torstai 29. tammikuuta 2015

Maajoukkuekarsinnat

Osallistuimme Sätkän kanssa viime viikonloppuna tokon maajoukkuekarsintoihin Vantaalla. Jännitys oli kova, kun kyseessä oli molempien ensimmäinen kerta isojen tyttöjen karkeloissa! Kokeita oli kaksi, joten vietimme sekä lauantai- että sunnuntaipäivän Ojangossa. Ekana päivänä tuomareina Carina Savander-Ranne ja Pirkko Bellaoui, tokana Pirkko Bellaoui ja Pernilla Tallberg, ja liikkeet tehtiin kahdessa kehässä suoralla siirtymällä eli ei palkkausta välissä. Meille arvottiin molempina päivinä jälkipään numerot.

Tuomarin arvostelulomakekommentit, omat kommentit.

LAUANTAI:

Kehä 1 (Carina) video
 • Luoksetulo 9,5 - Hyvät stopit ja vauhti, hieman epävarma perusasentoon tulo lopussa. Stopit vähän valuivat, ja otin lopun varman päälle eli pyysin suoraan sivulle, mistä Sätkä hiukan hämmentyi.
 • Ruutu 9,5 - Hiljensi pisteellä, hyvä pysäytys & maa ruudussa. Hidas merkillemeno.
 • Seuraaminen 5 - Pikkusen epävarma alkuaskelissa, vingahti, vinkuu, oikea paikka mutta seuraa hieman liian liki, keskittyy aika ajoin kehän ulkopuolelle, huomio suuntautuu välillä muuhun kuin ohjaajaan. No olihan se kamalaa. Sätkä otti harvinaisen paljon häiriötä kehän ulkopuolelta, ja ääniä pääsi joka temponmuutoksessa, käännöksessä ja askeleessa.
 • Ohjattu nouto 0 - Sätkä jäi kiinni kapuloihin eikä bongannut merkkiä matkalta. Mielentila oli seuruun jälkeen väärä.
Kehä 2 (Pirkko) video
 • Tunnari 7,5 - Hieman huolimaton, pyörittää, pureskelee, käsi ohjaa perusasentoon. Sätkä toi oikean, ei arponut ja suu pysyi väärillä kiinni, jee!
 • Kaukot 6,5 - Kaksoiskäsky, liikkuu aavistuksen taakse, nopeat vaihdot, lopun perusasento hyvä. Ykköstulos oli kaukainen haave, joten päätin ottaa riskin ja kokeilin uutta m-s-käskyä. Se ei tietenkään toiminut, vaan Sätkä nousi istumaan (tokalla käskyllä). Olisikohan tämän pitänyt olla nolla, kun Sätkä ei tehnyt seisomista ollenkaan?
 • Metallihyppynouto 8 - Ohjaajan kropan käyttö. Heitin taaaaas huonosti, onneksi koira korjasi. Ennakoi sivulletulon.
 • Zeta 7 - M: nopea, hieman vino, s: jaksoissa, i: vaiheittain, tassu liikkuu. Pysyvyys viiva. Kaikista jätöistä puuttui Sätkän signature terävyys, ja minä kävelin jotain ihme puolikaaria. Olin kuitenkin iloinen, koska Sätkällä on ollut vaikeuksia tehdä istumista kokeessa, ja nyt se onnistui.
Paikallaolot (kehä 1 & kehä 2)
 • Paikkamakuu 8 - Kaksoiskäsky sivulle.
 • Paikkaistuminen 9 - Oli liikauttanut tassua mun lähtiessä.
Yhteensä 227,5 pistettä ja EVL2

Sätkä teki muuten tasonsa mukaan, mutta seuruu oli tavallista huonompaa ja ohjattu meni sen takia plörinäksi. Tällä tasolla saa kuitenkin olla tyytyväinen kakkostulokseenkin, ja moni tuli jälkeenpäin kehumaan suorituksen näyttävyyttä ja iloa. Sätkän häntä heilui koko ajan ja se vastasi sosiaaliseen palkkaan hyvin.

SUNNUNTAI:

Paikallaolot (kehä 1 & kehä 2)
 • Paikkamakuu 8 - Oli kuulemma haistellut, ja lopun pa oli vähän vajaa.
 • Paikkaistuminen 10

Kehä 1 (Pirkko)
 • Ruutu 8,5 - Ei ihan suora ruutu. Vauhdikas & hieno pysäytys. Vähän haistelee ruudussa. Hieno sivulletulo. Taas vähän tavallista hitaampi.
 • Luoksetulo 9 - Ihana maa. Loistava seiso & maa. Suht hyvin vauhti loppuun asti. Hitusen koskee ohjaajaa. Onko mun stoppikriteerit oikeasti ihan hullut, kun tuomari sanoo että loistavat ja minä että valuuuuuu? Otin taas sivulle, Sätkä melkein tarjosi eteentuloa.
 • Ohjattu nouto 7,5 - Hyvä merkki. Ihan vähän ohj. kroppaa. Hyvä vauhti. Puree hieman, perusasento vino. Jee se meni merkille!
 • Seuraaminen 5,5 - Vinkuu askelissa. Juoksu huolimaton. Ääntelee usein. Vilkas koira, kännös-pysähdyksissä ei pysy aina mukana, kontakti katkeilee. Askeleet taakse vielä vaiheessa. Epätasaista, ajoittain hyviä pätkiä. Vielä pahempaa kuin edellisenä päivänä. Nyt Sätkä vikisi myös suorilla pätkillä, ja Pirkko sanoi lopuksi, että oli miettinyt keltaisen kortin antamista häiritsevästä ääntelystä.
Kehä 2 (Pernilla)
 • Tunnari 0 - Seuruun väärä vire kantoi toiseen kehään, ja tunnari oli sen mukainen.
 • Metallihyppynouto 8 - Ennakoi perusasentoa & hiukan vinkuu lopussa. Muuten hyvä :) . Heitin huonosti, ylläri. Sätkä korjasi linjan epävarmasti ravilla, mistä tuomari ei sanonut mitään.
 • Zeta 5 - I: väärä asento, m: hiukan vino, s: tuplakäsky. "Olisin ihan yhtä hyvin voinut antaa nollan." Nollan arvoinenhan se oli, kun Sätkä esitteli kaiken muun ohella hienoa matkalaukkuseuraamistaan :D .
 • Kaukot 7,5 - Tuplakäsky, pieniä tassunsiirtoja, kivan näköiset, ryhdikkäät asennot :) .
Yhteensä 224 pistettä ja EVL2

Pisteet olivat lähes samat kuin edellisenä päivänä, mutta suoritus tuntui huonommalta. Seuraaminen hajosi ihan totaalisesti, ja huono vire kantoi seuraavaan kehään. En uskaltanut enää vapauttaa Sätkää kunnolla liikkeiden välissä, koska fiilis oli sellainen, että kohta lipsahtaa haukkumisen puolelle.

Sätkän seuraaminen on lyhyessä ajassa muuttunut hiljaisesta superäänekkääksi. En osaa sano mikä siihen on johtanut, mutta olen päättänyt ottaa tämän koulutuksellisena haasteena! Jo pidempääm olen ollut kiinnostunut operantista ehdollistamisesta, ja nyt koen, että tässä olisi hyvä sauma kokeilla sen tarjoamia vaihtoehtoja. Tavoitteena saada vire hallintaan ennen kesän SM-kisoja, iik!

Karsinnat olivat seuruuhommaa lukuun ottamatta kiva kokemus. Tunnelma oli hyvä, koirakot tekivät todella hienoja suorituksia ja näin paljon tuttuja & tutustuin uusiin ihmisiin. Hienoin juttu oli kuitenkin se, että pystyin pitämään Sätkää hallissa pitkiäkin pätkiä ongelmitta, se lähinnä chillaili ja kerjäsi rapsutuksia (niin ja paremman lelun puutteessa tarjosi ihmisille maasta löytyviä pieniä muovinpaloja leikittäväksi). Sämpylä on kehittynyt niin paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti