perjantai 6. kesäkuuta 2014

Jännittävät hyllyt 4-vuotiaalta Sämpylältä

Startattiin Sätkän kanssa ekaa kertaa yhdessä kakkosluokassa Purina Openin radoilla. Eipä siinä sen kummempaa kuin että mokattiin Sätkän kanssa helpot radat, kun mua jännitti niin pirusti. Opin myös, että kyllä, Sätkää ohjataan yhä takaapäin, mun pitää vain hyväksyä se. Jos voin takaaleikata, takaaleikkaan. Eli siis 2x HYL.

Sätkä täytti samaisena päivänä neljä vuotta, mikä tarkoittaa, että se on virallisesti aikuinen. Sen takia ne varmaan ottivat Rommin kanssa yhteen ja Sätkä oli hiljaa agikentän laidalla? Mutta ei kyllä muuta voi sanoa kuin että on tuo melkoinen kultakimpale <3 Nelivuotiaana Sätkä on yhä pentumaisen hölmö ja leikkisä, mutta sen keskittymiskyky on kasvanut huimasti. Työmoottoria löytyy vaikka muille jakaa, eikä treenaamisesta voi koskaan saada tarpeekseen. Sätkä tekee toistoa toiston perään pienentämättä koskaan vaihdetta, ja se lähes poikkeuksetta raivostuu joutuessaan lopettamaan. Vaikka virekovuutta löytyy, on Sätkä ohjaajanöyrä ja erittäin kuuliainen koira - ne mun perkeleet liittyvät lähes poikkeuksetta pallonkyttäämisiin. Sätkä on myös erittäin sitkeä, taistelutahtoinen ja nopea, joten mulla taitaa olla käsissäni aika cool harrastuskaveri! Miinuksina mainittakoon ääniarkuus, turhan suuri vilkkaus ja pieni kurittomuus, joka on kyllä puhtaasti koulutuskysymys... Sämpylä kuitenkin aina ilahduttaa uusia tuttavuuksia elämänilollaan ja sillä hölmöllä virneellä, jonka se vetää naaamalleen kytätessään toiveikkaasti palloa/keppiä/ jotai muuta heittokelpoista. Kaikki on niin sikasiistiiiiiiiii!!!

Olen ihan tavattoman onnellinen siitä, että saan viettää aikaa tuon seinähullun pikku nusulin kanssa. Se saa mut hymyilemään joka päivä :) Yleensä ihmiset kertovat, miten heidän koiransa ovat ihan fiiliksissä oman ihmisen kotiintulosta, mutta meillä ilo on kyllä molemminpuolista. Ja nautin myös siitä, että Sätkä kestää jatkuvasti enemmän fyysistä läheisyyttä, ja sen saa nykyään välillä ihan kylkeenkin nukkumaan. Enpä olisi silloin Ruotsiin matkatessani osannut aavistaa, miten loistavan kaverin sieltä itselleni toisin. Todellinen Once in a Lifetime -koira tuo Sämppä <3

Tiia Hämäläisen ottama ihana kuva mun elämäni koirasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti