maanantai 3. maaliskuuta 2014

Hon ska bli en maastohund

LISÄÄ maastoja Veeran kanssa, jee! Koirat saivat jälleen juosta viestiä Vaakkoissa, ja Sätkän kanssa keskityttiin niihin mun pään lähtöihin. Sätkä katsoi ensin vierestä Rinnan treenin vireen nostamiseksi. Etenin koiran kanssa B-pisteelle näköetäisyydelle 20m päähän, Veera jäi A:lle jätti-Squeakin ja herkkuruuan kanssa. Sätkä lähti tosi hyvin Veeralle, jonka jälkeen etenin kummun taakse piiloon 20m, Sätkä löysi hyvin. Jälleen lähetys Veeralle oli räjähtävän hyvä, samoin lähetys mulle D-pisteelle (taas 20m jälki). Sitten edettiinkin Sätkän kanssa yhdessä E-pisteelle 300m päähän A:sta, ja sieltä Sätkä lähti vikalle osuudelle. Lähtö oli hyvä, mutta viiden "täysiiiii"-askeleen jälkeen koira pysähtyi kuin seinään, sitä ilmeisesti hämäsivät sivulta kuuluneet koiran haukahdukset. "Pois, mene Veeran luokse" -käskytyksellä borderscollie ampaisi taas matkaan ja oli tullut hyvin Veeralle saakka. Matkana se juoksi siis B-A-C-A-D ---> E-A eli 460m.
Tämä vaatinee vain toistoja, jotta koira saa varmuuden siitä, että omistaja ei ole hölmö idiootti, joka eksyy metsään, jos sen jättää sinne yksin. Itse juokseminen Sätkältä sujuu, ja matkaa voisi alkaa pidentää ja kuntoa kohottaa. Veeran luota lähetykset olivat sujuneet, ja Sätkä oli jopa kyennyt tulemaan perusasentoon.

Sitten Luukkiin peltojälkeilemään (pellolla vähän lunta). Sätkän jälki oli Veeran tekemä, 200m pitkä, 4 keppiä ja ikää tunti, kolme suoraa kulmaa. Siellä piti olla mun tekemä tuore harhajälki, mutta se vähän unohtui... Lyhyt jana sujui tosi näyttävästi, koira eteni piikkisuoraan ja nosti jäljen mallikkaasti. Jäljestäminenkin oli parempaa kuin viimeksi, vaikka kylkeä painava liina näytti työntävän koiraa häiritsevästi. Eka kulma oli ok, toka tosi hieno ja kolmannesta Sätkä meni ensin yli, mutta korjasi nopeasti. Tokavikalla suoralla ojan toisella puolella kulki kaksi ihmistä haukkuvine koirineen, mutta Sätkää ei tämä (pahemmin) häirinnyt, ja työskentely jatkui. Kepeistä nousi 3/4, mikä oli hiukan kummallista, sillä Sätkä oli koko ajan jäljen päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti