tiistai 21. lokakuuta 2014

Pikasekatreenikokoelma (paukut 29 & 30)

Kirjaamatta jääneitä juttuja:

Päivämäärää en muista, mutta kävimme Päivillä paimentamassa. Muistan vain, että Pätkiksellä oli vähän malttiongelmaa ekalla kiekalla = kuljetusten kanssa käytiin kädenvääntöä, jonka mä tavallaan voitin, kun sain lampaat kuljetettua pellon toiseen päähän ja takaisin. Kerran lampaat lipesivät väärälle puolelle siltaa, mutta Sätkä pelasti tilanteen hakemalla ne mulle ooooikein kiltisti. Toinen kiekka otettiinkin sitten pyöröaitauksessa. Poispäinajot liinan kanssa aitauksessa olivat parempia kuin vapaana avoimella, joten jee, jotain opittiin!

1.10. treenasimme Veeran kanssa viestiä ja tottista Luukissa. Tottiksissa otin (ylläri) kokeenomaisen setin, mutta palkkailin liikkeiden välejä nameilla. Aika perus paukkusettiä eli ongelmat näkyivät noutojen luovutuksissa, joihin pääsin puuttumaan. Paikkamakuusta Sätkä nousi Rinnan tehdessä noutoa, hyi! Viestitreenin idea oli hioa Rinnan lähtöjä koetta ajatellen, joten juoksutimme kiinteää 100m matkaa joitain kertoja, Sätkällä ei ongelmaa.

2.-4.10. lähdimme ystäväni Saaran kanssa Repovedelle patikoimaan & telttailemaan, ja Sätkä pääsi mukaan. Kuvia tulee myöhemmin, mutta säät suosivat ja Sätkä juoksi hulluna, tuolla koiralla on uskomaton stamina ja kropanhallinta! Yöt olivat vähän turhan kylmiä, mutta Sätkäkin selvisi Pompan ja fleecealusen avulla.

7.10. kävimme viimeisen kerran tällä kaudella paimentamassa Päivin luona. Molemmat kiekat isolla pellolla. Vasemman hakukaaren kanssa oli ensin ongelmia, mutta kun sijoituin itse oikein, teki koirakin hyvää työtä. Kuljetuksissa mun pitää yhä antaa Sätkälle vähän painetta, mutta se kehittyy niissä koko ajan. Kulmatyöskentely oli alkuun vähän jännää, sillä Sätkä ei tosiaan ole mikään maailman vahvin nalle. Kyllä se ne bäät sieltä kulmasta lopulta haki, joten työvoitto. Kierroksen lopuksi veimme Sätkän kanssa lamput pyöröaitaukseen Gavaa ja Fizziä varten, ja kas, se onnistui hyvin vaivattomasti! Tokalla kiekalla treenailin itsekseni poispäinajoja isompien lampaiden kanssa apunani liina, ja Sätkän päässä taisi syttyä joku lamppu, sillä se malttoi mielensä tosi hyvin eikä pyrkinyt ihan samoin tein tasapainoon.
Koira oli treenin jälkeen tosi väsynyt, se lähti pellolta varsin sutjakkaan ja söi paljon kakkaa. Aivot kävivät siis kuumana ;) Kaiken kaikkiaan kiva kausi, sillä vaikka paimensimme tosi epäsäännöllisesti, otimme huimia harppauksia eteenpäin! Iso kiitos Päiville tästä mahdollisuudesta!

12.10. ammuin Saran Narrille Viilarissa kaksi laukausta, jotka Sätkä sai kuunnella autosta käsin. Sitten kentälle ottamaan noudot, ja jee, luovutusongelma tuli taas esiin ja pääsin taas puuttumaan siihen! En usko, että tähän tarvitaan enää montaa treeniä :)
Sitten siirryin Petankkikentälle tokoilemaan Veeran kanssa. Yksityiskohtia en muista, mutta paikallaolojen lisäksi Sätkä teki kuuntelutreeniä (kaukoja merkillä jne), ohjattua noutoa (keskikapula haettavan kapulan vieressä, vähän aivopähkinöitä Sämpälle!) ja tunnaria (tämä vaatii tois-to-ja).

13.10. ei HAUn tokoissa ollut muita, joten treenasin itsekseni. Sämpylä teki seuraamista, kaukoja, jääviä ja vähän aksaa, koska takaakierrot ovat päässeet unohtumaan. Tarjoamistreeni toi halutun tuloksen = Sätkä irtosi kauempaakin takaakiertoihin.

14.10. huippistreenit, Ville veti ekaa kertaa tällä kaudella. Villen uuden suunnitelman mukaan treenasimme paljon ohjaajan fysiikkaa (reaktiota, nopeutta ja koordinaatiota), ja mun mielestä on helkkarin hienoa, että Ville haluaa panostaa huippikseen näin paljon! Itse agitreeni meni mun ja Sätkän osalta vähän metsään, mutta olen kuulemma kehittynyt siinä, että en enää palkkaa Sätkää esteiden ohittamisesta :D Treenissä onnistui päällejuoksu vasempaan kierrokseen, epäonnistumisten puolelta taas voisi luetella mun yrityksen puutteen sekä päällejuoksu-päällejuoksun hypyillä 6-7 ja 15-16 (pallurat).


16.10. kimppatokoilimme Sirkuskentällä, Paikallaolot tehtiin lomittain, ei ongelmaa. Tiia liikkuroi mulle ja Sätkälle kisamaisen setin, jossa joka toinen liike oli tunnari. Sätkä oli tavallista häiriöherkempi, kun vieressä treenasi kaksi koiraa ja toisella puolella pojat skeittasivat. Äh, aina ei voi voittaa. Itse tunnarit sujuivat pääasiassa hyvin, vaikka kapuloiden löytäminen oli häiriössä hankalaa. Liikejärkkä oli tunnari-zeta-tunnari-luoksetulo-tunnari-seuruu-tunnari-kaukot. Kaukoissa testasin "hop"-käskyä m-s-vaihtoon, mutta Sätkä yritti vain istua, joten treeniä treeniä edessä.

18.10. kävimme tekemässä kohtaamistreeniä Luukin pelloilla Veeran ja Marikan kanssa, Mukana varsinaiset viestikoirat eli Sämppä, Rinna ja Jocke sekä häiriökoirat Rommi ja Sara.Ensin koirat juoksivat yksitellen, sitten ne kohtasivat pareina, ja lopulta kaikki juoksivat sikin sokin päästä toiseen. Sätkän mielestä Saraa ei olisi voinut ohittaa, mutta saatiin sekin onnistumaan ja koirilla oli hauskaa kaaostreeneissämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti