maanantai 11. elokuuta 2014

Long time no aksa, long time lots of viesti

Torstaina käynnistyi agikausi. Sätkällä oli takana piiiiitkä tauko, ja ai että, kun se oli fiiliksissä päästessään radalle! Mun täytyy kyllä innostua uudelleen tästä lajista, koira kun on niin totaalisen rakastunut hassuihin esteisiin :) Jos Sätkä saisi valita, olisi sen lajijärkkä seuraavanlainen:
  1. Paimennus
  2. Agility
  3. Viesti
  4. Jälki
  5. Toko
Mutta Sätkän suureksi harmiksi olemme viime aikoina treenanneet näin:
  1. Toko
  2. Viesti
  3. Paimennus
  4. Jälki
  5. Agility
Rata oli helppo 16 esteen pätkä, jossa lähinnä juoksin Sätkän takana ja huutelin käskyjä. Oma ohjaaminen oli vähän niin sun näin, ja Sätkäkin oli sen verran ruosteessa, että tiputti pari rimaa. Hauskaa kuitenkin oli, ja lopuksi Sätkä joutui vähän kertailemaan puomin suoritusta, sen verran paimenkyttäyksille se radalla meni.

Seuraavana päivänä team Käpylehmät (kyllä, Veera, meillä on nykyään nimi) suuntasi Halkolammelle höpöttelemään radiopuhelimiin viestittelemään. Veera käveli koirien kanssa 300 metriin, josta Sätkä tykitteli ensimmäisenä A:lle. Sätkä sai juosta myös tokan pätkän ekana (300m + 150m), hyvin meni! Yritin lähetyksessä jallittaa koiraa sanomalla "vie" juuri, kun se oli kääntänyt päänsä kohti parkkiksen ääniä, mutta Sätkä ei tästä hämääntynyt. Koirat saivat vielä juosta C-A eli yhteensä 1200m, maasto oli kuulemma hakkuuaukean jälkeen sisältänyt mm. suon ja jyrkän nousun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti