lauantai 28. marraskuuta 2015

VK1 Sämppä

Päästiin Sätkän kanssa tänä vuonna vielä toiseen viestikokeeseen, joka järjestettiin Jokelassa viime viikonloppuna. Kokeeseen osallistui peruutusten myötä lopulta vain kolme koiraa, joista Sätkä oli ainoa ykkösluokassa. Päivä alkoi maastoilla.

Viestiosuus meni ihan nappiin. Sätkä oli lähtenyt Veeran päästä hyvin, mutta mua jännitti enemmän toinen etappi, koska treenit olivat olleet todella vähissä ja muutama kerta sitten oli ollut ongelmia. Sätkä seurasi kuitenkin siististi lähetyspaikalle ja oli odotuksessa aika malttamattoman oloinen, piippasikin vähän. Ja niin tuo hieno otus hoiti homman kotiin! Käyttäytymisessä ei ollut huomautettavaa, joten ainoana alokaskoirana se sai täydet 170/170 pistettä.

Esineruutua emme olleet treenanneet ainakaan kuukauteen. Hyvin Sämpylä silti upposi rinteessä olevan alueen takaosaan, teki duunia kymmenisen sekuntia ja toi tarvittavan esineen oikein mallikkaasti. 30/30 pistettä.

Viimeisenä se jännin eli tottis. Paukkuaran koiran sijaan jännitin lähinnä omia kapulanheittoja, koska samalla teemalla eli treenaamattomuudella mentiin niidenkin osalta. Sätkä reagoi mielestäni tavallista voimakkaammin paukkuihin, sillä vaikka itse ampumistilanne oli ok, tuntui koko tottis vähän sinnittelyltä. Tuomari kuitenkin tykkäsi kovasti Sätkästä, kuvaili sitä vain herkäksi Ferrariksi, jonka ajaminen ei ole helppoa. Seuraamisessa jouduin antamaan joitain lisäkäskyjä, jotta koira pysyi mukana, ja kontakti oli huono. Lahnaa Sämpystä ei kuitenkaan saa tekemälläkään, joten tästä hyvä. Liikkeestä istumisen alustava seuruuosuus olisi voinut olla hallitumpi, mutta itse istuminen oli taattua Sätkää eli älyttömän hieno, erinomainen. Sama päti liikkeestä maahanmenoon ja luoksetuloon, erinomainen. Noutojen arvosanoja en muista, mutta kaksi ekaa heittoa olivat mun osalta ok. A:lla en nähnyt kapulaa enkä siis tajunnut, että se oli jäänyt ihan esteeseen kiinni ja koiran oli aika mahdoton palata esteen kautta. Muita ongelmia olivat kevyet hyppykosketukset molempiin suuntiin, kapulan voimakas mälviminen, tuplakäskyt tuomisiin (Sätkä tiputti kapulan muutamaa metriä ennen luovutusta) sekä huonot irrotukset. Eli juu, sitä samaa mitä aina, mua jännittää ja koira purkaa ampumisen painetta noutoihin. Eteenmeno oli todella näyttävä, tuomarikin sanoi, että paremmin ei tuota voi tehdä, erinomainen. Paikkamakuussa Sätkä taittoi tassun alle parin tehdessä noutoja, kuitenkin erinomainen. Tuomari oli selvästi sitä mieltä, että Sätkässä on paljon potentiaalia, ja kyllähän se parhaimmillaan tekee todella näyttävää tottista. Pisteitä saimme enemmän kuin koskaan aikaisemmin eli 86/100 pistettä.

Lopputuloksena siis 286/300 pistettä, 1-tulos ja koulari VK1. Team Käpylehmien ensimmäinen koulari! Suurkiitos Veeralle, joka on jaksanut treenata Mansikkia ja rämpiä metsässä kilometritolkulla, olet paras mahdollinen laidun ;) Kiitos tietenkin myös Erikalle siitä viime kokeesta, jonka mokasin heittämällä kapuloita ihan miten sattuu (joo ja sitä seuranneesta kapulatreenistä). On hienoa, kun voi treenata ja kisata näin mahtavien ihmisten kanssa.

Sämpylä on sydämensä ansainnut <3

1 kommentti:

  1. Onnittelut Vauhti-Sämpylälle ja ohjaajalle! :P Hienoa saada uusia viestikoiria. :)

    VastaaPoista