keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Koe mielessä vai koemielessä?

Tokoiltu on pari kertaa. Lauantaina koe, jotenkin oudon luottavainen fiilis sen suhteen? Ehkä se liittyy tunnariin, joka ei enää satavarmasti nollaannu. Ja siihen, että olen kisannut Sätkän kanssa huikeat 10 kertaa, joten osaan jo vähän aavistella millainen se on & tukea sitä hankalissa jutuissa. Btw, ykkösiä olemme saaneet 5/10, parannettavaa siis olisi, mutta toisaalta huonoin ykkösemme on saatu 179 pisteellä (=89% maksimipistemäärästä), joten olemmekin liikenteessä kaikki tai ei mitään -periaatteella.

Sirkun ja Susun kanssa tokoilimme sunnuntaina Oulunkylässä. Sätkis leikki taas suuntaleikkiä ohjatun kapuloilla, sain sen pariin otteeseen narrattua väärälle kapulalle ja sitten Sätkä skarppasi & haki oikean, vaikka seisoin selvästi lähempänä väärää. Teimme ekaa kertaa "liikkuroituna": Sirkku vei kapulat (ja keskelle hanskan hämyksi), mä vein namilla Sätkän keskelle seisomaan ja lähetin. Kapulat olivat koiran kanssa samassa linjassa.

Yksi tunnari jälleen. Paljon kapuloita ympyrässä, Sätkä kiersi pari kertaa ennen kuin nosti oman. Palkkasin vauhdista. Kaukoissa keskityimme malttiin. Nooo, ihan putkeen ei mennyt... Mutta kyllä se sieltä löytyi! Seisominen vain on vai-ke-aa. Seuraaminen sen sijaan oli loistavaa, Sätkis on kehittynyt huikeasti tuossa keskittymisjutussa! Se kesti sekä jatkuvaa häiriötä että yksittäisiä, tsemppasi vain hulluna! Liikkeestä istuminen vuorostaan oli hankala, koira ei tahtonut istua :D

____

Maanantaina piti olla HAUn tokot, mutta koska kukaan muu ei ollut ilmoittaunut, en jaksanut raahautua Purinalle vaan jäin Oulunkylän valoihin treenaamaan yksin. Ohjatussa kokeilin tällä kertaa niin, että lähetin Sätkän merkille ennen nouto-osuutta. Edeltävissä "väärälle hetsaus"-jutuissa se oli aluksi taas mogaillut mutta lopulta skarpannut hienosti. Merkin kanssa homma sujui hienosti, kapulat olivat taas samassa linjassa. Luoksetulon ekaa stoppia yritin treenata takapalkkaleikillä, mutta suoraan sanottuna en jaksaisi. Tulos on ollut niin hyvää pallonheitoilla, että whatever, olkoon mitä on ja parantelen joskus jos jaksan. Kympinhän tuollakin yleensä saa. Tein loppuun pari helppoa stoppia maalinkierron kautta. Eteenmenoakin tehtiin pitkästä aikaa. Kerran lelulle, kerran samaan suuntaan tyhjään, hyviä molemmat vaikka seuraaminen onkin kamalaa.

Tässä vaiheessa valot napsahtivat pois (note to self: Oulunkylän valot sammuvat klo 22). Tein kuitenkin vielä seuraamista. Olen viime aikoina naksutellut kotona taaempana olevaa perusasentoa, ja kas, Sätkän seuraaminen oli paljon kivempaa, kun sen pa oli parempi! Noin simppeli juttu... Ja kun aavistuksenomainen edistäminen jäi pois, loppui myös painaminen (tiivishän se toki yhä on).

2 kommenttia: