sunnuntai 10. elokuuta 2014

Viestitreenejä ja paukut 20&21

Käytiin Veeran kanssa Keravalla viestikoulutuksessa. Teoriaosuus oli yllättävänkin hyödyllinen, koetilanne kun on meille molemmille vielä vieras. Seuraavanlaisia juttuja kävi muun muassa ilmi:

  • Pannan kannattaa olla sellainen, joka ei tipu koiran pään yli mutta jonka saa kuitenkin vedettyä pois, jos se jää matkalla kiinni johonkin. Sitten vain jesarilla pilleripurkkia kiinnittämään ;)
  • Koira kannattaa opettaa tulemaan suoraan syliin, jolloin pääsee nopeasti nappaamaan pannasta kiinni ja huutamaan "aika".
  • Nesteytys tulisi aloittaa viikkoa ennen kasvattamalla ruuan mukana tulevan nesteen määrää tasaisesti. Kisa-aamuna sitten 1-2 litraa tuntia ennen juoksua.
  • Vastaanottaja saa olla aktiivinen n. 50m matkalla.
  • Matkaa kannattaa pidentää melko nopeasti.
  • Myös A-pisteen ohjaaja voi "edetä" taaksepäin, jotta koiran mielenkiinto säilyy.
  • Tuomarin huutaessa minuutteja pitää ne kuitata tyyliin "kiitos".

Sitten metsään. Varsinaisissa kimppatreeneissä juoksutimme Rinnaa, ja muiden lopetettua kävimme vielä Sätkän kanssa lyhyesti treenaamassa. Veera käveli yksin 300 metriin ja Sätkä sai jäljestää sinne & juosta vielä takaisin mun luokse. Lisäsimme siis rohkeasti 200m Sätkän maksimijälkeen, helpotusta toi polku ja kimppatreeneistä jäänyt vahva hajutunneli. Molemmissa päissä Sätkä seurasi & odotti perusasennossa ennen lähetystä.

Helsingin päässä Veera vielä suostui käväisemään Ogelissa ampumassa Sätkälle. Halusin testata paukkuja seuruukaavion aikana, ongelmaksi kun on todettu Sätkän tarve purkaa paukkupaine juoksemalla musta poispäin. No, Sätkis selviytyi hienosti! Se oli tosi paineistuneen oloinen ennen seuruuta, mutta "seuraa"-käskystä tyttö skarppasi välittömästi. Eka paukku sai sen säpsähtämään, ja toka paukku oli susi, mutta pyssyn tyhjä naksuttelu paineisti Sätkää ihan yhtä lailla. Se kuitenkin jaksoi tsempata eli seurasi hyvin jopa täykkärin jälkeen, mitä nyt vähän vilkuili Veeran suuntaan. Seuruukaavion jälkeen leikittiin tissikumilla. Pari testikertaa vielä, ja saatan sittenkin ilmoittaa sen kokeeseen...
____

Seuraavana päivänä ajelimme Vaakkoihin viestittelemään koematkaa. Sätkän pisin matka tähän mennessä on ollut 500m, mutta me uskaliaasti kaksinkertaistimme tämän eli kokeilimme juoksuttaa B-A-matkan 1000m. Veera eteni ja Rinna juoksi ensin, sitten Sätkä. Pikku-Pätkä selviytyi matkasta hienosti! Rinna juoksi matkan kahdessa minuutissa ja Sätkä ilmeisesti samoja lukemia, joten vauhti ei ainakaan ole ongelma :D C:lle (1000m + 300m) homma ei sitten enää sujunutkaan. Sätkä ilmeisesti juoksi B:lle ja kääntyi ympäri (Rinna oli tehnyt omalla vuorollaan saman, joten Sätkä varmaan seurasi sen jälkiä, palasi ainakin tasan samasta kohtaa A:lle). En enää saanut sitä lähtemään, joten treeni loppui tähän.
Ja olihan tuo aivan liikaa vaadittu Sätkältä! Koira-raukka on juossut edellisenä päivänä ekaa kertaa 300m jäljen ja tehnyt sen polulla & monen koiran ja ihmisen hajutunnelissa. Ja senkin se juoksi ilman "epäjälkipätkää", nyt "epäjälkipätkä" oli kilometrin. Plus että vaikeassa kohdassa eli B-pisteellä odotti Rinnan uukkarijälki... Hehe, lähinnä voin siis olla tyytyväinen, että Sätkä juoksi edes sinne kilsaan!
____

Perjantaina treenattiin Saran ja Narrin kanssa Viilarissa. Sätkä joutui heti tulikokeeseen, kun otin sen autosta suoraan kokeenomaiseen tottikseen. Palkkasin ainoastaan ilmoittautumisessa, ja nekin namit vain sen takia, että Saraa olisi ollut kiva pusutella. Sätkä oli taas tosi paineistunut (näytän sille pyssyä aina ennen ampumista), mutta skarppasi heti, kun lähdimme seuruukaavioon. Koko setti meni yllättävän hyvin! Sätkä kesti ampumisen ja kykeni toimimaan sen jälkeen, vaikka ei heti päässytkään purkamaan painetta. Paine näkyi lähinnä kapulan pureskelussa. Ainoa isompi virhe oli oikeastaan vinoestenouto, jossa Sätkä palasi hypyn kautta. Eteenmenon päässä odottikin sitten Röhky <3
Tottiksen lisäski Sätkä tokoili parin tunnarin ja kaukojen m-s-painonsiirron merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti