perjantai 14. helmikuuta 2014

Paukut 4 ja tuplat Wilman kanssa

Käytiin eilen Wilman kanssa Sirkuskentällä treenaamassa tokoa. Sätkä teki vähän mutta hyvin! Seuraamista otin taas tarjoamisen ja naksuttelun kautta, paikka on siirtynyt mun ideaalikohtaan ja sen myötä painaminenkin on loppunut (toki seuruu on yhä hyvin tiivistä). Wilma kehui, että tuolla seuruulla pitäisi irrota sekä PK-puolella että tokossa hyviä arvosanoja. Tunnari oli jälleen vähän sählä, en oikein tiedä miksi se on hajonnut noin pahasti. Nyt Sätkä sentään kykeni suoriutumaan rivistä ja tuomaan oman kolme kertaa putkeen, mutta kahdella ekalla suu kävi muillakin kapuloilla. Vika oli hyvä. Kaukot otin 20m päästä, Wilma vahti tekniikkaa. Kaikki vaihdot olivat hyviä, tosin yhdellä s-i-vaihdolla Sätkä liikautti toista takajalkaansa. Toka yritys oli hyvä ja siitä palkka.

Tänään suunnattiin sitten Taliin tottistelemaan. Aloitettiin ampumisella. Wilma ampui kaksi laukausta kentän takaosasta notkelman takaa, arvioitiin etäisyydeksi 100m. Ihan emme saaneet paukkuja ja kiertoonlähetyksiä osumaan yksiin, mutta Sätkä selviytyi tulikokeesta silti! Sitä selvästi jännitti, kun kierrettävä kohde oli kohti paukkuja (=pari turhautunutta komennushaukkua ennen kuin koira suostui lähtemään), mutta kierrot onnistuivat, samoin leikki.

Jatkoimme samoin tein tottiksiin, jotta Sätkä tottuisi siihen, että paukkujen jälkeen jatketaan hommia. Naksuttelin taas seuraamista, ja kyllä, paikka oli jälleen tarpeeksi takana! Jatketaan nyt jonkin aikaa tätä uuden paikan vahvistamista, jonka jälkeen olisi aika lisätä sekä staminaa että virettä. Sitten luoksetuloa: ensin tokomallinen jättö ja läpijuoksu, sitten liikkeestä maahanmenosta luoksetulo. Vauhti oli varsin sopiva, se läpäisisi PK-seulan samalla mahdollistaen lukkojarrutukset tokon puolella. Eteenmeno taisi olla pisin tähänastisista. Kävimme yhdessä jättämässä Röhkyn notkelmaan (jossa oli muuten ammuttu, se ei Sätkää painanut!), jonka jälkeen palkkailin namilla epäedistävää seuraamista ennen lähetystä. Koira juoksi kovaa! Lopuksi Sätkä sai vielä noutaa Riston n. 1kg kapulaa matalan hypyn yli. Ekalla kerralla kapulan paino selvästi hämmensi, sillä Sätkä tuli palatessa hypyn ohi. Tokalla kerralla autoin suullisesti, ja kolmas kerta meni jo ilman apuja. Pitänee hankkia se 650g kapula estetreenejä varten.

Olen niin onnellinen, että Sätkis kykeni toimimaan täysin normaalisti paukkujen jälkeen, jopa juoksemaan täysi kohti paikkaa, josta ammuttiin! Olemme edenneet tällä kiertojutulla pidemmälle kuin millään muulla tavalla, ja kertoja on takana vasta 4. Tunnelin päässä siintää valoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti