keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Aksakisat, tokoa ja tottista

Sätkä osallistui HAUn pääsiäiskisoihin kolmen startin verran, tuomarina Seppo Savikko. Radat olivat kerrankin simppeleitä ykkösten ratoja, ei mitään ikäviä flänkkihoukutuksia Sätkälle :D Ekan radan ohjasin itse (kyllä, muistin aamulla hankkia lisenssin!), siltä tuloksena vitonen, kun yksi rima tuli alas. Aikamme oli kolmanneksi nopein, vaikka teinkin maailman paskimman paskavalssin yhteen väliin, suorastaan nolotti pysäyttää koira siihen. Sanna ohjasi sitten hyppyradan ja toisen agilityradan, molemmilta HYL, mutta toisaalta Sannan ja Sätkän parhaat radat tähän mennessä! Varsinkin vikan radan alku oli upea.

_____

Tiistaina kävin piiiiiitkästä aikaa (ehkä puolen vuoden tauon jälkeen?) lähikentällä tokoilemassa koirien kanssa. Rommi oli maailman söpöin pikku tokoilija, ei merkkiäkään vanhasta "karkaan kentän laidalle syömään paskaa jos sulla ei oo tarpeeks hyviä nameja"-meiningistä. Ja konkari muisti kaikki liikkeet, juoksi pallon perässä ja oli muutenkin paras. Sätkä teki vuorollaan ensin seuraamista maahan jätettyjen kapuloiden keskellä, ei ongelmaa. Sitten tunnarin pariin. Tunnari on meillä vähän sellainen joko tai -liike, jonka Sätkä tekee välillä täydellisesti ja joka välillä hajoaa totaalisesti. Viime aikoina tunnari on taas ollut hajalla, ja Sätkä maistelee vääriä & kokeilee sellaisen tuomista, jos oman löytyminen kestää yhtään liian kauaa. Nyt teimme niin, että laitoin kapulat aika kauas toisistaan ja menin itse lähelle seisomaan, mutta yhäkin oli suu turhan herkässä koiralla. Plaah.

Luoksetulot olivat hyviä, samoin stopit (vahvistin tekniikkaa tekemällä stoppeja läheltä pallonheittojen kera). Kaukojen vaikea s-i-vaihto sujui nyt 20 metristä, jee! Ohjattukin oli hyvä, siirsin kapulat kisaetäisyydelle ja yritin hämätä Sätkää keskimmäiselle. Pari kertaa onnistuin, mutta pian Sätkä skarppasi kivasti.

_____

Keskiviikkona sitten Mariian kanssa tottista&tokoa Oulunkylän PK-kentällä. Sätkän päivän teema oli seuraaminen, jota ei kertaakaan treenattu erikseen, mutta jota Sätkä joutui tekemään ennen ja jälkeen joka liikkeen. Miksikö? No, koska ajattelin ilmoittaa sen jälkikokeeseen kohta! Ennen jokaista noutotoistoa kävimme hakemassa kapulan telineestä, ja aluksi Sätkis vain tuijotti kapulaa, mutta parin namitreenin jälkeen se seurasi jo nätisti. Muutenkin siirtymäseuruut olivat hyviä.

Aloitimme paikkamakuulla Redin vierellä, no problem. Sätkä joutui tekemään paikkamakuuta myös Redin treenatessa hyppyä ja Murun treenatessa hyppynoutoa. Viereen lentänyt kapula sai Sätkän nousemaan, mutta muuten jees. Estenoudossa on joku palanen loksahtanut paikalleen, sillä Sätkä teki hienoja noutoja sekä harkka-A'lla että ihan jyrkälläkin A'lla (okei joo, ekalla jyrkkäkokeilulla Sätkä tuli takaisin harkka-A'n kautta, ja kovasti oli 2on2off selkäytimessä). Hyppynoutokin sujui, vaikka Sätkä kerran kolautti metriseen aika pahasti.

Sätkis teki myös useita ohjattuja noutoja, joissa se oli tällä kertaa ihan hukassa. Koiruus ei seurannut mun käsimerkkejä yhtään, ja noudoista taisi onnistua vain 50%. Otin loppuun molemmat puolet niin, että kapulat olivat merkin kanssa samassa linjassa, nämä olivat helppoja. Aina ei voi onnistua. Loppuun vielä eteenmeno, jätimme lelun yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti