maanantai 21. heinäkuuta 2014

Eka EVL1

Nyt on EVL korkattu! Kyseessä oli sekä Sätkän että mun eka erivoikoe, ja jännitys oli sen mukainen. Kamalan ihanaa, että me kilpailemme tokon korkeimmassa luokassa, huh! Tuomarina kokeessa oli Riikka Pulliainen, joka kehoitti kilpailijoita palkkaamaan koiriaan reilulla sosiaalisella palkalla ja vaikka temputtamalla. Muutenkin tuomari oli oikein mukava ja reilu, tosin hiukan liian lepsu. Luokassamme oli neljä koirakkoa, joista me olimme Sätkän kanssa ekoja. Paikkisten jälkeen yksilöliikkeet oli jaettu kahteen osaan, mikä oli mulle uusi kokemus.
 • Paikkaistuminen 9,5 - Oli kerran liikuttanut etutassuja = vino palatessani.
 • Paikkamakuu 10 - Mokasin hyväksymällä huonon alkuperusasennon ---> Sätkä meni vinoon maahan ja tiputti heti lonkalle. Se ei kuitenkaan reagoinut muiden käskytyksiin, jes!
 • Kaukot 9 - Tuli aavistuksen eteen s-i-vaihdossa.
 • Tunnari 6 - Olisi pitänyt olla nolla, sillä vaikka väärät eivät nousseet irti maasta, kävi pari niistä Sätkän suussa.
 • Hyppynouto 8 - Vino eteentulo, ja Sätkä olisi kuulemma voinut nostaa kapulan nätimmin.
 • Ohjattu nouto 0 - Pahus! Merkki oli hyvä, ja Sätkä lähti kivasti hakemaan oikeanpuoleista kapulaa. Paluumatkalla se jostain syystä päätti kuitenkin tiputtaa ja vaihtaa keskikapulaan, ja koska en ole vielä opettanut sitä korjaamaan, kielsin vain napakasti ja kutsuin pois. 
 • Zeta 10 - Tämä oli hieno! Järkkä m-s-i, ja istumisen vauhdikkuus sai erityiskiitokset tuomarilta.
 • Seuraaminen 8,5 - Jesssssssssssssssssssssssss! Olen vieläkin aivan äimän käkenä, sen verran hienoa kisaseuraamista Sätkä väläytteli. Seuraaminen oli aivan samanlaista kuin treeneissäkin, matkalaukkukoira oli poissa! Kontakti säilyi läpi pitkän seuraamisen, ja asenne ja tarkkuus olivat kohdillaan. Tuomarikin kiitteli kovasti, mutta rokotti parista vinosta perusasennosta ja oikeastaan kaikista käännöksistä, jotka olivat meille tyypillisiä roiskaisuja. Jatkossa voisin tehdä käännöksen loivemmin ja rauhallisemmin, jotta koira ei joutuisi ylityöskentelemään ja voisi siten helpommin säilyttää kontaktin.
 • Luoksetulo 9 - Tykkäsin! Liukujarrutuksista jäi ihan jäljet hiekkaan, mutta liukumatkat vain olivat vähän liian pitkät :D
 • Ruutu 10 - Se oli supermakee :) Vauhdikas ja näyttävä, mutta kuitenkin tarkka, kyllä Sätkä osaa.
 • Yhteensä 258p, EVL1 ja sija 2/4
Sieltä se eka ykkönen napsahti. Kaksi pistettä yli rajan, mutta kukas niitä myöhemmin kyselee ;) Mulla oli kehään mentäessä sellainen asenne, että myö tehdään vain taitotsekki ja ettei ykköstulos ole mitenkään realistinen tavoite. Ilmeisesti armoton voittajaluokan tahkoaminen on kuitenkin tuottanut tulosta, sillä osaan nykyään tukea Sätkää kisatilanteessa ja auttaa sitä pitämään pään kasassa, yhteistyötä parhaimmillaan! Liikkeiden välillä Sätkä haukahti pari kertaa, mutta tuomari ei tästä välittänyt.

Ihana pieni Sämppäni <3 Vielä ykköstäkin tyytyväisempi olin seuraamiseen, jonka kanssa on tehty paljon duunia ja joka alkaa lopulta olla epäkoomailutasolla. Nyt pitää vain hioa pienet jutut kuntoon ja lähteä tavoittelemaan niitä kahta seuraavaa ykköstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti