perjantai 4. heinäkuuta 2014

Shepmate's kesäleiri 2014

Mariia ja Redi kaipasivat matkakumppaneita Kannuksen leirille, joten myö lähdimme Sätkän kanssa kuokkimaan. Olimme leirillä neljä yötä, ja alun stressailun jälkeen Sätkä oppi rentoutumaan jäädessään Redin kanssa kaksin huoneeseen. Auton takapenkiltä agilityn seurailu taas ei ollut se paras idea, siitä todisteena pienet tuhonpoikaset... Treenailtua tuli rauhalliseen tahtiin mutta paljon! Lajilistaan kuuluivat toko, tottis, aksa, paimennus, esineruutu, viesti ja haku. Jälkeä piti treenata pariinkin otteeseen, mutta päädyinkin sitten käymään kolmissa hakutreeneissä, sitä kun ei muuten päästä treenaamaan.

Hakua Sätkä siis kokeili ekaa kertaa elämässään. Ekalla treenikerralla Sätkälle tehtiin näkölähtöjä (käännettiin kyllä selkä menosuuntaan ukon lähdettyä, ukko meni sivusta piiloon) ja yksi lähetys niin, että koira ei nähnyt lähtöä. Tokalla kerralla Sätkis sai lisäksi hakea pari haamua. Irtoaminen ei ollut ongelma, sillä Sätkis kävi tsekkaamassa alueen 50 metristä ennen ukon löytymistä. Vikalla kerralla teimme sitten puhtaasti hajunhakuja koira remmissä. Sätkän mielestä haku oli supersiistiä, ja se osoittikin hyviä taipumuksia lajiin. Oli kiva saada kokeneilta palvelus- ja pelastushakuihmisiltä vinkkejä myös tulevaisuuden varalle!

Viestiä treenattiin kerran. Lähdimme porukalla pellolle juoksuttamaan koiria, ideana tehdä aloitteleville helppoa juoksuharkkaa ja vähän kokeneemmille kohtaamistreeniä. Sätkähän on aloittanut viestiharkkansa Mariian toimiessa kakkosohjaajana, mutta "oikeat" treenit on tähän mennessä juoksutettu Veeralle. Mua vähän jännitti miten Sätkä lähtisi, mutta tyttönen vastasi virittelyyn todella nätisti ja ampaisi kyselemättä matkaan joka kerta. Mariia eteni B-pisteelle, ja Sätkä juoksi lopulta B-A-C-A-C-A. Väleillä A-C ja C-A Giusa juoksi Sätkää vastaan. Eka kohtaaminen tapahtui heti multa lähetyksen jälkeen, ja Sätkä reagoi kääntymällä takaisin. Ei kuitenkaan tarvittu kuin yksi "pois" ja Sätkä ratkaisi tilanteen kääntymällä menosuuntaan ja juoksemalla Mariialle. Mariian päässä tapahtunut kohtaaminen olikin sitten ongelmaton, Sätkä ei tainnut edes väistää :D

Aksaa ei tehty paljoa. Sätkä joutui lähinnä miettimään kokoamista kovasta vauhdista, paljon se yhä vaatii.

Esineruutu 50x50m oli ekaa kertaa sellainen, jota en itse ollut tallomassa. Maasto oli harvinaisen helppoa, sellaista tasaista kangasmetsää täydellisellä näkyvyydellä. Ruudussa oli jo pyörinyt monta koiraa. Otin Sätkälle ekaa kertaa lämppäesineen, koska ajattelin, että mahdollisen hakuharrastuksen myötä maastoja alkaa olla jo niin paljon, että virittely voi olla tarpeen. Tyhmästi otin koiran suoraan autosta ruutuun, minkä takia se tietenkin teki etsinnän lomassa tarpeensa... Ekat kaksi (helppoa) esinettä nousivat hyvin, mutta kahta vikaa ei Sätkä löytänyt (ripsari ja joku pieni muovipullo). Etsiminen oli lopulta niin tehottomat näköistä, että kutsuin Sätkän pois ja vein tyytymättömänä autoon.

Paimentamaan Sätkä pääsi kaksi kertaa, molemmat sellaisia lyhyitä pyörähdyksiä pyöröaitauksessa. Hansun lampaat olivat varsin liukkaita kavereita, ja Sätkä saikin niihin nopeasti tuntuman ja hidasti omaa vauhtiaan. Ekalla kerralla tein vähän samoja harkkoja kuin Päivin luona eli aitaa pitkin kuljettamista ja aidan & lampaiden väliin menemistä, tokalla kerralla taas keskityimme lampaista luopumiseen flänkillä (kävelin painostavasti koiraa kohti, jolloin se lähti flänkille tuijottamatta lampuja).

Tokoa/tottista tehtiin useampana päivänä. Mitään sen kummempaa en jaksa muistella, mutta ohjatussa on vielä paljon tekemistä (tehtiin häiriötreenejä), ruutu ei löydykään sataprosenttisesti, merkkiä voisi hioa, tunnarin vire on taas väärä, PK-esteille tarvitaan rutiinia ja seuraaminen on kehittynyt paljon.

Kaiken kaikkiaan hauska leiri osaavassa porukassa, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti