perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kehitysaskelia paimennuksessa

Sunnuntaina kävimme Päivin luona paimentamassa, matkassa mukana Tiia ja Gava, joka on muuten lampailla aika vakuuttava pikku vaavi! Sätkän kanssa saimme aikaiseksi tosi hyvät treenit. Mukana oli pari uutta lammasta, sellaisia pieniä karitsantinttaroita. Alkuun Sätkä ei yllättäen uskaltanut oikein mennä lampaiden ja aidan väliin, mitä ei ole aikaisemmin tapahtunut? Jonkin ajan kuluttua se kuitenkin rohkaistui ja unohti moiset jännitykset. "Riittää"-käsky toimii nyt kuin unelma, ja paljon tulikin taas lähetettyä Sätkää pyöröaitauksen toisesta päästä lampaita hakemaan. Päivi oli sitä mieltä, että vaikka Sätkä ei flänkin alussa luovukaan lampaista, malttaa se silti avata flänkit siististi, joten siihen ei tarvitse puuttua. Miksi korjata jotain, joka ei ole aiheuttanut ongelmaa? Kerran jouduin vääntämään koiran kanssa kättä oikealle lähetyksestä, Sätkis kun olisi halunnut leikata vasemmalle, mutta sain tahtoni läpi.

Joku lamppu on syttynyt koiran päässä noiden kuljetuksien suhteen. Sätkän flänkit ovat vahvempia vasemmalle, ja siihen kierrokseen se nyt myös malttoi kuljettaa lampaita. Olin vähän monttu auki, kun koirani yhtäkkiä jarrasikin ihan kävelyvauhtiin ja kulki siististi lampaiden takana pitkin pyöröaitauksen reunoja! Oikeaan kierrokseen jouduin yhä huomauttelemaan paljon flänkille valumisesta. Parempien kuljetusten hinta oli tällä kertaa harvinaisen huonot maahanmenot. Mutta hei, ensi kerralla saatamme kokeilla jo avoimella! Katsotaan josko Sätkän aivot pysyisivät paremmin kasassa kuin viime vuonna...

Oli muuten hauska katsella Gavan lammaskokeilua, se kun on lähtökohdiltaan ilmeisesti aika erilainen kuin Sätkä. Sätkällä ei ole paljoa silmää, ja se mieluummin liikuttaa lampaita kuin pitää niitä paikoillaan. Gava taas meni ihan kyyryyn ja halusi vain pitää lampaita aitaa vasten.

Tiian kuvia:

Täältä mä nää sulle haen...
...ja näin mä näitä sulle pidän!
Nää maahanmenot on maailman turhin juttu.Moi, kaverit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti