maanantai 10. maaliskuuta 2014

Seuraamisen uusia tuulia

Treenailimme Purinalla keskenämme, Saija tosin kerkesi liikkuroida pari tunnaria. Molemmat olivat nättejä, Sätkä haisteli siististi eikä pureskellut tuonnissa. Tokalla kerrala vire oli väärä, mutta hyvin koira kuitenkin malttoi olla maistelematta. Kahdestaan jäätyämme aloitimme ohjatulla. Ihan basic treeni eli nakkelin kapulat koiran sivuille ja yritin hämätä väärälle, kerran Sätkä lankesi, mutta muuten se oli tosi skarppina ja seurasi käsimerkkejä.

Sitten seuraamista, joka oli pääprojektimme. Mulla on kokeilussa uusi kikka takana olevan paikan vahvistamiselle, ja tämän pitäisi ylläpitää samalla oikeaa virettä (pelkkä vaatiminen & namipalkka laskee vireen turhan helposti). Sätkä siis opettelee nyt peruuttamaan mun jalkojen välistä silloin, kun mun vasen jalka on edessä, jolloin voin pyytää tätä temppua kesken seuraamisen ---> koiran ajatus on taakse. Tämä toimi hyvin, S oppi nopeasti tarjoamaan peruutustemppua ja sain sen liitettyä seuraamiseenkin. Katsotaan, miten tämä lähtee toimimaan!

Välissä Sätkä sai tehdä vähän aksakieltolaisen aksaa eli minirimoilla suoria pätkiä ja putki-puomi-erottelua. Irtoaminen oli taas näyttävää (...), mutta erottelujuttua pitää vahvistaa, nyt se oli vähän heikoilla mun ollessa reippaasti takana.

Loppuun taas PK-hyppynoutoa. Korkeuksina mentiin 70cm-80cm-90cm-80cm70cm, ja Sätkä suoriutui viime kertaa paremmalla tekniikalla ja varmuudella. Osasyynä lienee pidempi etäisyys hyppyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti