tiistai 27. helmikuuta 2018

Kasa treenejä viime viikoilta

En varmaan jatkossa jaksa enää kirjoittaa tänne yhteenvetoa jokaisista treeneistä, joten tulen kirjoittamaan enemmän yleiskatsauksia ja koulutuksellisia pohdintoja. Ja toki välillä myös ihan sitä tylsää treenipostaustakin, katsotaan. Tässä olis kuitenkin joitain parin viime viikon treenejä:


Tiistaina otin Saimaan kanssa irtovuoron Juhalle. Rata oli tosi hauska ja saimme hyvät treenit! Mieleen jäi nyt ainakin se, että 4-19 oli meille tosi sopivaa pätkää ja 11-12 suullinen välistäveto toimi superhienosti ilman rytmitystä ja ehdin juosta vaikka mihin. Puomilta Saimaa haki herkästi hypyn 16, jos en painanut kunnolla liikkeellä neloselle. Melkein koko treeni menikin sitten kohdan 18-21 hiomiseen, kun Saimaa tykitteli putkesta 19 kaikkialle muualle paitsi hypylle 20 :D Ja minä en malttanut rytmittää sekä lähteä ajoissa liikkeelle, vaan tein aina vain toisen näistä, hups. Kyllä se lopulta sujui, mutta helppoa ei ollut!

Torstain aksakimpassa treenasimme isolla puolella. Tein molemmille tytöille hyppytekniikkaa, sitä samaa korkeuden arviointia pk-hyppy-tavoitteella. Sätkä teki vain aksahypyllä, tällä kertaa en meinannut millään saada sitä rentoutumaan ellen itse ollut edessä palkalla. Katsotaan löytääkö Petra siitä jotain fyysistä ongelmaa, ja jos ei, niin lienee syytä lähteä Vapulle. Saimaa vaihtoi aksahypyn nopeasti pk-hyppyyn, joka sujui 8ft välillä 75cm korkeuteen saakka hyvin. Homma alkoi kuitenkin näyttää ahtaalta, joten siirsin hypyn 12ft päähän perussarjasta ennen nostoa 80cm. Nyt tekniikka alkoi vähän hajota. Reippaasti Saipe kuitenkin hyppyä ylitti, joten tämä on varmaan nyt se ensimmäinen treenattava korkeus.

Viikonloppu oli ihanan lenkkipainotteista, kun metsäilyä oli lauantaina yhteensä 5h, ja sunnuntaina kävimme vielä porukalla Vaakkoissa parin tunnin umpihankilenkillä & illalla pitkällä kaupunkilenkillä. Vaakkoin lenkin jälkeen kävin hallin parkkiksella tokoilemassa Saimaan kanssa. Myös Sätkän piti tokoilla, mutta neiti otti autossa aika paljon kuumaa, koska näki mun ja Saimaan treenit, ja hän puraisi sitten ison vekin kieleen ja louskutti verta ympäri takakonttia. Eli Sätkän treeniaika meni veriroiskeiden siivoamiseen...
Saipe aloitti ruudulla. Viimeviikkoisen ruudun etuosaan stoppaamisen seurauksena tein vähän pohdintaa, ja aion nyt ainakin joitain kertoja treenata about sillä metodilla, jonka Maarit Hellman neuvoi meille ringin koulutuspäivässä. Vein siis pallon ruudun taakse ja annoin Saimaan juosta sille muutamia kertoja, sitten lyhensin lähetysmatkaa ja stoppasinkin Saimaan ruutuun. S tulkitsi tämän niin, että nyt tehdään taas häiriötreeniä ja alkoi seuraavilla toistoilla tarjota kaikkea muuta paitsi ruutua :D Muutama kilpajuoksu lelulle antoi taas uskoa siihen, että lelusta ei aina tarvitsekaan luopua. Muutenkin tykkäsin kilpajuoksun tuomasta voimasta, joten pelaamme tällä varmasti jatkossa lisää. Piipe teki myös jäävien erottelua (sujui kivasti), luoksetulon stoppia (liukas parkkis ei ollut paras paikka treenata), kaukoja (muutama helppo m-i-toisto 5m matkalla) ja edestä sivulle siirtymiä. Sekoittelin mukaan muutaman sosiaalisen palkan ilman lelua, koska näissä täytyy taas rutinoitu

Maanantaina iltatokot kylmässä hallissa. Tein Saimaalle ekaa kertaa ikinä kunnon treenisuunnitelman, mikä sitten kostautui heti kättelyssä. Kesken tokojen tapahtui yllättävä juttu, jota pitikin treenata, ja sen lisäksi treenasin koko tehtävälistani läpi eli koiralle tuli ihan liikaa kaikkea. No, näistä oppii, ensi kerralla osaan muokata alkuperäistä suunnitelmaa.
Sätkä teki luoksetuloja, ja Veeran inspiroimana testailin sanoa sille ”käsky” luoksetulokutsun sijaan. Aika nopeasti lakkasi nykimästä! Lisäksi otin yhden kokonaisen evl-luoksarin ja palkkailin muutamia stoppeja. Sämpylä teki myös todella hienon evl-ruudun, ainahan se <3 Pääasiassa kuitenkin treenasimme pikkukentällä kontakteja, koska Sämi menee keskiviikkona Sannan kanssa kisaamaan!!! Keinu on yhä ihan superhieno, A toimii mutkitta ja puomilla Sätkä himmaa alastulon. Niin ne taidot rapistuvat kun niitä ei treenaa.
Saimaa ja suunnitelma. Alkuun juoksimme kilpaa ruudun takana olevalle pallolle, sekaan muutama lähetys ilman kilpajuoksua ja muutama stoppi ruutuun ennen vapautusta pallolle. Hienoja! Sitten paikkamakuu. Olin nyt ekaa kertaa 2x20s pätkät piilossa, Saipe oli vähän levoton mutta valitsi kuitenkin pysyä. Häiriötreeni olisi varmaan hyvä kikka tähän. Jäävien erottelu sujui aika kivasti, ja sitten Veera liikkuroi meille muutaman liikkeestä seisomisen. Ja jee, saimme muutamien stiplujen lisäksi useita onnistumisia! Veera nimittäin havaitsi mitä mä teen eri tavalla: kun liikutan käsivarsiani rennosti, seisomisen kanssa on ongelmia, mutta stabiileilla käsillä homma toimii.
Tässä välissä tapahtui sitten se ylläri, kun Saimaa otti painetta oveen paukautetusta nyrkistä, jonka tarkoitus oli hiljentää oven takana olevaa koiraa. Itse en huomannut tilannetta, mutta Saimaa vähän luimisteli ja siirtyi musta kauemmaksi. Sain tilannetta purettua juoksemalla Saimaan kanssa kilpaa pallolle, jonka jälkeen otin seuraamista ja Saimaa vaikutti iloiselta (ja seurasi paljon paremmin kuin ennen insidenttiä, ei keulinut hulluna :D ). Ideaalisti en joutuisi itse aktivoimaan koiraa tällaisissa tilanteissa, mutta pallollejuoksu on nyt ensimmäinen keino, joka on toiminut. Ja sinänsä olen iloinen, että passivoitumista saa nyt esiin tällaisena lievänä muotona ”tavistreeneissä”, jolloin sitä pääsee treenaamaan.
Sitten ohjattua. Aloitin ottamalla suuntia (kapulat ensin suoraan sivulla, josta siirsin niitä joka toistolla vähän taaemmas), muutamaan hämyyn Saimaa meni ja alkoi sitten tsempata. Seuraavaksi Veera tuli tekemään liikkurihäiriöitä (houkutteli väärälle kapulalle), mikä sujui yllättävän kivasti. Ainoa ongelma oli ruskeiden kapuloiden häviäminen geopad-pohjaan :D Ihan loppuun otin vielä muutaman liikkeen putkeen kokeenomaisesti.

Keskiviikkona kävimme Veeran kanssa tekemässä parkkisjäljet & lenkkeilemässä jäällä. Saimaan jälki sujui alkuun ihan kivasti, mutta kun jälki poistui parkkiksen laitamilta kohti keskellä olevaa ihmisten ja koirien jälkien sekamelskaa, olimme molemmat vähän vaikeuksissa (mun askelia ei erottanut kiitettävästi tampatulta lumelta). Selvisimme kuitenkin takaisin parkkiksen laitamille ja pääsin kokeilemaan taukokäyttäytymistä niissä tilanteissa, joissa Saimaa olisi halunnut lähteä keulimaan. Kokeilu nro 1 oli lupaava, jatkossa vain parempi struktuuri tauoille! Eli vaikka jälki itsessään ei ollut niin loistava, sain hyvää infoa taukojen hyödyllisyydestä ja totesin myös, että Saimaa ilmaisee nyt hyvin katkaistuja tulitikkuja.
Illalla Sätkä kisasi aksassa ekan kerran sitten syyskuun 2016. Sanna ja Sätkä eivät ole treenanneet yhdessä, mutta kaksikon yhteys oli yhä tallessa ja kisat sujuivat kotihallin pakkasessa varsin hienosti! Ekalta radalta vielä vähän hapuileva HYL, kun Sannalle tuli yllätyksenä Sätkän uusi kyky kääntyä hypyillä. Tokalta radalta sitten vitonen muurilta ja muuten puhtaasti maaliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti