lauantai 8. marraskuuta 2014

Kenraaliharjoitus sunnuntaita varten (paukut 32)

Tämä viikko ollaan otettu levon kannalta. Maanantain tokojen lisäksi Sätkä on treenannut vain kerran, keskiviikkona Luukissa PK-juttuja Veeran ja koirien kanssa. Aloitimme tottiksilla. Sämpylä teki taas tottiskaavion, jossa sille ammuttiin. Tällä kertaa paukut eivät aiheuttaneet suurinta ongelmaamme, koska märkä maa oli kamalasti järkyttävämpi juttu. Sätkä ei voinut istua perusasentoihin eikä liikkeestä istumiseen, hyyyyyi kun peppu kastuu! No, kaiken kaikkiaan olin ihan tyytyväinen kenraaliharjoitukseen, ylimääräinen "tuo"-käsky tuntui auttavan noudoissa jne.

Esineruutuja oli taas kaksi 10mx50m kaistaletta. Ekalla kaistaleella esine oli edessä, ja taas Sätkä ampui taakse ja juoksenteli siellä edestakaisin. Uudella lähetykselläkään en saanut sitä jäämään taakse, ja vähitellen koira alkoi jäljestää tallauksia. Kolmas lähetys toi halutun tuloksen, kun Sätkä avasi nenänsä jo ennen takareunaa ja sai hajun esineestä. Nyt se kuitenkin yritti huijata ja jättää esineen paikallistamatta, mutta pääsin puuttumaan tähän & vaatimaan homman viemistä loppuun saakka.
Tokan kaistaleen esine oli takana hankalassa maastossa, mutta Sätkä löysi sen melkein heti (ylläri, se oli takana...). Luovutuksessa tiputti kerran, tästä tuli tietenkin sanomista.

Sitten janatreeniin. Tarkoitus oli nostaa jälki kolmesta kohtaa (40m-50m-60m), mutta ongelmia tuli vähän liiankin kanssa. Ekalla yrittämällä jäljen haju oli ilmeisesti painunut rinnettä alas, sillä Sätkä lähti 5m ennen jälkeä vetämään janalta pois. Uusi yritys siis. Kuten jo etukäteen ennakoin, Sätkä haluaa nostaa jäljen oikealle tilanteessa missä tahansa, ja sama tapahtui nyt. Jäljestimme takajälkeä tielle saakka, missä sitten "oho, mites me tänne päädyttiin?". Ekan janan vikalla yrityksellä päädyimme epämääräisesti kepille, jolla kehut mutta ei palkkaa. Seuraavalla janalla jouduin kerran suoristamaan koiraa, ja se nosti taas takajäljen. Edellisen kepin nostokohdassa piski kuitenkin hämmentyi ja älysi kääntyä itse ympäri, jee! Hetken päästä se toi mulle keppiä, joka mun mielestä oli vain joku märkä risunpalanen. En vieläkään tiedä kumpi meistä oli oikeassa, mutta annoin Sätkän jatkaa jäljen loppuun ja jätin vikan janan tekemättä (ei muuten löytänyt vikan janan keppiä). Hmm, hämmentävä treeni, täytynee siis vain toivoa, että itse kokeessa jälki lähtee oikealle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti