keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Viestiä, vuoden eka jälki ja paukut 7

Ihanaa, lisää maastoja! Suunnitelmat on tälle kaudelle suuret ja treenimotivaatio korkealla, joten aikainen kevät passaa meille paremmin kuin hyvin. Ajettiin taas Vaakkoihin, jossa pistettiin viestitreenit pystyyn - ja tällä kertaa maltettiin treenata koirat erikseen. Sätkän vuorolla kokeilimme niin, että Veera jäi A-pisteelle ja itse etenin Sätkän kanssa B-pisteelle 250m päähän. Tein C-pisteelle 20m jäljen ja D-pisteelle 50m jäljen, Sätkä juoksi B-A-C-A-D ja vielä uudestaan B:ltä A:lle eli 1320m. Veeran luota lähetykset olivat kuulemma sujuneet hyvin, mutta mun kanssa lähetykset hiukan tökkivät. Joka kerta koira otti lähetyksen jälkeen pari askelta eteenpäin ja kääntyi hämmentyneenä ympäri, mutta lähti hyvin, kun sanoin "pois". Jäljet Sätkä suoritti hyvin. Viime kaudella Sätkä tykitti viestipätkiä täysiiiii, mutta tänä vuonna se on molemmissa treeneissä mennyt aika rauhallista laukkaa.

Ensi kerralla teemme jonkun tosi helpon, korkeavireisen treenin, jotta saadaan Sätkälle räjähtävyyttä ja itsevarmuutta lähtöihin.

Sitten Luukkiin, jossa jälkien vanhetessa kävimme ampumassa. Matka oli tällä kertaa 50m, ja Sätkä oli sivulla molempien paukkujen aikana. Kummallakin kerralla se nousi ja kääntyi katsomaan paukun suuntaan, mutta pyysin takaisin sivulle ja lähetin kiertoon. Kiertämiskohde oli koiralle hiukan epäselvä, mutta jotain se enivei kiersi (lukuisten haukkujen kera). Leikkiminen oli tällä kertaa vähän huonoa, mutta seuraaminen sujui.

Sitten jäljestämään. Treenin ideana oli harhajälki, ja jäljet tallottiin kohmeiselle pellolle. Sätkän jäljellä oli ikää joku 30-40min ja se oli U:n muotoinen. Veera siis käveli itse jäljen, ja mä kävin vikalla suoralla kävelemässä jäljen päältä parin askeleen verran = harhajälki oli samanikäinen. Jäljellä oli kaksi keppiä. Jana oli pari metriä ja lähetys suoraan päin korkeaa heinämätästä, jonka Sätkä kiersi. Itse jäljen se nosti hyvin, kävi tsekkaamassa takajäljen ja kääntyi itsenäisesti ympäri. Jäljestäminen oli sitä tyypillistä pientä kiemurtelua, mutta hyvin pysyi koira jäljellä ja eteni tasaisella liinapaineella. Kepit nousivat varmasti. Harhajäljen kohdalla Sätkä kääntyi varmistamaan, että täh, miks sä oot tästä kävelly, mutta valitsi kuitenkin jatkaa Veeran jälkeä, hieno!

Yhteenvetona Sätkä ymmärtää nykyään viestin idean, paukuissa on vielä tekemistä ja kyllä, koira muistaa, mitä jäljestäminen on! Otetaan kuitenkin huomioon, että nämä olivat Sätkän kymmenennet viestitreenit ja jälkeäkään ei ihan superaktiivisesti olla viime syksyä lukuun ottamatta harrastettu, joten kyllä tuo on pätevä koira :)

1 kommentti: