siis:
  • Ilmoittautuminen (rutiinia, haluaisin nostaa tämän intensiteettiä superpalkalla).
  • Ampuminen (pitäisi kokeilla paikkiksessa, ja seuruussa pitäisi pidentää viivettä palkkaan, ehkä vasta täyskäännöksen jälkeen?).
  • Hlöryhmä (lähinnä oikealle pyörimisen tekniikka).
  • Noutotelineelle käveleminen (tähän sama treeniajatus superpalkkoineen kuin ilmoittautumiseen).
  • Hyppynouto (metrisen treenaaminen ilman kapulaa ja kapulan kanssa).
  • Vinoestenouto (varmuutta palautukseen vinoilla heitoilla).
  • Eteenmeno (vien palkan joko ennen kuin Saimaa tulee kentälle tai vaihtoehtoisesti luoksetulon yhteydessä, jotta Saimaa tottuu ylläripalkkaan, ja välillä voisi juosta kilpaa tyhjyyteen).
  • Paikkamakuu (kestoa niin, että appari on messissä ja voin kääntää selän Saimaalle kokonaan; ampuminen).
Tuntuu nyt listattuna paljolta, mutta oikeastaan ainoat isommat jutut ovat janat ja ampuminen. Pitäisi myös ajaa ainakin yksi vieras jälki niin, että jäljentekijä ei ole mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti