keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Esineitä&jälkee, esineitä&jälkee, esineitä&jälkee

Kolme päivää putkeen mentiin teemalla jälki&esineruutu seuraavanlaisin tuloksin:

Lauantaina Mariian kanssa Haltialassa. Esineruutu oli 25x20m, kohtuu kuivaa mäntymetsää ja pieni ylämäki. Sätkä näki tallomisen ja esineiden viennin (takareunassa kaksi, etukulmassa puun juurten välissä hankala kiekko). Koira teki hyvin duunia ja löysi nopeasti esineet, mutta molemmat takaesineet se tiputti matkalla. Puutuin näihin heti vihaisesti, ja viimeisenä löytynyt kiekko palautuikin kommelluksitta. Sätkiksen mielestä etsiminen taitaa olla selvästi palautusta hauskempaa, vaikka se saakin aina lelupalkan jokaisesta tuonnista.

Jälki oli 800m 2h vanha kuudella kepillä, ja Mariia oli kiemurrellut aika paljon. Haltiala ei myöskään ole sitä puhtainta maastoa, joten harhoja ja polkuja oli paljon. Janalla Sätkä ylitti jäljen ilman reaktiota eikä korjausyrityksistä huolimatta nostanut sitä, mutta sitten kävikin ilmi, että Sätkä oli koko ajan yrittänyt nostaa jälkeä siitä kohtaa, josta Mariia oli ylittänyt janan uudemman kerran. Kun annoi kouran tehdä oman duuninsa sujui jälki tosi kivasti & kaikki kepit nousivat. Ainoan hukkansa Sätkä korjasi luuppaamalla taaksepäin ja nostamalla jäljen taaempaa, hyvä!

Sunnuntaina Veeran kanssa Halkolammella. Esineruutu oli about 50x50m, avointa maastoa ja niin, että ruudun takapuolikasta ei nähnyt. Esineet olivat takareunassa, keskellä kummun päällä, edessä kannon päällä ja etusivussa kallionnypyllä. Sätkä teki taas hyvin töitä ruudussa, ja kaksi ekaa esinettä löytyivät nopeasti, tosin toisen luovutuksesta jouduin huomauttamaan. Kalliolla ollut nahkapanta oli ällö, ja tuodessaan sitä Sätkä yritti vaihtaa kannon päällä olleeseen lipokkaaseen, mutta pääsin puuttumaan tähän. Lipokkaan nostossa Sätkä olikin sitten kiellosta johtuen epävarma, joten kannustin suullisesti.

Jälki oli 1000m 2h vanha kuudella kepillä, suorien kulmien seassa yksi piikki (Sätkän eka, hyvin meni!). Koko jälkeä väritti mun armoton liinasekoilu... Janalla Sätkä lähti ensin takajäljelle, mutta yritti kääntyä heti ympäri, sotki vain samalla liinansa ryteikköön. No, sama toistuikin sitten koko jäljen ajan, kun Sätkä korjaili hukkiaan luuppaamalla ja liina jäi kiinni vähän kaikkeen, mikä selvästi hämäsi Sätkää. Itse se kyllä aina korjasi, mutta sujuvaa ei meno ollut. Näihin liinasotkuihin pitäisi keksiä joku toimintamalli. Eka keppi jäi hukan takia, mutra 2-5 nousivat hyvin. Pätkät 3-4 ja 4-5 Sätkis jäljesti Veeran kanssa, kun minä puhuin puhelimeen taustalla, no problem. Lukuisten hukkien takia Sätkä väsyi selvästi vikaalle välille, jonka aikana se oli selvästi tavallista häiriöherkempi ja nosteli päätään. 10m ennen vikaa keppiä Sätkä bongasi lähellä istuneen ihmisen koiransa kanssa, ja kun tätä oli pakko mennä tsekkaamaan, niin napsautin liinan irti ja palattiin autolle.

Maanantaina Saran kanssa lentokentän lähellä. Esineruutu oli 50x20m, varvikkoista metsää ja taas ylämäkeen. Sätkä ei nähnyt tallomista. Esineet olivat takareunassa, keskellä ja etuosassa, kaikki vähän piilossa. Sätkä meinasi ekalla lähetyksellä ampaista takareunaan, mutta saikin matkalla hajun edessä olleesta taskupeilistä ja palasi hienosti tarkentamaan. Toka esinekin löytyi nopeasti, mutta vikan kohdalla oli vaikeuksia. Taas kyseessä se ällö nahkapanta. Sätkä kyllä pyöri takaosassa ja selvästi tarkensi pantaan, mutta kun ei huvittanut tuoda! Onneksi muitakaan esineitä ei ollut jäljellä, joten lopulta Sätkä hiffasi, että hitto, ei kai tässä muu auta kuin ottaa toi! Aloin kehua jo tuontivaiheessa. Muiden esineiden tuonnit ja luovutukset olivat ongelmattomia.

Jälki oli 900m 1h vanha kuudella kepillä, taas suorien kulmien seassa yksi piikki (ja hyvin meni sekin). Janalla Sätkä nosti takajäljen, ja yllättäen emme kääntyneetkään ympäri, vaan Sätkä jäljesti tielle saakka. Tiellä sitten "oho, mitäs me täällä tehdään?" ja uusinta janalla. Nyt lähdimme oikeaan suuntaan, ja Sätkä oli ihan super! Vika keppi ei noussut, mutta tajusimme sen vasta, kun päädyimme tielle, josta Sara oli jäljeltä poistunut. Olisikohan sitten ollut joku pieni hukka siinä? Olisi ehkä pitänyt treenimielessä palata etsimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti