perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kesätaukoa eli 1x paimennus ja 1x tokotottis

Viimeiseen kahteen viikkoon ei ole mahtunut kuin kahdet treenit, muuten ollaan mökkeilty ja lomailtu. Viime viikon torstaina kävimme Päivin luona paimentamassa. Alamme Sätkän kanssa olla sellaisessa pisteessä, että voimme ihan oikeasti opetella paimennukseen liittyviä juttuja, ja sekös vasta on kivaa! Tällä kertaa Jonna oli myös paikalla koirineen, joten sain häneltäkin vinkkejä alkuopetuksiin (ja näin Magdan lampailla, se taitaa  olla tähän mennessä näkemistäni koirista tyyliltään lähimpänä Sätkää). Ekalla kiekalla Sätkä sai taas luopua lampaista "riittää"-käskyllä, ja hyvin oli homma jäänyt viime kerralta mieleen :) Nyt Sätkä lähti hakemaan mulle lampaita hyvällä tempolla, ei kiihdyttänyt ollenkaan.

Yritin myös saada Sätkää kuljettamaan lampaita, mikä osoittautui paljon vaikeammaksi kuin flänkeillä pyörittely. Päivin kanssa Sätkis teki paremmin, mutta mulla oli toimintatapa ihan hukassa. Kuljimme pitkin pyöröaitauksen seiniä, ja mun olisi pitänyt blokata Sätkältä flänkit ja äänellä vaatia etäisyyttä. Sätkähän ajautuu tällä hetkellä herkästi liian lähelle lampaita (ei osaa jarruttaa juoksusta), jolloin se jännittyy ja tekee syöksyn kohti lampuja ennen kuin peruuttaa pois. Näihin syöksyihin puututtiin kielloilla, ja varsinkin tokalla kiekalla Sätkä alkoi tarjota jotain kuljetuksentapaista. Kovin itsenäisesti se ei sitä kyllä tarjoa :D

Tokalla kiekalla teimme kuljetusten lisäksi sellaista treeniä, jossa minä seisoin lampaiden kanssa aidan vieressä ---> pyysin Sätkää kiertämään lampaiden ja aidan väliin kävellen samalla itse pois alta ---> peruutin takaisin aitaan ja käskin Sätkän tasapainossa maahan. Sätkää vähän jännitti lampaiden ja aidan väliin meneminen, mutta hyvin se silti selviytyi. Maahanmenotkin paranivat loppua kohden.

_____

Lauantaina käytiin Mariian kanssa vetämässä tottis-tokosetti Oulunkylän kentällä (minä pyörähdin ennen treenejä PK-kentällä ottamassa pari toistoa estenoutoa, hyvin sujui). Sätkis teki muistaakseni uutta luoksetulon stoppia (alkuopettelua etupään hypähdyksellä), tunnaria (ekalla kerralla kähmi suulla, kaksi jälkimmäistä sujuivat), kaukoja (20m matkalla tuli puoli koiranmittaa eteenpäin, aargh!) ja eteenmenon (helppo, vietiin Röhky yhdessä, keskityin lähinnä alustavaan seuruupätkään).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti