keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Olisiko 2018 taas blogivuosi?


Viime vuonna en pahemmin jaksanut blogia päivitellä, mutta koska olen aikaisemmin kokenut treenipäiväkirjan pitämisen hyödylliseksi, voisin tänä vuonna yrittää aktivoitua ja purkaa auki viikkotreenejä ja ehkä kisojakin. Katsotaan miten käy!

Palasin parin viikon perhereissulta vuodenvaihteessa. Sätkä ja Rommi saivat asua vanhemmillani tuttavapariskunnan hoidettavana, mikä oli uusia ympäristöjä stressaavalle Sätkälle kullanarvoista. Saimaa vietti luksuslomaa Jonnan hoidossa ensin Helsingissä, sitten mökillä Ahvenanmaalla ja vielä uudestaan Helsingissä. Lopuksi Saipe asui vielä muutaman päivän Artun siskon kanssa meillä ja sai käydä pitkillä lenkeillä ja kölliä kainalossa, parasta! Koirat viettivät vuodenvaihteen vanhempieni kanssa heidän ystäviensä suht äänieristetyssä kellarissa, Sätkä-raasu oli tapansa mukaan ”pakene tai kuole” -tilassa ja Saimaa ei välittänyt tuon taivaallista.

Otin tiistaille Saimaan Juha-treenien lisäksi Maijun treenit, vaikka yleensä en todellakaan suosi tuplatreenejä olemattomalla palautumisajalla. Juhan rata oli kiva ja jouheva ja siinä sai ihan pistää monoa toisen eteen. Treeni oli lähinnä mun suorituksen hiomista, Saimaa hoiti oman tonttinsa hyvin ja taisi tiputtaa vain kaksi rimaa koko treeneissä. Pääsin taas hyödyntämään suullista välistavetoa, se on kyllä niin kätevä kikka! Maijun treeneissä rimoja ropisi muutama enemmän, mikä taitaa mennä maitohappojen piikkiin. Kotiläksyksi tuli välistäveto ja vippaus puomin jälkeen. Oli kyllä kiva päästä treenaamaan Maijun kanssa, tuli uudenlaista rataprofiilia ja näkemystä!

Keskiviikkona lähdin Petran seuraksi Hurtalle. Saimaa oli hoidossa ollessaan treenannut keppisisääänmenojen hakemista niin, että sekä ohjaajan että koiran rintamasuunta on lähetystilanteessa kohti väärää keppiväliä, joten päätin testailla työn tuloksia. Jonna oli hoitanut hommansa hyvin, sillä Saimaa koukkasi alun hutikokeiluiden jälkeen hienosti sisään, vaikka lähetin sitä yli keppien puolesta välistä eli rintamasuunta kohti kuudetta tai seitsemättä keppiväliä (teimme lähinnä avokulmia, umpikulmat sujuivat niin helposti). Kaikki lähetykset tapahtuivat niin, että olin itse paikoillani, seuraavaksi mukaan voisi liittää sekä omaa että koiran liikettä. Keppitreenin lisäksi Saimaa teki piiiiitkästä aikaa vähän puomikäännöksiä alastulolankulla (vasemmalle kääntyy hienosti, oikealle ei ihan saa jalkoja aseteltua oikein) ja muutaman kokonaisen suoran puomin.
Sätkä treenasi vähän samoja keppijuttuja sekä suullisia välistävetoja. Välistävedot onnisuivat, jos minä olin paikoillani, liike ajaa Sämpyn vielä herkästi hypyn taakse. Hienosti pöljä kuitenkin kehittyi jo yhdessä treenissä!

1 kommentti: