maanantai 28. heinäkuuta 2014

Kahelipaimennusta ja paukut 17 + tokot&tottikset

Käytiin perjantaina taas paimentamassa. Sätkällä keitti vähän yli, joten varsinkin alku meni lähinnä tahtojen taisteluksi ja säätämiseksi. Keskityimme jälleen kuljetuksiin, joiden kanssa tilanne on tällä hetkellä se, että Sätkä on saanut idean päästä kiinni, mutta vauhtia on vielä liikaa (=ihminen joutuu hölkkäämään kuljetusten onnistumiseksi). Yritin myös käyttää suuntakäskyjä aina tilaisuuden tullen. Ihan jees treeni, mutta noille huonontuneille maahanmenoille on kyllä pakko tehdä jotain!

_______

Lauantaina sitten Saran ja Narrin kanssa tokoa & tottista. Alkuun kävimme ampumassa Narrille, ja mulla oli Sätkä mukana ampumistilanteessa. Ekan paukun aikana Sätkä oli paikkamakuussa, eikä se vaikuttanut reagoivan 5m päästä ammuttuun paukkuun. Sitten tein vähän tyhmän vedon ja pyysin Sätkän sivulle ennen tokaa paukkua ---> Sätkä paineistui eikä tullut lähelle. Käskin sen sitten kauempaa maahan ja ammuin toisen paukun, näin ok. Tämän episodin jälkeen Sätkä oli melko paineistunut eikä olisi halunnut tulla sivulle, mutta sain sen todella nopeasti palautumaan ---> seuraamaan ja repimään tissikumia.

Kentällä Sätkis sai noutaa kevyttä kapulaa metrisen ja vinoesteen yli. Erityisesti metriseen olin tyytyväinen, sillä Sätkä ei epäröinyt kertaakaan. Vikalla toistolla se kolautti mennessä takajalat esteeseen aika pahasti, mutta uskalsi silti hypätä takaisinpäin. Loppuun lähetin sen vielä lelulle esteen yli, ja tyttö hyppäsi takaisinpäin ihan omia aikojaan. Vinoesteellä Sätkis hämääntyi eteenmenoa tehneestä Narrista, mutta sain korjattua.

Sitten siirryimme toiselle kentälle tokoilemaan. Sätkis teki palauttavaa treeniä eri liikkeissä. Ensin kierrätin maalin ympäri ja heitin stoppipalloa, sitten otin ihan kokeenomaisesti liikkurin kanssa luoksetulon alkuosan. Ekalla kerralla Sätkä juoksi käsimerkistä läpi (mikä lie aivopieru, ei se koskaan noin toimi), tokalla stoppi oli hyvä ---> seisotin pitkään liikkurin "kutsu"n jälkeen ja palasin palkkaamaan. Ruudun palkkasin, kun ei ennakoinut maahanmenoa pitkänkään seisotuksen jälkeen.

Ohjatun halusin ottaa kokeenomaisesti ja samalla puolella kuin kokeessa oli. Sätkä teki lähes identtisen suorituksen: hyvä merkki, hyvä lähtö kapulalle, hyvä nosto, ja sitten hyytyminen keskikapulan kohdalla - mutta nyt S ratkaisi tilanteen oikein eikä vaihtanut kapulaa! Jes! Palkkasin vielä pari merkkiä, eka oli hidas. Tasamaametalli ei oikein ottanut sujuakseen. Sätkä kyllä lähti hyvin kapulalle, mutta se tiputteli kapulaa monta kertaa tuonnin aikana, eikä korjannut useasta yrityksestä huolimatta. Sitten bongasinkin ikenissä olleen haavan, eipä ihme siis... Palkkasin myös pari suoraa eteentuloa.

Lopuksi teimme vielä häiriökäskyjä perusasennossa. Sätkä ratkaisi tilanteen samoin kuin viimeksi eli painamalla kuononsa tiukasti mun kämmentä vasten ja ignooraamalla sekä häiriökäskyt että mun käskyt. Toistoilla saatiin onnistumisia. Sitten yksi siirtymä ---> megapalkka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti