torstai 22. tammikuuta 2015

Lopultakin päivitys!

Onpas ollut hankala saada tekstiä tulemaan! Viime vuonna Sätkä kokeili vielä kaksi kertaa (samana päivänä) siipiään eeveeällässä, saldona kakkos- ja kolmostulos. Kaksi koetta peräkkäin ei Sätkän suoritusta haitannut, ääniä pääsi ihan riittämiin molemmilla kerroilla... Ärsyttävä uusi ongelma! Laitan tänne niitä tarkempia pisteitä, kunhan löydän lippuslappuset jostain. Sen verran nyt kuitenkin muistan, että tunnari oli molemmilla kerroilla nolla ja että samat ongelmat tuntuivat toistuvan muutenkin.
Sanna kisasi Sätkän kanssa pitkästä aikaa, ja ai, että, kun parivaljakon meno alkoi näyttää hyvältä! Siis oikeesti coolia, sellaista wau-agilitya. Kaksista kisoista tuloksena yksi nolla (=LUVA) ja kolme läheltä piti -rataa, yksi siis enää puuttuu. (Kävin itse tämän vuoden puolella kokeilemassa kolmen startin verran, koira lähti vähän lapasesta.) Sätkään on nyt viimeisen parin kuukauden aikana asennettu jarrut, jotka vaativat vielä melkoista voimaa toimiakseen, mutta on se agility vaan kivempaa, kun koira ei ihan joka käännöksessä lähde Kuuta kiertävälle radalle.
Kävimme joulukuun alussa siellä Koira2014-tapahtuman flyball-näytöksessä, josta kotiintuomisina HOPEAA! Ihana, hassu joukkueemme ei liikoja treenaillut, mutt yhteishenki oli huipussa ja sekä ohjaajilla että koirilla oli superhauskaa. Ja Viuhdin Enkelit voittivat luonnollisesti asukisankin.

Vähän yksityiskohtaisempaa pk-treeneistä:
Joulukuussa käytiin Veeran kanssa maastoilemassa vähälumisessa metsässä. Ensin viestiä. Sätkä juoksi alo-matkan. B-A 1000m tuli hyvin, A-C 1300m oli kuulemma vähän mutkitellut jälkipätkällä, mutta ei mitään isompia luuppeja. Jee, sen voi ilmoittaa kokeeseen!
Jälki olikin sitten mielenkiintoinen. Jäljet oli tehty ennen viestitreenejä sinne suht vähälumiseen metsään, mutta viestihässäkän aikana maahan pyrytti mukava lumikerros jälkien päälle. Lisäksi Sätkän jäljelle (500m, kaksi keppiä) tuli pari tuntia ikää, mikä taitaa olla sen vanhin ikinä ajama jälki. Janalta Sätkä nosti takajäljen, mutta sain sen kevyesti käännettyä ympäri. Alkuun se näytti kiinnittyvän jälkeen hyvin, mutta sitten tuli iiiiiiiso hukka ja loppujälki oli melkoista tuumailua ja säätöä. Yksi keppi löytyi, ja 250m kohdalla koira oli niin pahasti eksyksissä, että napsautin liinan irti ja lähdettiin autolle. Nämä keskeytetyt jäljet tekevät tuolle huithapelille hyvää :)

Tämän vuoden puolella käytiin taas maastoilemassa, tällä kertaa ihan oikeassa lumessa (siis niin, että kenkä upposi, ei mitään nilkkahankia, huh!). Esineruutu oli 50mx50m, ja meillä oli neljä esinettä keskellä rivissä. Kokeilimme jotain niinkin eksoottista kuin että lähetimme Sätkän ja Rinnan samaan aikaan ruutuun, tosin eri kulmista. Sätkä otti Rinnasta pahasti häiriötä, ja vasta Rinnan löydettyä esineensä sain Sätkän keskittymään omaan tehtäväänsä. Lopulta metästä löytyi sukan ja styroksinpalan lisäksi ekstrana golfpallo.
Viestitreeneissä kokeilimme sellaista jäynää, että molemmat päät etenivät. Ensin omien koirien kanssa 100m ja lähetykset, sitten toisen koiran kanssa 200m ja taas oman rakin kanssa 200m. Eli koira juoksi 200m, 600m ja 1000m, ja koska Rinnalla oli vaikeuksia juosta vikaa väliä, Sätkä sai lähteä vetovastuuseen vielä ekstrana joku 800m. Sämppä oli hieno <3

Ja jouluna meidän laumaamme piristi viikon ajan Veeran riiviö Dot, kuviakin tuli ja laitan niitä tänne joskus. Pennun kanssa on kuulkaas raskasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti