lauantai 8. maaliskuuta 2014

Haastava jälki

Kylläpäs on tiuha päivitystahti! Tänään Erikan kanssa Halkolammella jälkiä väsäämässä, mielenkiintoista oli. Sätkän jäljellä oli ikää 1,5h, pituutta 800m, paljon siksakkia, 20m jana ja 7 keppiä. Jana oli Sätkän pisin ever, ja hyvinhän tuo sinne upposi, vaikka me epäilimme sen jo ohittaneen jäljen. Kannattaisi luottaa siihen koiraan :D Sätkä jäljesti pääasiassa tosi siististi ja varmasti, mitä nyt vähän oikoi siksakin kulmia ja tuli samalla ohittaneeksi 3 keppiä... Tarkkuustyöskentelyä tiedossa! Kaikki kohdalle osuneet kepit ilmaistiin, ja niitä nousi tosiaan 4/7 (1, 5, 6, 7), jopa se märkä ja hajuton pikku risu. Ennen vitoskeppiä tuli isompi hukka ---> jouduin auttamaan takaisin jäljelle. Tekijöitä oli monia: Erika oli ilmeisesti juurikin siitä kohtaa vahingossa ylittänyt jäljen parkkikselle palatessaan, mä päästin tyhmästi liinasta irti (jyrkkä alamäki) ja jälki kulki hetken jään päällä. Eipä siis ihme, että pieni koirani oli aivan hämillään. (Note to self: roiku nyt hitto siinä liinassa ihan viimeseen saakka!)

Olin tyytyväinen. Jälki kulki hankalassa maastossa eli jyrkillä rinteillä, risukossa ja kaadettujen puiden joukossa, ja Sätkä selvitti kaiken muun paitsi sen mahdottoman harhakohdan. Vauhtia oli sopivasti, etenimme reippaasti mutten joutunut juoksemaan. Koira työskenteli itsenäisesti ja sitä oli helppo lukea. Erikan jäljet ovat kyllä aina seikkailuja, suosittelen :D

2 kommenttia:

  1. Tämänkin teille tarjosi Ei-järkevää-jäljen-tallomista ry. :D Vaikka kuten todettiin, hyvä mieli jäi kaikista haasteista huolimatta!

    VastaaPoista
  2. Ei niistä huolimatta vaan niiden takia! Jos koira selviytyy sun jäljistä, niin menestys kokeissa on taattu ;)

    VastaaPoista