torstai 27. maaliskuuta 2014

Hyvän mielen PK-treenit ja paukut 10

Olipa kivat maastotreenit! Aloitimme Vaakkoissa viestillä. Sätkä juoksi matkat B-A-C-A-D ja E-A. Ekat pari matkaa olivat lyhyitä, vain joitain kymmeniä metrejä, koska halusin taas vahvistaa lähtöjä Veeran päähän. Jäljet olivat Sätkän osaamistasoa (jälki B-C 20m ja jälki C-D 60m). Siirryimme koiran kanssa yhdessä D:ltä E:lle, josta se juoksi 350m A:lle. Yhteensä koira siis juoksi 670m. Mun pään lähdöt olivat hyviä (Veeralla oli pateeta!), mutta Veeran päässä oli tullut lähtöääniä.

Sitten jännittävä metsäjälki: meidän eka kokeenomaisesti kahdestaan jäljestetty jälki! Jäljellä oli ikää 1h, pituutta 500m, kulmia 2 ja keppejä 6. Ykkösluokan jäljestä poiketen jana oli lyhyt (muttei helppo) ja puolet jäljestä kulki vetisessä suossa. Olimme Sätkän kanssa molemmat epävarmoja janalla, mutta ainakin koira eteni suoraan ja kääntyi itse takajäljeltä pois. Itse jäljestäminen oli ihan ok, vaikka koira taisi vaistota mun jännityksen ja oli vähän epävarma. Kepeistä nousivat 1, 3, 4 ja 6. Kakkoskeppi jäi ilmeisesti siksi, että se oli pian ykkösen jälkeen ---> Sätkä ei osannut reagoida siihen. Vitosen kohdalle emme välttämättä edes osuneet, koska nelosen ja kutosen välissä pyörimme aika paljon. Aikaa meni hitaasta jäljestämisestä huolimatta 12min, ja kun otetaan huomioon mun jännitys & upottava suo, oli suoritus varsin hyvä!

Lopuksi vielä Luukkiin ampumaan. Veera ampui 50m päästä puiden takaa 2 laukausta, ekan Sätkän seuratessa ja tokan Sätkän ollessa paikkamakuussa. Sätkä suoriutui hienosti! Seuraamisessa sen korvat kääntyivät paukun suuntaan, mutta muuten seuruu jatkui normaalina. Paikkamakuussa Sätkä oli ekaa kertaa, ja sekin meni hienosti, koira ei näyttänyt yhtään paineistuneelta! Toki se taas halusi heti vapautuksen jälkeen juosta moikkaamaan ampujaa... Loppuun vielä eteenmeno Jätti-Skviikille<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti