maanantai 9. kesäkuuta 2014

Onnistumisia tokossa & tottiksessa ja paukut 15

Sunnuntaina vedettiin toko-tottissetti Saran kanssa Oulunkylän isolla kentällä. Sätkis aloitti evl-ruudulla: ekalla yrittämällä vähän takareunasta yli, sitten yksi hyvällä paikalla ---> palkka seisomisesta, ja loppuun vielä kokonainen ruutu käskytettynä, hieno oli! Zetasta tehtiin monin tavoin helpotettu versio, koska välillä on hyvä palkkailla niitä ah-niin-varmoja perusjuttuja. Järkkä oli s-m-i, joista seisomiseen jätin takaisintullessa etupalkan & vapautus takana ollessani, maahanmenosta otin namilla mukaan seuraamaan ja istumisen palkkasin suoraan, koska se oli viimeksi hankala. Ohjattua otettiin taas kieltoidealla = kielsin voimakkaasti keskikapulalle menosta ja otin aina uusiksi. Parin väärän yrityksen jälkeen Sätkis skarppasi ja haki hienosti reunoja.

Loppuun Sätkis teki vielä PK-seuruukaavion parin välipalkkanamin avustamana (tykkäsin tosi paljon asenteesta!) ja pitkän eteenmenon ylläripalkalle. Sätkällä oli vähän vaikeuksia pysyä nahoissaan alustavalla seuruupätkällä ja itse eteenmeno oli hiukan banaani, mutta kauneusvirheet eivät mua haitanneet, sillä Sätkä uskalsi tykittää kauas palkasta tietämättä :)

______

Tänään sitten toko-tottisteltiin Veeran kanssa Oulunkylän PK-kentällä. Pätkis aloitti luoksetulon stopilla, joka on treenin puutteen vuoksi huonontunut viime aikoina. Nyt otin sekä jättöluoksetuloja että puunkiertoluoksetuloja & lähinnä heitin palloa suoraan taakse. Seassa oli pari hyvää, mutta takapakkia on tullut. (Bongasin muuten videon, jossa koira tekee mun makuun ihan sairaan mageita stoppeja: VIDEO Miten mä saan tollaset?!) Sitten palloteltiin Veeran kanssa Sätkää edestakaisin 70cm hyppyä. Pallojen kanssa oli vähän vaikeuksia, mutta namit toimivat hyvin ja Sätkällä oli rento tekniikka.

Paikkamakuu oli Sätkälle vai-ke-a! Tilanne oli kyllä ihan mahdoton, koska mun tehtävä oli heittää Rinnalle liikkeestä seisomisesta narupalloa :D Perkelettä tuli huudettua jonkin verran, ja lopulta Sätkä kesti niitä heittojakin. Sitten tehtiin taas liikkuroitua ohjattua. Ekalla kahdella kerralla Sätkä lähti keskikapulalle (haettava kapula oli huonosti näkyvissä kummun takana), ja niistä karjaisin sen vihaisesti pois, jonka jälkeen Sätkä haki hyvin sekä piilossa ollutta oikeaa kapulaa että helpompaa vasenta. Merkit olivat varmoja mutta vähän hitaita.

Lopuksi vielä ammuttiin. Tämä oli eka kerta sen harkkatottisepisodin jälkeen, ja tiukan puntaroinnin jälkeen päätin olla palaamatta treenissä taaksepäin. Valinta oli oikea, sillä Sätkä vastasi treeniin tosi hyvin! Veera ampui 10m päästä piilosta kaksi paukkua seuraamisen aikana ja yhden paikkamakuussa. Molempien seuruupaukkujen kohdalla Sätkä käänsi päätä ja jäi askeleen jälkeen, ekan korjasin uudella "seuraa"-käskyllä ja tokan Sätkä korjasi itse. Seuraaminen oli ihan normaalia = jeeeee! Paikkamakuussa olin selin koiraan, Sätkä ei kuulemma ollut reagoinut. Tiedä sitten minkä verran vaikutusta oli sillä, että oltiin tutulla paukkukentällä, minkä verran sillä, että Sätkä tällä kertaa näki pyssyn ennen ampumista ja minkä verran sillä, että mä olin rennompi? Olin kuitenkin tosi tyytyväinen tähän treeniin, meillä on vielä toivoa!

Loppuun halusin vielä treenata jotain kivaa, jotta Sätkälle jäisi toimintamoodi päälle. Otimme siis noutoa matalalla vinoesteellä. Alkuun Sätkä ei oikein muistanut, että este tullaan myös takaisinpäin, mutta onneksi se oli helppo palauttaa mieleen. Yksi toisto jyrkällä vinoesteellä oli hyvä.

1 kommentti: