maanantai 20. tammikuuta 2014

Voi-valmistautumista

Vähän lämmittelyä lauantain koetta ajatellen:

Sunnuntaina Wilman kanssa Oulunkylässä, Sätkis seurasi (ihan lyhyitä pätkiä, palkkasin takana olevasta paikasta), teki pari luoksetuloa (stopit eivät olleet täydellisiä, mutta keskityimmekin stoppien jälkeiseen malttiin, Sätkis kun olisi halunnut kuunnella Wilman käskytystä), tunnaroi (ekalla kerralla oma osui ekana kohdalle ja se palautui hyvin, seuraavat kaksi kertaa S nosteli vääriä ja koetti jopa tuoda niitä), istui liikkeestä (muuten jees, mutta asento on yhä vähän vino) ja teki paikkamakuun (Wilma sääti Riston kanssa vieressä, piilosta katsottuna Sätkä pysyi hyvin, vaikka oli kylmä). Hirveän innoissaan tuo pieni eläin oli, kun pääsi kuukauden tauon jälkeen treenaamaan :)

________

Maanantaina sitten HAU:n tokot Erikan ja Wilman kanssa. Sätkällä oli vähän vireongelmia, oli vaan niiiiiiin siistiä olla aksahallilla! Kaikki liikkeiden välit olivat äänekkäitä, perusasentoon tuloissa koira kitisi jne. Hyppynoudot sujuivat hyvin, alun muistuttelun jälkeen myös törkeän vinot heitot palautuivat hypyn yli. Ainoa miinus aavistuksen vinoista luovutuksista, en pahemmin puuttunut. Seuraamisessa fokus oli kontaktissa, joten en puuttunut törkeään edistämiseen. Se oli Sätkän tapa kompensoida vaikeita häiriöitä kuten aksaavaa Ristoa, leikkivää Ristoa ja innokkaasti kehuvaa Wilmaa. Itse kontakti oli hyvä.

Luoksetuloissa hyödynsin Purinan hyvää lukkostoppipohjaa ja hain sitä täydellistä stoppia. Sätkis oli hieno, liukujäljet vain koristivat meidän treenisuoraamme! Kaukot sen sijaan tuottivat aluksi vaikeuksia korkean vireen takia (s-i-vaihto oli taas huono), mutta kun maltoin tehdä niitä lähempää takapalkan kanssa ja käyttää välillä "back"in sijaan "hopis"ta, oli lopputulos hyvä. Paikkamakuussa oltiin taas Riston häiriönä, ja Sätkä joutui koetukselle, kun Ristoa käytiin vapauttamassa ja Tikrua leikitettiin vieressä, edessä ja takana. Kerran Sätkä nousi seisomaan, mutta ymmärrettävästi, kun Wilma kiljaisi Ristolle innokkaan "vapaa" ja samaan aikaan Erika sanoi painokkaasti "Ei!", kun Tikru yritti lähteä Riston perään. Pikku bc:llä meni pasmat sekaisin ;)

Loppuun vielä pari Wilman liikkuroimaa tunnaria. Nyt Sätkä oli sopivan paineistunut (eli juuri siinä mielentilassa, jossa jokainen kukkahattutokoilija haluaa koiransa olevan :D), ja se malttoi haistella sekä ympyrän että rivin ja tuoda oman pureksimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti