torstai 15. maaliskuuta 2018

PK-visioita

Lyhyt demo uudesta beibitreenistämme, tosin ei mitenkään hyvä demo. Kuvaaminen ei oikein sopinut kuvioon, ja jouduin mm. luopumaan naksuttimesta ja palkkaamaan vähän viiveellä.

Mulla olisi nyt kova pk-innostus päällä, harmi vain, että innostus iski päälle näin talvella :D No, kevättä kohti mennään ja kohta pääsee kunnolla metsään treenaamaan! Olen nyt jatkanut jälkikokeiluja uusin menetelmin ja täytyy sanoa, että hitto kun homma edistyy hienosti. Molemmilla tytöillähän on ollut ongelmana liiallinen vauhti ja siitä johtuva tarkkuuden puute, ja olen aikaisemmin hillinnyt vauhtia liinalla, mikä ei ainakaan ole parantanut mielentilaa. Nyt tytöt ovat saaneet ajaa muutaman jäljen niin, että ne ovat olleet vapaina ja olen itse kulkenut koiran vierellä/etuviistossa. Jäljen askeleet näkyvät lumessa, joten olen päässyt naksuttelemaan ja palkkaamaan juuri oikea-aikaisesti askeleen haistelusta. Palkaksi heitän askeleelle ruokaa. Jos vauhti kiihtyy ja koira lähtee keulimaan musta kauemmas, olen pyytänyt taukokäyttäytymistä ja palkannut sitä. Molemmat tytöt ovat rauhoittuneet jäljelle hienosti, ja varsinkin Saimaa on selvittänyt todella upeasti osan harhoista (jäljen yli menneet jänikset eivät ole olleet ongelma, mutta hiihtourat jostain syystä ovat :D ). Sätkän kanssa jätin askelpalkkaukset pois, koska neiti alkoi tarjota kaikennäköistä ja häseltää, mutta taukokäyttäytyminen on ollut huippujuttu tarkkuuta haettaessa. Montaa jälkeä emme ole päässeet ajamaan, koska hanki on ollut kaikkialla niin syvää, että askeleista tulee helposti liian visuaalisia. Tänään oli ekat kunnon hankikannot ja tein kaikille koirille (Sätkä, Saimaa ja hoidossa oleva Link) jäljet, Saimaalle peräti kaksi!

Kirjaan nyt molemmille tytöille ylös vähän pk-suunnitelmaa ainakin keväälle.

JÄLKI
 • Sätkä jatkaa tarkkuustreeniä ensin lumella ja lumien sulettua pellolla/nurtsilla. Metsässä voisi myös vaihtaa kepit pikkuesineisiin, ja mukaan voisi vähitellen ottaa FH-treeneissä käytettäviä materiaaliesineitä.
 • Saimaa jatkaa myös tarkkuustreeniä ja keskittyy erityisesti häiriöihin. Nyt harhat ovat olleet jälkeä vanhempia tai samanikäisiä, joten seuraavaksi otamme mukaan tuoreet harhat. Motivaatiota esineille ylläpidetään lelupalkalla, koska vähän luulen, että tämä nykyinen treenimuoto saattaa herkästi nostaa jäljen arvon pilviin (jee) ja olisi tärkeää pitää esinemotivaatio balanssissa.

VIESTI
 • Jos saan treeniseuraa, niin molemmat tytöt juoksevat samoja matkoja. Treenasimme viime kaudella ihan muutamia kertoja, ja Sätkä tarvitsee fiilistelyä, koska sitä edellisellä kaudella homma hajosi taas päiden vaihtoon. Sämpylä juoksee tosi hyvin niin kauan kuin minä olen A-päässä, mutta toisin päin se stressaa mun liikkumisesta. Siksi sille tekee hyvää edetä Saimaan tahtiin ja hakea taas itseluottamusta.
 • Saimaa juoksi viime kauden parit treenit tosi hyvällä draivilla, toki matkat olivat selvästi edellistä kautta lyhyempiä. Nyt haluaisin kasvattaa matkan koemittaan, täytyisi vain löytää treeniseuraa. Kevään tavoite olisi saada edes parit lämppätreenit aikaiseksi :D

ESINERUUTU
 • Kun lumet vähän sulavat, voisi näitä ottaa ohjelmistoon. Sämpylällä ei ole mitään erityistä teemaa, toki kaistaletreeni on varmasti yhä hyödyllistä ja esineitä voisi nostaa kiville ja kannoille lisähaasteeksi.
 • Saimaa jatkaa sekoitusta hajunhakuja ja näköviemisiä. Jos homma näyttää hyvältä, otan mukaan viivettä hajunhaun/viemisen ja lähetyksen välille.

TOTTIS
 • Sätkän kanssa työstetään paikkista ja hyppytekniikkaa. Talven hyppytekniikkatreenien perusteella mulla on sellainen mututuntuma, että en ehkä enää raaski nostaa hyppyä metriin. Ampumistreeni otetaan taas mukaan kuvoihin, kun Saimaan ampumiset ovat sellaisella mallilla, että voin pitää sitä autossa Sätkän ampumisten ajan.
 • Saimaalle sitten vähän yksityiskohtaisempaa katsausta:
  • Seuraaminen on aika jees, toki henkilöryhmää olisi hyvä välillä treenata.
  • Jäävät & luoksetulo toimivat hyvin.
  • Tasamaanoutoa pitäisi treenata enemmän 650g kapulalla.
  • Hyppynoudon kevään projekti on hyvän hyppytekniikan rakentaminen metriselle. Nyt olemme päässeet korkeudenarvioinnissa hyvällä tekniikalla 75cm saakka, joten seuraavaksi teemme hyppyä sarjalla 6ft-6ft-9ft-9ft-6ft-6ft, ja tämän sujuessa mukaan tulee ensin kevyt kapula ja sitten 650g. Vinot heitot ym Saimaa handlaa tokon puolesta hyvin. 
  • Estenoutoa teemme mahdollisuuksien mukaan, paluu ei ole vielä ihan satavarmaa.
  • Eteenmenotreenit jatkuvat nykyisellä lelulletykitystyylillä. Alun perin halusin treenata tätä jotenkin oivaltavammin, mutta nyt projekteja tuntuu olevan muuten niin paljon, että mennään helpomman kautta ja katsotaan mitä tulee. Nyt Saipe tekee tosi hienoja eteenmenoja, mutta se myös joka kerta tietää lelun olevan edessä. Yllärilelut olisivat siis seuraava vaihe. Seuruu ennen eteenmenoa on aika jees.
  • Paikkis on hyppynoudon lisäksi toinen iso liikekohtainen projekti. Nyt olen saanut myytyä idean makaamisesta, mutta ainakin viime kaudella Saips oli yhä sitä mieltä, että eteenpäin möyriminen lasketaan makaamiseksi :D Ajattelin lähestyä tätä häiriötreenin kautta, kuinkas muutenkaan, eli treenikaverit saavat yrittää houkutella Saimaata möyrimään. Toisen koirakon tekemiset eivät tunnu haittaavan Saimaata.
  • Ja se kevään Thö Projekti eli ampuminen. Kirjoitan tästä varmaan erillisen postauksen, mutta ideana olisi käyttää ruokaa ja vähitellen tuoda ääntä lähemmäs. Tarkoituksena on tarkkailla koiran pieniäkin ahdistuksen eleitä ja pitää etäisyys sellaisena, että niitä eleitä ei esiintyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti