sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Ei TVA vaan Paska Inka

Lähdimme Veeran kanssa ex tempore -road tripille Jyväskylään, jossa järjestettiin kansainvälinen tokokoe. Juoksutarkastuksessa Sätkältä tuli jotain kirkasta nestettä, joten se siirrettiin loppuun kahden muun juoksunartun kanssa just in case. Odottavan aika oli (sairaan kylmässä) hallissa pitkä, mutta lopulta koitti meidän vuoromme. Tuomarina Salme Mujunen, liikkeet hajotettu neljään kehään (paikallaolot - seuruu, zeta, luoksetulo - ruutu - ohjattu - metallinouto, tunnari, kaukot).
 • Paikkaistuminen 10 - Veera sanoi, että oli jätössä korjannut molempia tassuja kuin tasapainottaakseen.
 • Paikkamakuu 8 - Sämppä ei kuunnellut ekaa maahanmenokäskyä.
 • Seuraaminen 8 - Sätkäksi toooosi hyvä kontakti, ei ollenkaan matkalaukkuilua! Sen sijaan Sätkä vähän äänteli ja minä roiskaisin käännökset, joten levoton vaikutelma.
 • Zeta 7 - Seisoi istumisen (perus Sätkä-lukko, näkyi jo viritellessä ulkona).
 • Luoksetulo 8,5 - Alusta pilasi stopit, koska Sätkää selvästi jännitti anturoita polttava hiekkanurmi. Lisäksi eteentulo oli vino.
 • Ruutu 8,5 - Koira oli jo ekalla käskyllä ruudun sisällä, mutta pelkäsin sen tippuvan ulos maahanmenossa, joten korjasin paikan uudella käskyllä. Vähän siinä ja siinä oliko tarpeellista, mutta ainakin korjaus toimi hyvin!
 • Ohjattu nouto 8,5 - Vain yksi puraisu tuonnissa! Taas kuitenkin vino eteentulo.
 • Metallinouto 0 - Heitin kapulan ihan päin helvettiä, ja se laskeutui hypyn viereen. EVL:ssä ei saa uusia heittoa, joten lähetin koiran noutamaan, ja se ei tietenkään kiertänyt hyppyä takaisinpäin.
 • Tunnari 5,5 - Videolta näkee, miten koiran pasmat menevät metskun jälkeen ihan sekaisin. Se kyttää liikkuria eikä kuuntele mun käskyjä kunnolla. Tunnarin luovutuksessa iski epävarmuus ---> Sätkä puraisi kapulan melkein rikki ja tiputti sen mun jalkoihin. Uudella käskyllä toi (tietenkin vinoon). Se kuitenkin malttoi haistella ja tuoda oman, joten jee!
 • Kaukot 9,5 - En tiedä, mistä puolikas lähti, Sätkä oli perfect!
 • Yhteensä 239 pistettä ja EVL2
Kutonen metskusta olisi riittänyt ykköseen ja tuonut Sätkälle TVA-tittelin, mutta ei, Inka heittää kapulan omiin jalkoihinsa :D Pikkasen jäi kyllä hampaankoloon, mutta onneksi Veera ja Sara pitivät huolta reissun epäturhuudesta voittamalla kokeen 308 pisteellä ja saamalla CACIOBin! Sätkän suorituksessa olin erityisen tyytyväinen seuruun kontaktiin, ruudun korjaukseen, kaukoihin ja sosiaaliseen palkkaan, jota olen käyttänyt todella vähän mutta joka näyttää toimivat ihan kisatilanteessakin!

SEURAAMINEN, ZETA JA LUOKSETULO
RUUTU
OHJATTU NOUTO
METALLINOUTO, TUNNARI JA KAUKOT

(Kyllä, tiedostan sen, että annan koiralle kroppa-avun joka ikisessä sivulletulossa...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti