perjantai 31. tammikuuta 2014

Asenne vaihtoon eli huippistreenit

Huippistreeneissä paikalla olivat sekä varsinaiset huippikset että me eskarilaiset, treenit veti Ville. Ideana oli kisanomaiset "virheestä ulos"-treenit, jotka toteutimme niin, että kentällä oli kaksi peilikuvarataa, joista toista suorittivat minit&medit ja toista maksit, vuorotellen mentiin. Makseja oli puolet pikkuisia vähemmän, joten saimme monta suoritusyritystä enemmän (Sätkälle ja Kujeelle tarpeellisia, Fläktille ei niinkään).


Aloitimme ylemmällä lämppäradalla (ensin pallot, sitten neliöt), jossa Sätkän vahvuuksia olivat irtoamiset (erityisesti putkiin, kuka on yllättynyt?) ja heikkouksia putkista luopumiset. Mun heikkous oli melko laiska ja ponneton ohjaus, jalat eivät irronneet hölkkää kovempaan vauhtiin.

Alemmalla radalla (ehdimme tehdä vain neliöitä) Ville kokeili ohjata Sätkää, ja Sätkä sanoi jeeeeee, koska Villen jalat liikkuivat aika eri tavalla kuin mun. Tuttuja ongelmia sielläkin kuitenkin näkyi, ja Ville pisti meille treenilistalle hypyillä kokoamiset. Ee-ei, ei mun koira tykkää leiskautella??! Kokeilun arvoinen juttu voisi olla jaakotus ilman vastaista kättä.

Suurin ongelma taitaa tällä hetkellä olla mun negatiivinen asenne. Kun ei huvita niin ei huvita, ja aksa ei nyt huvita. Syitä on monia, enkä niitä tässä sen kummemmin avaa, mutta ehkä viimeaikaisista agipostauksistakin on jotain voinut päätellä ;) Ville huomautti mulle tiistaina, että voisi sitä koiraa joskus ihan kehuakin, eikä vain nakata lelua suuhun että "hyvä tyttö". Sätkän on vaikea tehdä oikein, jos en osaa kertoa sille, mitä haluan. Olen tavallaan luottanut sokeasti siihen, että agility itsessään on koiralle tarpeeksi palkkaavaa, mutta vaikka Sätkän mielestä agi onkin siisteintä everrrrr mun asenteesta riippumatta, on kehittyminen vaikeaa ilman oikeanlaista palautetta. Hassua, että mestarikehuja-Inkalle joudutaan huomauttamaan kehujen puutteesta, ensin vuosi sitten tokossa ja nyt agissa :D Pitänee taas treenata vähän aikaa Rommin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti