maanantai 11. marraskuuta 2013

Iltatokot

Tokoiltiin taasen Sirkun ja Susun kanssa, tällä kertaa Oulunkylän kentällä. Sätkis teki seuraavaa:

  • Ohjattua noutoa treenattiin tokaa kertaa ikinä. Aloitin viime kerran jutuilla eli laitoin koiran seisomaan mua vastapäätä ja nakkasin kapulat molemmille puolille ---> käsimerkki & "tuo". Sätkä lähti joka kerta oikeaan suuntaan (nyt eivät hetsaukset väärälle saaneet sitä lankaan), mutta ekalla parilla kerralla se tiputti oikean kapulan tuontivaiheessa ja pinkaisi hakemaan väärää. Sitten kyllä ärsytti, kun kävin nappaamassa tiputetun kapulan ja pistin bileet pystyyn sen kanssa, virhe ei toistunut. Sirkku liikkuroi meille pari ohjatuntapaista (ei keskimmäistä kapulaa), nämä ok, vaikka yritin huijata koiraa menemällä seisomaan väärän kapulan lähelle. Luovutuksia pitää treenata erikseen, nyt Sätkä ei korjannut vinoutta.
  • Tunnarissa kapuloita oli kaksi kertaa tavallista enemmän, mikä selvästi hämäsi Sätkää. Se merkkasi oman pariin otteeseen, kävi tsekkaamassa rivin loppuun ja palasi vasta sitten hakemaan oman. Nosto ei ollut nopein mahdollinen, mutta ihan sama, ainakaan se ei epävarmuudesta huolimatta maistellut vääriä :)
  • Seuraamisessa aiheena oli kontakti. Aloitimme pahalla häiriöllä eli "Sätkä"-sanalla. Ensin Sirkku hoki sitä koiran ollessa perusasennossa, sitten pidettiin 10s tauko ennen "Sätkää", sitten Sirkku hoki sitä seuruun aikana, ja lopuksi seuruutin koiraa 10m ennen häiriösanaa. Paria stiplua lukuun ottamatta Sätkä sulki yksittäisetkin häiriöt hyvin pois. Loppuun vielä seuruuttamista erilaisissa liike- ja äänihäiriöissä, virheestä aina aloituskohtaan. Sätkä tsemppasi kivasti ja kesti jopa ihan parin sentin päässä tapahtuneet häiriöt!
  • Luoksetuloa treenasimme parilla eri tavalla. Ensin Sirkku heitti pallon Sätkän nokan eteen mun käsimerkistä, sitten kierrätin Sätkää ja heitin pallon itse, ja lopuksi leikimme takapalkkaleikkiä (koira pääsee takapalkalle joko kiertämällä mut tai saamalla vapautuksen jo matkalla mun luokse). Sätkälle tämä oli eka kerta tätä leikkiä, ja toivottavasti siitä johtui sen U-käännös, kun vapautin takapalkalle. Ideaalihan olisi, että koira vetäisi liinat kiinni ja kääntyisi paikoillaan ympäri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti