torstai 8. maaliskuuta 2018

Voittajaluokkakatsaus

Saimaan tokokautta suunnitellessa (joo, mä suunnittelen!!!) tuli fiilistä kirjoittaa ylös pieni voittajaluokan liikekohtainen katsaus. Eli missä mennään ja mitä pitäisi treenata:

 • Paikkamakuu: Saimaa on tehnyt varsinaisia piilopaikkiksia joitain kertoja, pisin yhtenäinen piilossaolo 30s. Kotona olen nyt viikon ajan jättänyt Saimaan päivittäin makkariin/olkkariin makaamaan ja mennyt puuhastelemaan keittiöön, näin Saimaa on pysynyt rennolla mielentilalla ongelmitta 5min. Kevättä kohti mennään eli kohta kehtaa taas lämpötilan puolesta kokeilla paikkista hallissa!
 • Seuraaminen: Saipen seuruu on pääasiassa todella hienoa, mitä nyt Hurtalla homma tahtoo vähän karata lapasesta ja koira keulii & painaa :D Olen saanut rakennettua aika kivan peruuttamisen yhdistämällä luopumista ja sheippaamista, ja homma on muutamalla kokeilulla toiminut hyvin myös keskellä seuruukaaviota. Treenilistalla olisi peruutusharjoitusten jatkaminen sekä pitkien (liikkuri)kaavioiden tekeminen, sellaisia ei olla oikeastaan ikinä kokeiltu.
 • L-liike: Asentojen erottelu ilman liikkuria toimii pääasiassa hienosti, mutta liikkurin kanssa seisominen katoaa. Veera taisi onneksi löytää ongelman (mun erilaiset kädet), joten jatkamme liikkurikokeiluja heti kun saan treeniseuraa.
 • Luoksetulo: Hurtan geopadilla tehdyt stopit ovat todella hienoja, nyt vain pitäisi päästä testaamaan stoppeja eri alustoilla ja liikkurin kanssa.
 • Ruutu: Eipä siinä kai sen kummempia, jatkamme pallollejuoksuja ja sekaan targettia sekä sheippaamista. Leikitään ja pidetään hauskaa, kyllä tuolla ruudulla voi jo kokeeseen mennä ;)
 • Hyppynouto: Kokeilin Strömfors-vierailulla ottaa ekat hyppynoudot metallikapulalla, ei ongelmaa.
 • Ohjattu nouto: Olen nyt saanut kapulat siirrettyä sivuilta taakse melko kivasti, seuraavaksi pitäisi alkaa rakentaa kokonaisuutta & treenata liikkurin kanssa. Olisi hyvä myös tehdä erottelutreeniä ruudun kanssa.
 • Tunnari: Saimaa on nyt tehnyt hajuerottelua purkkiradalla tulitikunpalasia käyttäen, ja oma haju löytyy aika kivasti. Seuraavaksi lisään ympärille tunnarikapuloita häiriöksi, ja kun tämä toimii, siirrän koko komeuden halliin/kentälle. Jännä nähdä miten tämä etenee!
 • Kaukot: Tämä liike on eniten vaiheessa enkä oikein keksi miten etenisimme. Saimaa erottelee asennot hyvin, mutta tekniikan kanssa on ongelmia. Läheltä tehdessä takajalat pysyvät pääasiassa kivasti paikoillaan, mutta heti, jos otan vähänkin etäisyyttä, takajalat alkavat elää ihan joka vaihdossa. Saimaalla ei siis ole ymmärrystä haluamastani kriteeristä. Samat ongelmat esiintyvät takajalkatargetilla & takapalkalla, ja olen kokeillut myös edessä olevasta palkasta luopumista. Ehkä mun pitää vain tehdä kuurinomaisesti tavallista enemmän takajalkatemppuja ja aktivoida Saimaan tietoisuutta niistä?
Kaiken kaikkiaan voittajaluokka alkaa olla aika kivalla mallilla! Kaukojen kanssa on vielä pitkä matka koekuntoon, samoin varmaan tunnarin kanssa, mutta suurin osa liikkeistä on teknisiltä osin suht jees. Yritän nyt sisällyttää useisiin treeneihin ainakin pienen kokeenomaisen pätkän, ja lisäksi pyrin käyttämään sosiaalista palkkaa enemmän. Saimaa on kyllä cool pieni tokolikka!

4 kommenttia:

 1. Mun piti kaukoissa kasvattaa matka ihan metrin tai puolen metrin tarkkuudella ja vaihtelin sitä treenissä. Paras aina jos muistanut treenata kuurina. Meilläkin edelleen haasteita matkassa. Pitää enemmän saada hoksaamaan tekniikka joka etäisyydellä meillä se ei ainakaan ole vain jalkojen tiedostamista.

  Listasta löytyi meillekin asioita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon yrittänyt siirtyä askel kerrallaan taaksepäin, Saimaan maaginen raja on kolme askelta :D Yritän keksiä tähän jonkun hyvän kikan, vielä ei oo välähtänyt. Ja meillä vähän sama juttu että ei se nyt ainakaan täysin ole kiinni jalkojen tiedostamisesta, sen verran monta temppua Saimaa osaa takajaloilla tehdä :D

   Poista
  2. Voi ei :D Mites luopuminen joka palkkaan? tai opettaa painonsiirtoa tai kokeilla esim että vetää pannasta eteenpäin. Käsipyyhe rullattuna tassujen alle oli myös hyvä. Moni käyttää myös erikäskyä seiso-istu (pakki tai muu peruutusajatus) kuin perus istu. Vaikeinta myös saada treenimotivaatiota urakkaan, kun tietää ettei yhdellä treenillä selviä.

   Poista
  3. Peruutuskaan ei toiminut muutaman kokeilukerran jälkeen, mutta enpä kekannut kokeilla siihen uuttavihjesanaa! Täytyy kokeilla saisko sillä parempaa ymmärrystä tehtävästä. Tänään kokeilin laittaa kepin takajalkojen eteen "antitargetiksi" ja se tuntui toimivan (ainakin nyt hetken aikaa :D ). Saipe tarjos ensin sitkeesti takajalkakosketusta, mutta klikkailin sen sijoittautumaan etujalat kepin eteen ja takajalat taakse. Katsotaan mitä tästä tulee :D

   Poista