keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Tokon piirinmestikset

Olemme Sätkän kanssa osallistuneet nyt kolme vuotta putkeen HSKP:n piirinmestiksiin. Ekana vuonna EKK:n joukkueessa avossa, tokana vuonna HAU:n joukkueessa voittajassa ja nyt vikana vuonna ilman joukkuetta eeveeällässä. Edellisen päivän jälkikoe oli vienyt multa pahimman jännitysenergian, joten lähdimme Sätkän kanssa kisaamaan vähän pilke silmäkulmassa. Tommi Varis tuomaroi kaksi kehää (paikallaolot & zeta-luoksetulo-ruutu), Anne Nokelainen yhden kehän näiden välissä (tunnari-kaukot-metsku-seuruu-ohjattu).

Varis:
  • Paikkaistuminen 0 - Viereisessä kehässä tehtiin kaukoja, ja Sätkän mielestä maahanmenokäsky oli suunnattu myös hänelle. Myös kolme muuta koiraa meni maihin, hups.
  • Paikkamakuu 10 - Hyvin kesti kaverien käskytykset.
Nokelainen:
  • Tunnari 7 - Nurtsi kapuloiden ympärillä oli pitkää, joten tuomari ei huomannut, että Sätkä maisteli paria väärää. Oman se poimi kerran suuhun, tiputti, kävi maistelemassa muita ja poimi taas, tuonnissa mälväisi.
  • Kaukot 8,5 - Istui ekasta seiso-käskystä, toisella seisoi. Ainakin toinen tassu liikkui s-i-vaihdossa, mutta toinen taisi pysyä paikoillaan.
  • Hyppynouto 9 - Ekalla heitolla hajosi kapula, ja siitä taisivat hämmentyä sekä liikkuri, tuomari, koira että ohjaaja. Mulle kelpasi isompikin kapula, joten sillä mentiin ja hyvin mentiinkin. Sätkä ennakoi sivulletuloa.
  • Seuraaminen 6,5 - Lähes koko seuruu oli juoksua & hidasta käyntiä. Sätkä oli tosi levoton, kontakti rakoili ja paikka eli. Paikalla täyskäännöksessä se haukahti, ja joku pa oli vino ja hidas. Käännöksissäkin olisi ollut siistittävää.
  • Ohjattu nouto 7 - "Vauhtia ei ainakaan puutu", totesi tuomari. Merkki oli hyvä, samoin kapulalle meno. Nostossa ja luovutuksessa Sätkän suu kuitenkin kävi, koska tää on niin siistiiiiiii!
EKA KEHÄ
Varis:
  • Zeta 6 - Seisoi vikan istumisen, vaikka yleensä tekee toisin päin? Seuruu oli turhan tiivistä ja aavistuksen edessä.
  • Luoksetulo 9,5 - Plääh, stopit olisivat voineet olla terävämmät. Tuomari kuitenkin tykkäsi, rokotti vain vinosta loppuperusasennosta.
  • Ruutu 0 - Taas kerran mentiin kovaa. Mun pysäytyskäsky ruudussa oli myöhässä, koska Sätkä meni sivukautta sisään, ja mä arvoin sen takia ajoituksen kanssa. Seistessä koira oli vielä ruudun sisällä, mutta maahan mennessä peppu tippui ulos. Ei ollut paljosta kiinni!

Yhteensä 198,5 pistettä ja EVL3, sijoitusta en tiedä. Vaikka pisteet eivät kovin kummoisia olleet, oli mulla ja Sätkällä kiva ja ennen kaikkea rento fiilis kehässä. Ehkä nollattu paikkaistuminen auttoi, kun tulosmahiksia ei oikein enää ollut. Istumisen häiriöitä me ei koskaan olla reenattu, joten eipä ihme, että Sätkä meni maahan. Tunnari on ihan hajalla treeneissäkin, ja kaukoissa nyt välillä tapahtuu stipluja. Seuraamisessa ei tehdä pitkää juoksupätkää ikinä, ja minä kuulemma kävelin eri tavalla kuin treeneissä. Zetan väärä asento oli myös ihan työtapaturma, samoin ruudun myöhäinen stoppi. Summa summarum, mua ei harmita yhtään, tekee vain mieli treenata!

Ja hei! Tommi Varis kehui Sätkää kehän jälkeen, se on kuulemma tosi, tosi, tosi kiva koira :) <3

Kuvista kiitos Päiville, videosta taas Veeralle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti