perjantai 21. helmikuuta 2014

Maastoja! Ja paukut 6

Nyt voinee sanoa, että maastokausi on korkattu tältä vuodelta. Jäljestämistä varten ovat metsät vielä vähän turhan lumisia (huom. vielä, koska olen vakaasti päättänyt, että tämä sulaminen on lopullista, takatalvia ei tule!), mutta saimme Veeran kanssa tosi kivat viesti- ja esineruututreenit aikaiseksi.

Viestiä juoksutimme Vaakkoissa. Sätkä aloitti: Veera käveli sen kanssa B-pisteelle 200m päähän, josta teki vielä jäljet 50m ja 20m. Sätkä juoksi siis B-A-C-A-D-A eli 1240m. Sätkä juoksi mulle hyvin joka kerta, mutta A-C-pätkällä se jäi B-pisteelle pyörimään, ja Veera joutui auttamaan suullisesti. Toka, lyhyempi jälki sujui hyvin. Mun tokalla lähetyksellä oli vähän säätöä ja Sätkä jäi pyörimään lähelle, mutta sain sen helposti häädettyä matkaan. Vikaa D-A-matkaa ei pitänyt juoksuttaa, mutta Sätkä livahti pallon kanssa matkaan ;)

Positiivista: mulle juokseminen ei enää ole ongelma, ainakaan jos Rinna odottelee vuoroaan mun päässä :D.
Kehitettävää: jälkiä pitää treenata maltillisemmin, ja koiran tulisi hengailla kiltisti molemmissa päissä. Odottelukäyttäytymisen kannalta olisi fiksua treenata koirat erikseen.

Sitten Luukkiin, jossa Veera ampui Sätkälle kaksi kertaa 70m päästä. Kummallakaan kerralla Sätkä ei lähtenyt ekalla käskyllä kiertoon vaan komensi mua. Kierroista kuitenkin suoriuduttiin, samoin leikkimisestä, ja syy komentamisellekin selvisi: Sätkä halusi mennä moikkaamaan Veeraa. Vau, se siis oikeasti halusi juosta suoraan sinne, mistä paukut kuuluivat! Tokan kierron jälkeen annoin sen varastaa Veeran luokse. Eteenmeno Röhkylle oli hyvä.

Heti perään esineruutu 20x40m. Veera vei Sätkälle omia esineitään (sukan, nahkalompakon ja kangaslompakon), yhden kaatuneen puun taakse takareunaan, toisen oikeaan takakulmaan ja kolmannen juurakkokuoppaan. Sätkä löysi kaikki, tosin tahti ei ollut päätä huimaava. Se ei kuitenkaan pyytänyt multa apua kertaakaan, ja palautukset olivat jees. Tosi hyvä siis siihen nähden, että tämä oli vuoden eka esineruutu ja Sätkällä on aikaisemmin ollut vaikeuksia niillä kerroilla, kun kaikki esineet on viety kerralla.

Täytyy kyllä olla tyytyväinen koiraan! Paukut etenevät uskomattoman hyvin, viestiä Sämppä juoksee riemulla ja esineruutu sujuu.

2 kommenttia:

  1. Nyt on pakko peukuttaa! Hyvä Sätkis :D Me halutaan mukaan!

    VastaaPoista
  2. Sätkis on ihanin :) Liitykää paukku- ja maastokavereiks meille!

    VastaaPoista