torstai 18. tammikuuta 2018

Agilityvideoita

Maanantaina Sätkä pääsi taas saikkukoiraa tuuraamaan koulutettavieni aksaryhmään, tällä kertaa Tuulin ohjattavaksi. Sämpylä on kyllä kehittynyt niin valtavasti! Se on paljon loogisempi ohjattava nyt, kun irtoaminen käännöshypyille on alkanut olla tasapainossa muun irtoamisen kanssa, ja lisäksi se kokoaa hypyille niin paljon rennommin ja kestää ohjaajan liikehäiriöitä tiputtamatta tiukan käännöksen rimaa. Serpentiinikin sujuu näppärästi, kun ohjaaja vain muistaa pitää kontaktia koiraan.
Saimaa teki illan päätteeksi pikatreenin puomilla, teemana ne oikealle käännökset. Homma sujui apuvälineillä taas kropankäytön ja mielentilan suhteen hyvin, joten nyt voisi aloittaa pelkkien syvien osumien palkkaamisen. Otin vielä muutamia luoksetulon stoppeja putkeenlähetyksen kautta, nyt Saipe ei tarjonnut yhtään stoppia omia aikojaan vaan juoksi täysiä luokse, jos käsimerkkiä ei näkynyt. Ah, ärsykekontrollia ilmassa jo neljännellä treenillä! Ja kaikki stopit olivat ihan törkeän hienoja, go Sipe!


Tiistaina Juhan ratatreenit. Juha oli suunnitellut heti radan alkuun haasteen suulliselle välistävedolle, ja suurin osa treeniajasta kului sen handlaamiseen. Tosin meidän ongelmalle oli lähinnä se, että en heti keksinyt miten saisin Saimaan irtoamaan edellisen hypyn takaakierrolle niin, että ehtisin itse kolmoselle hyvin. Välistävetoonhan se kyllä tulee kun info vain tulee ajoissa :D Kepeillä Saimaa jatkoi lauantain teemaa eli ei hahmottanut helpohkoa avokulmaa ollenkaan. Helpotin kulmaa lopulta aika reilusti ja jätin oman liikkeen pois, mutta sujuvaksi emme saaneet sitä millään. Juhan vinkki vastaisella kädellä lähetykseen auttoi sen verran, että Saipe selvisi sisäänmenosta ja ehdin juuri ja juuri tekemään loppuun päällejuoksua, mutta joku tässä nyt mättää. Kepeiltä eteenpäin loppurata oli mukavan helppo, tosin mulle tuli pienenä yllärinä putken 17 jälkeinen muuri, koska Saimaa ei poiminutkaan sitä itse vaan tykitti useita kertoja ohi. Noooo, meni kyllä täysin mun piikkiin, koska en ohjannut koko muuria ollenkaan ja putki syötti ihan eri linjalle. Juoksupuomi osoitti jälleen mahtavuutensa, kun pystyin jättäytymään reilusti jälkeen ja koira hoiti puomin jälkeisen elämän pelkällä ”eteen”-vihjeellä.
Pohdiskelin Saimaan keppiongelmaa jo ennen Juhan treenejä, ja treenien myötä sain vahvistusta halulleni tehdä asialle jotain. Saimaalla on hyvä ja nopea pujottelutekniikka & itsenäinen eteneminen, mutta syystä tai toisesta se ei välillä hahmota sisäänmenoja ollenkaan (ja välillä tuntuu toisaalta olevan ihan mestari niissä). Me aloitamme siis nyt uuden ymmärryksen ja oivalluksen hakemisen 2x2-keppien avulla!

Jonna videoi osan treeneistä ja kiljahti loppuun hauskasti:


Latasin samalla vaivalla videon velipoika Jounin treeneistä viime syyskuulta, siellä hyödynsimme ekoja kertoja suullista välistävetovihjettä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti