torstai 29. joulukuuta 2016

Viestiä ja aksaa kavereiden kanssa

Viestiltä autolle palatessa näkyi taivaalla harvinainen valoilmiö, piti ihan kaivaa puhelin esiin!

Keskiviikkona vietettiin pitkästä aikaa kunnon treenipäivä! Aamusta ajoimme Veeran kanssa Vaakkoihin treenaamaan viestiä ja siitä suoraan Hurtalle treenaamaan agilitya Tiian kanssa. Kivaa!

Viestillä halusin juoksuttaa Saimaalle vähän pidempää matkaa. Koirat juoksivat B-A 600m, A-C 800m ja C-A 800m. Kaikki kolme koiraa kävelivät mun kanssa B:lle harvinaisen helposti, mutta odotuskäyttäytymisen treenaaminen oli hankalaa, kun yksin lähettelin kaikkia. Sätkän piti lähteä Rinnan jälkeen tokana, mutta ahdistuskohtaus iski ja se palasi viimevuotiseen "emmä sua voi tänne metsään yksin jättää" -moodiin. En osaa sanoa minkä verran vaikutusta oli edellisissä treeneissä käyneellä säädöllä (mä vähän eksyin ym) ja minkä verran sillä, että viedessäni Sätkää lähtöön Saimaa päätti napata mua takareidestä ja saatoin sanoa Saimaalle asiasta aika tiukasti. Sätkä sai sitten kävellä mun kanssa C:lle, josta se muiden juostua lähti ihan hyvännäköisesti, mutta ilmeisesti kävi muutaman kerran B:llä kääntymässä eikä edennyt pidemmälle. Sätkä on normaalisti todella hyvä juoksija, mutta mun ollessa etenevä pää se on näköjään herkkä kaikille tahattomille ongelmille. Päitä vaihdettiin sen jälkeen kun Sätkä sai VK2:sen, ja koska Rinnan juoksut tuntuvat sujuvan näin paremmin, emme todennäköisesti vaihda mua takaisin A:lle ennen kuin Rinna on päässyt kokeeseen. Sätkä-raukan aivoissa näyttäisi tässäkin lajissa olevan tasan kaksi asetusta: "jee viestii juostaan" ja "apua ahdistaa en ikinä hylkää Inkaa". Täytyy miettiä miten jälkimmäistä lähtisi korjaamaan.

Saimaa oli taas lapsinero. B:ltä se lähti hyvin mutta kävi kääntymässä samassa kohtaa kuin Sätkä ja palasi takaisin. "Mene vaan" -kehoituksella Sai kääntyi takaisin ja ratkaisi hienosti ongelmakohdan. A-C ja C-A sujuivat ongelmitta. Kuudes varsinainen treeni ja koira juoksee 800m matkaa, milloinkohan pilvilinna romahtaa 😂

Aksassa teimme valmiina ollutta rataa, josta bongasin Saimaalle muutamia treeniaiheita:
  • Tiukat käännökset pituudella (tarkoitus ei ole kääntyä jo ekalla pituuskepillä).
  • U-putken hakeminen takaa lähestyttäessä.
  • Takaakierrot pitäisi saada vahvemmin suullisen käskyn alle, jotta mulla on varaa olla myöhässä.
  • Puomilla Saimaa valitsee tosi helposti suoraan edessä olevan hypyn ellen rytmitä käännöstä selkeästi = suullinen erottelu paremmaksi.
Rata oli meille liian vaikea, mutta olin tosi tyytyväinen moneen pätkään! Jälleen kerran totesin suullisten kokoamisvihjeiden hyödyn, ja lisäksi rimat pysyivät kivasti ylhäällä.

Seuraavalla kiekalla treenasin keppikulmia radanomaisesti lähestyttäessä, ja Saimaa yllätti täysin hoitamalla lähes kaikki haasteet. Keppien jälkeen otin muutaman toiston puomia, ja taas kerran totesin, että mun ohjauksella on iso merkitys (Saimaa tykitti ei-ohjatusta "takaa"-vihjeestä taas edessä olevalle hypylle & rytmitetystä versiosta haki hienosti takaakierron).

Lopuksi tarkistin vielä "tässä"-vihjeen toimivuuden tekemällä houkuttelevien putkien ja loogisten hyppyjen ohituksia & palkkaamalla joko uudella putkella tai lelulla. Muutamat A-toistot sujuivat hyvin, yksi osuma oli vähän siinä ja siinä mutta Saimaa tarjosi myös todella matalia osumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti