keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Kenraalitokot ja paukut 5

HAU:n tokot. Alkuun naksuttelin taas seuraamista. Sätkällä oli selvästi enemmän vaikeuksia kuin aikaisemmin, koska se ei ollut saanut purkaa intoaan mihinkään. Korkea vire aiheutti edistämistä ja ääntelyä, mutta olin silti tyytyväinen, että Sätkä kykeni tarjoamaan oikeaa paikkaa. Namipalkka tuntui enemmän tehtävältä kuin palkalta, sen verran hanakasti Sätkä lipsui kohti treenikassilla olevaa palloa.

Sitten kaukoja tunnari suussa. Tunnari aiheutti tällä kertaa lähinnä harmia, sillä koira kuumui ja onnistui jopa haukkumaan. Tekniikka ok. Olen nyt päättänyt, että vaihdot säilyvät muuten ennallaan, mutta m-s-vaihtoon liitetään mukaan hyppy ---> koira siirtyy automaattisesti takapainoisemmaksi. Läheltä tämä jo onnistuu, mutta etäisyys vaatii vielä treeniä.

Veera liikkuroi tunnareita, kaikilla kerroilla kapulat rivissä. Sätkää vähän hämäsi matkalla ollut ruutu, mutta itse tunnarit olivat siistejä, Sämppä malttoi haistella aukomatta suutaan. Kahdella ekalla kerralla oma oli samassa kohtaa riviä, ja kolmannella kerralla Sätkä meinasi mennä lankaan, mutta malttoi kuitenkin ottaa oman.

Saimme liikkurin myös ohjattuun. Aluksi Sätkä jäi taas kapuloihin kiinni ja yritti rynniä suoraan niille, mutta kutsuin pois ja vaadin merkin. Sätkälle toimii yritys-erehdys yleensä hyvin, ja koska se toimi evl-ruutuun, uskon sen toimivan myös ohjattuun. Palkkasin pari merkkiä (jotka Sätkä kaatoi...), minkä jälkeen Sätkä haki ensin kisaetäisyydellä olevan vasemmanpuoleisen kapulan ja seuraavalla kierroksella lähemmäs merkin linjaa siirretyn oikean. Keskimmäisen kapulan tilalla oli estenumero.

Lopuksi Sämppä teki vielä parit hyppynoudot vinoilla heitoilla. No problem.

____

Tiistaina kämppis tuli mukaan Ogeliin ampumaan. Etäisyyttä 100m, välissä metsää. Erehdyin luulemaan tyhjää naksausta ekaksi paukuksi, joten lähetin Sätkän siitä takaakiertoon ---> oikea paukku kuului juuri, kun Sätkä oli kiertämässä. Ääni sai Sätkän pysähtymään, mutta "kierrä"-käskyllä jatkoi tehtäväänsä ja leikki hyvin. Odottelimme toista paukkua jonkin aikaa, mutta kuulimme vain tyhjiä naksuja, jotka saivat Sätkän ahdistumaan. En viitsinyt kerätä ahdistusta enempää, joten lähetin Sätkän taas kiertämään ja leikitin narupallolla. Heti perään kävimme yhdessä viemässä Röhkyn kentän toiseen päähän ---> eteenmeno, ja loppuun vielä pari noutoa matalan A'n yli.

Vaikka Sätkä yhä ahdistuu paukuista, ei se enää menetä toimintakykyään niiden takia. Leikkiminen heti paukun & kierron jälkeen on yhä aavistuksen heppoista, mutta kyllä tuo silti taistelee raivokkaammin kuin useimmat ;) Ja leikinjälkeinen toiminta (tällä kertaa eteenmeno ja nouto) ovat jo täysin normaaleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti