sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Flyball-tähti in the making

Joitain viikkoja sitten maanantaina kokeilimme Sätkän kanssa ekaa kertaa ikinä flyballia. Joukkueemme on ilmoitettu KOIRA2014-messujen flyball-kisaan joulukuun alussa, joten lienee syytä opettaa näille homman nimi ;) Lähtökohdat ovat lupaavat, kun kaksi koiraa on treenannut lajia pari vuotta sitten viisi kertaa & kaksi koiraa ei ole flyball-esteitä ikinä nähnytkään. Salli ja Sätkä osoittivat kuitenkin suurta lahjakkuutta (=pallohulluutta), ja treenin lopuksi saimme tehtyä lähetyksiä kahden esteen setillä. Sätkän ongelma oli halu kaivaa pallo laitteesta ennemmin kuin pompauttaa se ulos sieltä, mutta onneksi on "vasten"-käsky olemassa!

Sitten HAU:n tokoihin. Sätkä sai pohtia vaikeita ohjatun kapulasijoituksia, ja erityisesti putken edestä oli vai-ke-aa hakea se kapula. No, tulipahan tehtyä monta onnistunutta yhden käskyn korjausta :) Hyppynoudossa treenasimme pitkästä aikaa vaikeita kulmia. Jos kapula oli hyppylinjan takana, Sätkä korjasi hypylle hienosti, mutta ultimate paskalinjat eli kapula hyppylinjalla tai sen edessä olivat varsinkin oikealta puolelta vaikeita. Saatiin kuitenkin paljon onnistumisia! Edestä sivulle siirtymiset olivat myös teemana, ja yritin nyt korjata niitä niin, että Sätkän tehdessä vajaan sivulletulon käskin sen pois ja otin uudestaan. Kummasti alkoi koira skarpata ;)
Välissä tuli tehtyä ruutua ja jotain muuta, ja kun ihan loppuun päätin kokeilla vähän seuraamista, oli lopputulos uskomaton. Ilmeisesti pari tuntia pelkkää juoksemista ja kivojen asioiden treenaamista oli aiheuttanut sen, että Sätkä muuttui tokokoiraksi. Se nimittäin teki niin nättiä seuraamista, että! Ei painamista, ei edistämistä, ei kontaktin rakoilua ja ennen kaikkea ei ääntelemistä. Oli aivan ihana tehdä pitkiä kaavioita ympäri Purinaa, kun sain kävellä suoraan ja olla stressaamatta koiran kontaktista. Ehkä Sätkä sittenkin on niitä tokokoiria, jotka pitää fyysisesti väsyttää ennen suoritusta?

_____

Tiistaina huippistreenit. Ja ai vitsi, tämä juttu kuuluu historiankirjoihin! Me suoritimme Sätkän kanssa treenin lopuksi 19 estettä peräkkäin ilman virheitä! Homma kaatui vasta hypylle 20, kun sanoin koiralle "tässä" enkä "kierrä". (Muuta muistettavaa: Sätkä lukee päällejuoksut tällä hetkellä päällejuoksu-persjättöinä ja tulee väkisin mun selän takaa. Koiran puoleisella kädellä tehtynä se jostain syystä tekee paremmin. Mun pitää myös luottaa koiraan & uskoa, että vaikka jään jälkeen, se osaa itse suorittaa esteitä, kunhan vain annan sille luvan.)

_____

Tämän viikon maanantaina flyball-treenit jatkuivat. Homma sujui tosi hienosti, ja lopulta vedettiin pari viestikierrosta noiden kahden kokeneemman koiran kanssa, Sätkä juoksi keskimmäisenä. Koirat olivat ihan superloistavia, me ollaan kova tiimi!

Muiden lähdettyä kotiin treenasin vielä vähän tokoa: seuraamista (ei ääniä, jee), jääviä (blokki oli tällä kertaa seisomisessa, mutta voitimme sen nopeasti), luoksetuloa (stopit olivat hienoja, mutta eteentulojen suoruusprosentti oli turhan alhainen), kaukoja (pienen yrityksen jälkeen "hop"-käsky toimi kisamatkaltakin = se seisoi eikä istunut) ja edestä sivulle siirtymisiä (paranevat).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti