lauantai 14. kesäkuuta 2014

Paukkutottikset 16, Team Ässien kisat ja paimennusta

Käytiin Veeran kanssa Viilarin kentällä vetämässä tottikset. Kenttä oli Sätkälle vieras, joten halusin testata paukkuja siellä kokeenomaisessa tilanteessa. Ennen liikkeitä Sätkä sai nähdä pyssyn (ei muuten paineistunut siitä normaaliin tapaan!), ja ilmoittautumisessa palkkasin koiraa nameilla (kun oli niin vai-ke-aa lähestyä Veeraa). Seuruun alussa Sätkä oli vähän paineistunut = lahnaseuraamista, ja ekasta paukusta se lätkähti maahan. Kutsuin tyynesti mukaan, ja tokaan paukkuun Pätkis ei reagoinut niin vahvasti. Mutta sitten. Täykkärin jälkeen Sätkä oli ehdottomasti sitä mieltä, että nyt olis hei aika purkaa painetta ja juosta Veeran luo, se kun on ilmeisesti mulle vihanen kun päästää noin vihasii äänii, mun pitäis salee rauhotella sitä. Tästä käytiin pieni tahtojen taisto, ja vaikka liikkumisemme ei mitään seuruuta ollut nähnytkään, saimme kuljettua kaavion läpi. Parin kokeilun jälkeen päädyimme siihen, että Sätkä ei enää reagoi suoraan paukkuihin kovin vahvasti, mutta niiden jälkeen se haluaisi nopeasti vapautua ja juosta Veeran luokse. Namipalkka ei auttanut, mutta tissikumi toimi hyvin (palloa ei voi heittää, koska sen saatuaan Sätkä yrittää varastaa).

Tottiksen loppuosa sujui seuraavanlaisesti: Istumisen Sätkä teki maahanmenona ekalla yrittämällä, toka hyvä. Maahanmeno & luoksetulo hyvä. Tasamaanoudossa kapula vähän pyöri suussa. Hyppynouto 70cm hypyn yli oli hyvä, samoin estenouto matalan vinoesteen yli. Eteenmeno oli muuten hyvä, mutta Sätkä ei löytänyt kentän reunan heinikkoon piilotettua Röhkyä ja alkoi kaarratella. Muistaakseni tokalla lähetyksellä Röhky löytyi?
Ammuin Rinnalle seuraamisessa kaksi paukkua, joiden aikana Sätkä oli paikkamakuussa. Tämä oli eka kerta, kun minä ammuin sille, eikä se yhäkään paineistunut. Paikkamakuussa se jostain kumman syystä kestää paukut tosi hyvin.

Loppuun vielä liikkuroitua ohjattua noutoa. Kapulat olivat piilossa urassa. Oikealle Sätkä lähti hyvin, vähän jopa turhan suurella kaarella (flänkit vahvempia tähän suuntaan), mutta vasen oli vähän hankalampi. Lopulta sekin sujui.

_____

Illalla Sätkis sitten kisasi Sannan kanssa Purina Openissa. Parivaljakon tuloksena yksi HYLkäys ja yksi 10. Meno näytti tosi hyvältä, nuo kaksi sopivat hyvin toisilleen :)

_____

Torstaina käytiin Päivin luona paimentamassa. Sätkä oli paljon tuhmempi kuin viimeksi, ja lopettaminen tuotti ekalla kierroksella vaikeuksia. Tokalla kiekalla puutuimmekin sitten juuri tähän ja teimme lähinnä sitä, että käskin Sätkän tasapainossa maahan, kävelin pois lampailta ja kutsuin Sätkän luokseni, jonka jälkeen lähetin sen hakemaan lampuja. Ideana iskostaa se "riittää"-käsky piskin aivoihin. Alkuun Sätkä reagoi "tule riittää"-käskyyn syöksymällä omia aikojaan lampaille, mutta kun tarpeeksi usein syöksyin blokkaamaan sen menon kepukkani kanssa, alkoi pieni paimen ymmärtää, että lampaista voi välillä luopuakin. Lähetin sen takaisin lampaille välillä niin, että seisoin selkä lampaisiin päin, välillä perusasennosta. Vahvistimme myös "away"-käskyä pyörittämällä Sätkää oikealle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti