perjantai 23. kesäkuuta 2017

Kesän ja alkusyksyn treenisuunnitelmia


Agility
Molemmat tytöt treenaavat kesällä vähemmän aksaa ja pitävät jossain kohtaa useamman viikon täystauon. Treenit tulevat todennäköisesti olemaan piiperryspainotteisia: Saimaa treenaa puomikäännöksiä ja keppejä, Sätkä hyppykäännöksiä. Saimaa juoksi kaksi starttia kesäkuussa ja seuraavat sitten heinäkuun lopulla.

Toko
Saimaan kanssa olisi kiva startata avossa loppukesästä. Treenattavaa olisi erityisesti paikkaistumisessa ja ruudussa, mutta niitä lukuun ottamatta Saimaa on melko kisavalmis, joten olen vähän haaveillut Janakkalan kokeesta 29.7.

Tottis
Sätkän kanssa kesän tärkein projekti on ampuminen. Sillä on voittajaluokan tottis muuten about kunnossa, toki 2kg kapulaa ei olla paljoa testailtu ja paikkamakuu tarvitsisi piilotreeniä. Ampumistreeni on nyt edennyt siihen pisteeseen, että Sätkä tarjoaa äänen kuultuaan itse aktiivisesti seuraamista & kykenee noudoissa palauttamaan kapulan (sille on ammuttu kapulan nostovaiheessa). Kesän lopussa olisi hienoa, jos nykyisessä mielentilassa voisi tehdä kokonaisen seuruukaavion ja ehkä jopa noudot siihen perään.
Saimaan kanssa onkin sitten enemmän duunia ennen koevalmista tottista. Sille on tehty vähän pohjia estenoutoihin, mutta koska haluan rakentaa metriselle hyvän hyppytekniikan, projekti voi viedä aikaa. Tilannetta hankaloittaa se, että mulla ei ole käytössä hajoavaa kangashyppyä enkä millään haluaisi rakentaa korkeutta puuhypyllä. Lisäksi paikkamakuu on täysin hasardi, sitä pitäisi ehdottomasti treenata sillä uudella systeemilläni vähintään kerran viikossa. Eteenmeno puuttuu about kokonaan. Ampumista Saimaa on kuullut nyt vain autoon, ja sieltä se tällä hetkellä tulee hyvällä asenteella treenaamaan. Ajattelin seuraavaksi tehdä sille samaa aktivaatiotreeniä kuin Sätkälle mutta tyhjän pyssyn naksauksilla.

Esineruutu
Sätkä jatkaa kaistaletreeniä, jotta suorat lähetykset vahvistuvat. Sitä voisi myös nostattaa ennen ruutua, jotta saisin jäljestystä vähennettyä.
Saimaan kanssa on nyt tehty esineitä hajunhakuina, ja se irtoaa tällä metodilla kivasti. Haluaisin vielä muutamat treenit kokeilla oikein syviä irtoamisia (70-90m), mutta niihin on turha hakea kovin montaa toistoa. Saimaalle on kerran kokeiltu myös sitä, että esine viedään koiran nähden ruutuun, ja tämä sujui hyvin kapealla kaistaleella, mutta leveämmällä pätkällä lähetys ei ollut kovin suora. Jatkamme siis kapeita kaistaleita, kunnes näyttää siltä, että Saimaa on oikeasti hiffannut suoraan menemisen. Ja kun lähetysrutiini on kunnossa, voisin jossain kohtaa kokeilla lähetystä ilman hajunhakua tai esineen vientiä ja katsoa mitä tapahtuu. Nyt sillä näyttäisi jo olevan hyvä motivaatio esineelle & hyvät luovutukset.

Jälki
Jos aiomme Sätkän kanssa korkata voittajaluokan tänä vuonna, on jälki se osa-alue, joka vaatii eniten treeniä. Haluaisin nyt kesäkuussa kokeilla muutamaa oikeasti pitkää jälkeä, jotta tietäisin tarkemmin missä mennään. Jos näyttää hyvältä, voisin yrittää ilmoittaa Sätkää 29.7. Nurmijärvelle tai 20.8. Kouvolaan.
Saimaan kanssa en oikein osaa sanoa mitä se osaa ja mitä ei. Välillä se jäljestää todella hienosti, välillä taas tuntuu, että se on vielä aika pihalla. Toisaalta paha sanoa mitään, kun tänä vuonna ajettujen jälkien määrän voi laskea yhden käden sormilla :D Kokeilin viimeksi ekaa kertaa lähettää Saimaata "janalle" (jälki lähti 5m päästä), ja yllätyksekseni se eteni suoraan, reagoi jälkeen ja vaihtoi vielä itsenäisesti suuntaa takajäljeltä. Jälkeen kiinnittymisen kanssa oli vaikeuksia ja säädimme alussa paljon, mutta aika hyvä ekaksi janaksi! Keppejä Saimaa nostaa pääasiassa hyvin, mutta muutamia keppejä on kyllä myös ylitetty vain pienin merkkauksin. Ylitykset ovat tapahtuneet silloin, kun Saimaalla on muutenkin ollut vaikeuksia pitää jäljestä kiinni, joten ehkäpä keppivarmuus nousee jälkivarmuuden myötä? Saimaalla ei siis ole kesälle tiettyä teemaa, tärkeintä on että se pääsee ajamaan erilaisia jälkiä. 16.9. olisi Lahdessa koe, jota voisi mahdollisesti harkita.

Viesti
Sätkän kanssa pitänee nyt tehdä niin, että minä olen A-pää, jotta se saisi itsevarmuutta ja luottoa taas juoksemiseen. Luulen, että voittajaluokan matkat eivät ole ongelma jahka tämä ahdistuslukko saadaan purettua, niin ainakin kävi viimeksi. Priorisoin nyt kesän aikana jälkeä, mutta olisi kiva saada viidet viestitreenit alle ennen elokuuta.
Saimaalla varmaan sama homma, viestiä ei tulla treenaamaan niin paljoa. Viime treeneissä se juoksi ekaa kertaa ilman Sätkää, kun Sätkä oli äitini mukana mökillä, ja yllättävän kivasti sujui! Matkat olivat B-A 300m, A-C 600m ja C-A 600m, joten kisamatkaan on toki vielä, no, matkaa. Saimaalla oli vähän vaikeuksia jäljen kanssa, se oli kuulemma pyörinyt lähellä C-pistettä mutta ei ollut ihan omin avuin löytänyt Jonnaa. Lisäksi se kävi ainakin mun pään lähdössä niin kuumana, että meinasi pariinkin otteeseen lähteä omin luvin :D Seuraavaksi vaihdamme kakkospään palkan lelusta kissanruokaan, jotta saamme paremmin koekestävät rutiinit rakennettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti