tiistai 5. marraskuuta 2013

Sirken jutut kokeilussa

HAUn tokoissa kokeilimme Sirken eilisiä juttuja:

Olimme paikallaolohäiriönä Ristolle. Riston tehdessä riviintuloja Sätkis harjoitteli kontaktin ylläpitoa. Itse makuuseen olin todella tyytyväinen! Ristohan aikanaan juoksi halliin tultuaan suoraan paikkamakuussa olleen Sätkän luokse astuakseen sitä, ja Sätkää on siitä lähin ahdistanut valvavasti olla paikallaolossa Riston lähellä. Nyt se oli aivan Riston vieressä, ja Ristoa vielä vedettiin liinalla, kehuttiin, kiellettiin, käytiin palkkaamassa ja vapautettiin jne., ja Sätkä kesti kaiken tämän mun ollessa piilossa! Asento oli hyvä ja koira näytti rennolta :)

Sätkä aloitti ohjatun noudon opettelun leikkimällä. Laitoin koiran seisomaan keskelle, nakkasin kapulat molemmin puolin ja annoin käsimerkin & "tuo". Eka kerta meni hyvin, tokalla Sätkä lähti hakemaan samaa kuin edellisellä kerralla. Kipaisin siis saman tien hakemaan oikean kapulan ja nakkelin sitä Sätkän suureksi turhautumiseksi ilmaan "jee vähänkö tää on siisti, paljon parempi kuin toi sun väärä kapulas!". Tämän jälkeen Sätkis skarppasi hyvin eikä tehnyt virheitä. Ei tehdä hommaa kuitenkaan liian helpoksi: oikea kapula vähäeleisesti omalle paikalleen, sitten törkeät hetsaukset väärälle kapulalle, ja virheestä taas kävin nappaamassa oikean. Sätkä turhautui oikein toden teolla, se huusi mulle raivosta :D Ja kas, johan alkoi koira lukea käsimerkkejä tarkemmin!

Sitten yksi kokeenomainen tunnari. Se oli lähes täydellinen :) Sätkä juoksi hyvää vauhtia kapuloille, kävi riviä siististi läpi kunnes tuli oman kohdalle, nappasi sen saman tien suuhun ja toi mulle. Olin hajustanut kapulaa 3s. Ainoa virhe oli kapulan pyöräyttäminen suussa tuonnin aikana. En voi uskoa, että vielä joitain viikkoja sitten meillä oli valtava tunnariongelma! Selvästi Sätkä tarvitsee vain varmuutta, varmuutta, varmuutta, joten teemme tästä lähin joka treeneissä ainakin yhden tunnarin.

Sätkis teki myös kolme luoksetuloa. Appari oli selin koiraan ja nakkasi pallon sen nokan eteen mun käsimerkistä kahdella ekalla kerralla, kolmannella appari seisoi samassa kohdassa, mutta otin läpijuoksun. Sätkä hypähti toiveikkaana apparin kohdalla, mutta muuten vauhti oli ok.

Sitten hyppynoudon pariin. Vinot heitot ovat Sätkälle yhä vaikeita, se tulee todella helposti hypyn ohi paluumatkalla, jos en auta sitä suullisesti. Tämä vaatinee vain treeniä, ja onneksi en yleensä heitä noin törkeän vinoja heittoja...

Seuraamista teimme tyhjässä hallissa muiden lähdettyä, enkä sen takia päässyt puuttumaan haluttuun ongelmaan eli kontaktin tippumiseen. Sen sijaan opetin Sätkää palkkaantumaan ulkokautta tiiviyden vähentämiseksi. Mietin myös omaa askellustani mm. käännöksissä ja juoksusta pysähtymisessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti