tiistai 11. helmikuuta 2014

Kreisi, ihana koirani

Sätkä oli HAU:n tokoissa hullu. En tiedä miksi, mutta se sekosi sillä sekunnilla, kun päästin sen irti hihnasta. Haukkua, hyppelyä, syöksyjä, vaikeuksia pysyä maassa arkikäskyllä... Hassu pieni eläin! Aloitin kaukoilla, joissa yritin saada Sätkää keskittymään hämäämällä sitä ei-käskysanoilla (puu, tuoli, oksa...), mutta lopputulos oli melko kaoottinen, kun Sätkä tarjosi kaikkia eri vaihtoja ja komensi mua raivokkaasti antaessani sille palautetta.
No, yritimme sitten ohjattua noutoa. Erika liikkuroi. Sätkän ensimmäiset yritykset sisälsivät suoraan kapuloille rynnimistä, merkin räjäyttelyä eri suuntiin, merkin noutamista jne, ja kaikki päättyivät hyppimiseen ja haukkumiseen. Nauroin vedet silmissä tuolle hullulle, yli-innokkaalle otukselle! Lopulta sain palkattua yhden merkin, kun lähetin Sätkän sille lähempää ilman kapuloita, ja sen jälkeen onnistui muistaakseni yksi avustettu ja yksi avustamaton noutokin.

Halusin ihan kurillani testata tunnaria huonolla vireellä, ja metsäänhän siinä mentiin :D Kolme ekaa yritystä rivillä, Sätkä puuhasi vähän kaikennäköistä, mutta lopulta oma palautui joka kerta. Vikalla kerralla helpotimme laittamalla kapulat ympyrään: Sätkä nosti oman kerran, tiputti, kiersi kehän ja toi oman.
Luoksetulon stoppia otin putken kautta, Purinan pohja on niin hyvä lukkojarrutuksiin! Sitten paikallaolot, Sätkä istui kun muut makasivat ja makasi kun Tara istui, hyvin meni.

Kaukot sujuivat lopuksi paremmin, Sätkä kesti hyvin hämykäskyjä ja jopa heiluvaa narupalloa. S-i-vaihtoa kehitimme tällä kertaa niin, että otin m-s-vaihdon 20m päästä ja tulin lähelle pyytämään s-i-vaihtoa, nyt Sätkä malttoi tehdä puhtaita vaihtoja etupainoisuudesta huolimatta.
Muiden lähdettyä naksuttelin vielä seuraamista, tavoitteena siirtää paikka taaemmas. Sätkä toimi hyvin itse seuruussa, mutta muuten se käyttäytyi hiukan oudosti, ravaili ympäriinsä kuin rauhoitellakseen itseään hillittyyn liikkeeseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti