torstai 22. tammikuuta 2015

Viime vuoden kujeita, alkaneen vuoden lupauksia

Joka vuosi luvataan mahdottomia, niin tänäkin vuonna.

Miten kävi vuoden 2014 lupauksille?

Agilityssa yritetään saada se vika nolla ja nousta kakkosiin. Tärkeämpää olisi kuitenkin löytää taas agilityn ilo.
 • Vikan nollan saimme toukokuussa, joten ehdimme kisata kakkosissakin useita startteja. Hylättyjä ratoja on tullut ykkösiä vähemmän, mutta mun rahkeet eivät ihan nolliin saakka riittäneet. Onneksi on Sanna ja Team Ässät! Kaksikko kisasi vähän mutta tulosrikkaasti: kolme nollaa, joista kaksi luokanvaihtonollia, ja varsinkin joulukuun kaksissa kisoissa alkoi yhteystyö näyttää jo ihan pirun siistiltä! Kiitos Sanna.
 • Ja kyllä, vuoden loppupuolella löytyi myös mun ja Sätkän yhteinen sävel & agilityn ilo, kannatti tehdä duunia niiden käännösten kanssa.
Tokossa asetan ehkä turhan kunnianhimoisen tavoitteen, kun haluaisin Sätkälle TK3:n ja TK4:n, mutta yrittänyttä ei laiteta.
 • TK3 kerättiin toukokuun loppuun mennessä, ja kahdesta ekasta EVL-startista saatiin kaksi ekaa ykköstä. TK4:stä jäi siis puuttumaan vain se yksi ykkönen (ja sekin kaatui ohjaajan paskaan kapulanheittoon...). Loppuvuodesta kisattiin pari kakkos- ja kolmostulosta, kun en jaksanut treenata tokoa kovin systemaattisesti.
PK-puolella tärkein projekti ovat paukut. Jos ne saadaan kuntoon, niin JK1 voisi olla realistinen. Viestinkin voisi treenata kisavalmiiksi.
 • Vau, nämä tavoitteet toteutuivat! Paukkuprojekti oli vuoden suurin saavutus, olen vieläkin todella ylpeä Sämpylästä. Ukkonen, ilotulitukset jne saavat sen yhä ryntäämään pienimpään mahdolliseen koloon vapisemaan ja läähättämään, mutta kuusimillistä se on oppinut kestämään hämmästyttävän hyvin. Kävimme syksyllä kolmessa pk-kokeessa, joista eka kaatui jo jälkiosuudella mahdottomiin harhajälkiin, toka meni todella hyvin ---> JK1 ja kolmas kaatui taas jälkiosuudella edellispäivänä sataneeseen lumeen. Jälkiä ajettiin vuoden aikana 23 mukaan lukien janatreenit & alkuvuoden peltojäljet, ja Sätkä on kehittynyt huimasti. Kepit nousevat yhä hyvin, ja tekniikka on ottanut isoja harppauksia eteenpäin.
 • Viestiä Sämppä juoksi 20 kertaa, joista kolme vedettiin täyspituisella alo-avo-radalla, minä A-pisteellä. Sätkä juoksi alo-matkan kaksi kertaa, joista ekalla A-C kesti 20min (mitä ihmettä siellä on tapahtunut?) ja toka meni normijuoksulla = kisavalmiustavoite saavutettu! Sätkä tykkää tästä lajista ihan sikkesimona.
Paimentamassa yritämme taas käydä aktiivisemmin, mutta tämä saattaa hintansa (bensa&kertamaksu) takia jäädä vähemmälle huomiolle. Tavoite käydä 10 kertaa.
 • Tavoite saavutettu! Kiitokset kuuluvat Päiville, jonka luona saimme käydä lambeja pyörittelemässä & vinkkejä keräämässä. Suurin osa ajasta kului siihen, että asensimme pyöröaitauksessa jarruja tuohon hölmöön otukseen, mutta sitkeä työ kannatti, kun Sätkä teki loppukaudesta tosi kivaa (ja maltillista) duunia avoimella. Päivin lampaiden lisäksi Sätkä kävi pari kertaa Vuorenmaan Sallalla & kerran Shepmates-leirillä Laitalan Hansun lampailla.
Kokonaisuutena aika hyvä vuosi, tavoitteista jäi puuttumaan vain yksi EVL-ykkönen! Ekstrajuttujakin saavutettiin: sain lopulta aikaiseksi viedä Sätkän puudelishow'hun, ja kaikkien hämmästykseksi tuo gaselli nappasi sieltä kotiinviemisiksi EH:n, valiotittelit here we come. Sätkä tutustui myös flyballin hauskaan maailmaan, ja tutustuminen huipentui messarissa saavutettuun hopeaan mahtavan joukkueemme kanssa.
Ihaninta kuitenkin oli, että Sämppis oli lihasjumeja lukuun ottamatta koko vuoden terve, ja iloa sillä riitti vaikka muille jakaa.

Mitä luvataan vuonna 2015?
 • Agilityssa vika nolla ---> kolmosiin, ja Sanna & Sätkä aikovat kerätä arvokisanollia.
 • Tokossa TVA, osallistuminen ainakin osaan karsintakokeista ja osallistuminen SM-kisoihin. Joku ulkomaanreissu pitäisi tehdä ja uudet säännöt opetella.
 • Jäljellä tavoitteena olisi ylläpitää paukkuja ja kisata JK2.
 • Viestin puolella sama paukkujuttu, jonka lisäksi VK1 ja VK2 olisivat tähtäimessä.
 • Paimennuksessa treenaamme säännöllisesti, tavoitteena kisauran korkkaus.
 • Luonnetesti keväällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti