tiistai 30. syyskuuta 2014

Erittäin hyvä borderscollie

Viime viikon lauantaina suuntasimme Sätkän kanssa kohti Tampereen ryhmänäyttelyä. Esitin ekaa kertaa elämässäni koiran virallisessa näyttelyssä, ja täytyy sano, että koko homma oli aika hemmetin tylsää. Ensin odoteltiin ikuisuus avoimen luokan narttuja, ja kun vuoro lopulta koitti, piti mun vain juosta koiran kanssa ympyrää ja estää sitä istumasta arvostelun aikana. En todellakaan jaksanut sen kummemmin asetella koiraa tai nykiä narusta, mutta eipä tarvinnutkaan, kun Sätkä sai seuraavanlaisen arvostelun:

"Very good type, slightly high on legs. Light all over. Teeth ok. Well set ears. Strong back, light in body & front. Sufficient angulation. Moves ok. Coat ok, nice temperament." 

Mua jännitti koko ajan, että Sätkä hylätään (liian korkea, liian kevyt, puuttuu hampaita, outo häntä, liian vähän karvaa jne.), mutta tuomari taisi ymmärtää hyvän päälle, sillä meille napsahtikin EH ja jouduimme melkein jatkokehään (mikä lie luokkansa paras tmv)! Siis ajatelkaa, very good type, mun rimppakinttuinen hämähäkki! Ja jos jotakuta nyt kiinnostaa, että kuka tuomari tykkää näinkin kovasti työborderscollieista, niin hän on - tittidii - Per Kristian Andersen.

Missihommat hoidettu, nyt vain niitä valiotitteleitä hakemaan!

____

Iltapäivällä piti tietenkin korvata Sätkälle kamala puudelikärsimys, joten suuntasimme viestitreeneihin Veeran kanssa. Koirat juoksivat 300m matkaa edestakaisin, koska tarkoitus oli keskittyä lähtötilanteisiin. Sätkä juoksi ekat 300m B:lle jälkenä, sitten vielä B-A-B-A, ei ongelmaa mun päässä ja vain joku pieni juttu Veeran päässä.
Lopuksi vielä esineruutukaistale. Sätkä on aika huithapeli esineruudussa, joten olen päättänyt, että yritän opettaa sille kaistaletyöskentelyä. Suunnitelma on seuraavanlainen: seuraavat miljoona esineruutua ovat 10-15m levyisiä kaistaleita (syvyyttä saa tietenkin olla), jotta Sätkä oppii työskentelemään mun edessä olevalla alueella. Vähitellen treeniin voi ottaa mukaan toisen kaistaleen, mutta sen pitää olla selkeästi erillään ekasta kaistaleesta. Molemmilla kaistaleilla on esine, ja kun koira on hakenut ekan esineen, teemme siirtymän kauempana olevalle tokalle kaistaleelle, josta haetaan toinen esine. Kaistaleiden määrää voi lisätä ja kaistaleita aletaan tuomaan lähemmäs toisiaan, kunnes lopulta mulla on siististi suikaleita työstävä koira! Idea on oma, joten todennäköisesti se ei toimi, mutta hauska kokeilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti