tiistai 14. lokakuuta 2014

Lisää Sirkeä, kimppaviestit, aksaa ja tokoa, aksakisoja = työntäyteinen viikko

Päivitykset laahaavat kivasti jäljessä, nämä ovat viikolta 22.9.-28.9.


Maanantaina Sirke Viitanen koulutti tokoryhmäämme. Ennen omaa vuoroa en tiennyt yhtään, mitä halusin Sirken kanssa tällä kertaa katsoa - mulla kun on toimintasuunnitelma kaikkiin liikeongelmiimme paitsi seuraamiseen, ja sitä nyt on Purinalla turha hioa, kun vire ei vastaa normaalia. Onneksi Veera pelasti pinteestä ja ehdotti, että tekisimme kisamaisen setin, mikä osoittautuikin erittäin hyödylliseksi.

Settiin kuului ruutu (häiriömerkkejä matkalla), zeta, luoksetulo, ohjattu, tunnari, kaukot ja seuraaminen. Pääasiassa Sätkä suoriutui liikkeistä hyvin ja näyttävästi (mitä nyt joka ikinen eteentulo oli samaan suuntaan vino), mutta ongelma olikin sen asenteessa. Sirke sanoi, että se näytti koko ajan siltä, että lallallaa osaan nää kaikki ihan ilman sunkin apua, ja mun ei tarvii ees keskittyä lallallaa. Niin... Tämä asenne aiheutti suorituksiin huolimattomuutta ja ennakointia & ennen kaikkea huonoa keskittymistä. Puolessa välissä settiä vaihdoimme lähestymistapaa: kun Sirkestä näytti, että Sätkä oli huonolla asenteella liikkeellä, mun tehtävä oli kyykistyä sen viereen, ottaa pää käsien väliin ja pitää pieni puhuttelu siitä, ollaanko hommissa vai ei. Näiden keskustelujen jälkeen Sätkä oli aina ihan eri tavalla mukana, se sulki ympäristön pois ja teki liikkeet tosi tarkasti. Tavoite olisi, että tuon kyykistymisen voisi vähitellen jättää pois ja riittäisi esim. pelkkä pään kosketus muistutuksena siitä, että hommiin keskitytään 100-prosenttisesti.

Lisäksi Sätkä kaipaa treeniä, jossa teenkin yllärimuuveja kuten lähden seurauttamaan merkillelähetyksen sijaan. Kisamaisessa treenissä se ei saa pööpöillä omiaan, vaan duunia tehdään mulle tai ei ollenkaan. Mun sosiaalinen palkka näyttää lupaavalta (toki se on yhä beeta-vaiheessa), ja tärkeää on, että fokus on koko ajan koirassa ja koiran fokus minussa. Paljon mietittävää ja tsempattavaa!

____

Keskiviikkona Team Käpylehmät ajeli Nurmijärven metsiin, jossa treffasimme Lauran, Marikan ja aussiet kimppaviestitreenien merkeissä. Veera ja Laura siirtyivät koirien kanssa B:lle (150m), josta kaksi siirtymää 50m kerralla eteenpäin. Koirat juoksivat siis B-A-C-A-D-A. Matkat olivat lyhyitä, koska tarkoituksena oli treenata lähtöjä ja muiden koirien kanssa odottelua. Sätkis juoksi hyvin, mutta ekassa lähdössä Veeran päässä oli kuulemma ollut ylikuumemenisongelmaa. Loput lähetykset Sätkä oli kiltisti, ja muiden koirien lähtöjen katselu ei tuottanut liikaa ääniongelmia, joten hyvät treenit!

____

Torstaina pääsin pitkästä aikaa aksaryhmämme kimppatreeneihin. 20 esteen radalla oli sekalaisesti kivaa ja turhan haastavaa pätkää. Päällejuoksujen etäisyysvarmuutta pitää vielä treenata, kepit ovat melko hyvässä kuosissa, tennareissa on vaikea juosta ja Sätkä jarrutti ja kokosi hypylle ilman mitään perkeleitä! Ihmeitä tapahtuu.

____

Perjantaina tokoilimme Trumpettikujan kentällä Tiian ja Eva-Lotan kanssa. Paikallaolot sujuivat hyvin, ja sitten treenasin hetken itsekseni (kaukojen hop-vaihtoa, luoksetulon stoppia, seuraamisen paikkaa, jäävien erottelua). Liikkuritreenissä pistin Sämpän miettimään! Normisuoritusten sijaan Sätkän pikku aivot joutuivat käsittelemään erilaisia ylläreitä: merkillä tehtiin kaukoja, ruudusta tehtiin luoksetulo stopilla, lähetykset vaihtuivat seuruun askeleisiin jne. Ja voi Sätkä-raukkaa, kun oli niin kamalan vaikeaa! Kaikesta se suoriutui, mutta ruutu oli vaikea löytää häiriömerkkien seasta ynnä muita epätyypillisiä ongelmia, joita aivopähkinätreeni toi hienosti esiin. Näitä tehdään ehdottomasti lisää jatkossa!

____

Lauantaina koittivatkin sitten agilityn joukkuepiirinmestaruudet. HAU:n maksijoukkue voitti viime vuonna kultaa, joten (lähes) samalla jengillä lähdettiin tänä vuonna edustamaan kotikentälle. Minä tein tyylikkään mogan: pari koirakkoa hyppäsi kakkoshypyn väärään suuntaan, joten minä yritin oikein kovasti ohjata hypyn oikealle puolelle - ja ohjasin Sätkän ihan toiselle hypylle epähuomiossa. Hyllytimme siis tokalla hypyllä, ja koska mun on vaikea pitää pakkaa kasassa epäonnistumisen jälkeen, oli koko loppurata melko kaoottinen. Muun joukkueemme koirat menivät paaaaljon tyylikkäämmin, mutta harmillisesti Kristiina&Fendi hyllyttivät vähän ennen loppua, joten kokonaistuloksemme oli HYL.

____

Sunnuntaina sain kisata ilman joukkuepaineita, kun starttasin Sätkän kanssa kolmella kakkosten radalla. Hyllyprosenttimme kasvoi jälleen (3x HYL), mutta ehkä ekaa kertaa ikinä teimme päivässä kolme rataa, joista yksikään ei ollut kaoottinen. Jokaisella radalla oli jotain hyvää, pätkiä flow-fiilistä. Dana oli ihana ja kuvasi hyppärimme, joka kariutui väärään putkenpäähän esteellä 16.


Ja lisää ulkoratamatskua entisiltä koulutettaviltani: Yasmin Eklundin ottamia hienoja kuvia!

Mitäköhän Vappu sanoisi tästä tyylikkäästä ponnistuspaikasta? Rima kuitenkin pysyi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti