keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Saimaan agilitytilastoja

Saimaa on kisannut ykkösissä 18 starttia:
9x HYL
1x 30
1x 20
4x 15
1x 10
1x 5
1x LUVA

Suurin osa virheistä on ollut rimoja, ja takana taitaa olla vain kolme rataa, joilla kaikki rimat ovat pysyneet. Nämä kolme rataa ovat kuitenkin osuneet neljälle viimeisimmälle startille, ja sillä neljännelläkin radalla tuli vain yksi muurinpalikka alas. Eli kehityssuunta on oikein lupaava! Olen analysoinut kisavideoitamme hidastettuna ja pohtinut hyppyteknisiä asioita. Mielestäni Saimaa hyppää pääasiassa oikein kauniilla tekniikalla, mitä nyt muutaman kerran on rytkäyttänyt niskasta voimaa tai tullut alas vähän pää pystyssä. Nämä ovat johtuneet kiireestä tai epäselvästä ohjauksesta. Miksi niitä rimoja sitten on ropissut niin paljon? Lähes kaikki Saimaan tiputtamat rimat ovat tulleet alas rintakehän/mahan osumasta. Saimaan hyppykaaressa ei ole milliäkään ekstrakorkeutta, ja välillä tämä kostautuu, varsinkin kun on kiire. Meillä lienee siis asiaa Vapulle lähiaikoina :D
Olen treenannut rimoja tekemällä radanpätkiä tosi paskoilla ohjauksilla (kädenheilautuksia koiran ollessa riman päällä, myöhästyneitä valsseja ym), ja Saimaa ottaa koko ajan vähemmän ja vähemmän häiriötä musta. Jos rima tulee alas, otan saman pätkän uudestaan pienemmällä häiriöllä. Jonkin verran olen käyttänyt myös maassa odottavaa palkkaa siirtääkseni fokusta pois minusta.

Juoksupuomi sen sijaan on ollut parempi kuin uskalsin unelmoida! Puomi on ollut kisaradalla 12 kertaa ja Saimaa on osunut kontaktille 11 kertaa. 10 osumaa ovat olleet täydellisen syviä hyvällä erottelulla, ai että! Muutamankin kerran olen saanut tuomarilta erikseen kiitosta hienoista osumista. A:n kanssa meillä oli alkuun haasteita ja osumaprosentti oli jonkin aikaa about 50%, mutta kappas kepponen, kun sitä vaivautui treenaamaan, on se noussut 90% luokkaan. Keinu on onnistunut 12/13 kertaa, tosin en ole kisoissa malttanut odotuttaa Saimaata siellä. Hyihyi minä.

Toinen virhesykermä ovat olleet kepit, lähinnä sisäänmenot. Tässäkin onnistumisprosentti on ollut nousussa, koska jeejee olen jaksanut treenata keppejä. Yllättäen Saimaalla on enemmän ongelmia umpi- kuin avokulmien kanssa (ei mitenkään että kumpiakaan juuri näkyisi ykkösten radoilla), hassua.

Siinäpä se. Kerran Saimaa nousi lähdössä, mutta istui uudestaan vihjeestä, muuten lähdöt ovat olleet rentoja. Kisavire on koko ajan parempi ja parempi, mikä näkyy noissa rimoissakin. Toki nopean koiran kanssa käy yhä herkästi niin, että (kielto)virheen sattuessa homma menee haukkumiseksi, mutta se nyt vain on palautetta mulle paskasta ohjaamisesta :D Olen uskaltanut viime radoilla tehdä ihan valssejakin, ja ne ovat sujuneet. Takaaleikkauksia pitäisi treenata sujuvammiksi.

Loppuun vielä video siitä ekasta LUVAsta ja samalla ekasta voitosta, vieläpä nopeita koiria vastaan! Ykköspallille noustiin Saimaan vahvuuden eli hyvien linjojen ansiosta, Saipu on loistava kääntyjä eikä juuri ikinä valu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti