keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Resurssit haltuun

Pääsykokeet ohi eli elämä voi alkaa! Suoritin sen toissaviikkoisen tokokokeen jälkeen paljon pohdintaa koskien niitä aiheita, joita kyseisessä postauksessa pyörittelin. Lähinnä haluaisin kehittää Sätkän palkattomia pätkiä (=uskoa palkkaan), responsiivisuutta kehuihin ja kykyä luopua nopeasti saalisviettiä stimuloivista asioista (juoksevista koirista, muiden palloista).

Viime aikoina tosi monessa koirablogissa on ollut kirjoituksia ja kokeiluja resurssien hallinnan saralta. Tokokokeen jälkeen päätin, että hitto, myökin kokeillaan! Sätkälle on siis tiedossa rankat ajat :D Se on ollut nyt viikon ilman kotileluja eli kisoista voitettuja erinäisiä pehmoleluja, ja nyt jännittää nähdä, mitä tapahtuu treeneissä. Nouseeko vire palkattomissa pätkissä, kun tarve saada lelu kasvaa? Lisäksi meillä on uusi tapa treenata: jos Sätkä jää kyttäämään muiden leluja, syöksyilee niitä kohti tai ei nosta kontaktia ekalla käskyllä (koska kyttää), joutuu se välittömästi seinään kiinni. Uusi yritys seuraa hetken kuluttua samoin säännöin. Lähinnä ideana olisi, että Sätkä alkaisi aktiivisemmin tarjota mulle huomiotaan ja ymmärtäisi, että sillä on yksi mahis päästä hommiin, ja jos sen mogaa, joutuu tauolle. Treenin voi myös lopettaa niin, että Sätkä tekee virheen ja joutuu autoon.

Tätä lähdettiin sitten testailemaan viime viikon maanantaina HAUn tokoissa. Sätkä-raukka oli ihan raivona! Joka kerta seinään joutuessaan se huusi turhautuneena, ja vähitellen raasulle alkoi valjeta, että tässähän on pakko tehdä hommia :D Ihan lopussa se jo irti päästyään kunniakierrosten sijaan alkoi heti hypellä mun ympärillä, ja perusasentoonkin aloin saada sitä selvästi nopeammin. Treenasimme muistaakseni seuraamista, kaukoja ja ruutua, niissä ei mitään kummempaa. Lisäksi muistin aina ennen lelun esiinvetämistä kehua koiraa hetken aikaa.

Ja täytyy vielä myöntää, että mua pikkasen hatsittaisi kokeilla tätä resurssienhallintajuttua myös Rommin kanssa. Sille nyt ei leluilla ole mitään merkitystä, mutta ruoka sen sijaan on ihan ykkönen! Mitä jos saisinkin siitä taas tokokoiran? Hmm...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti