sunnuntai 13. lokakuuta 2013

VOI2 ja maastomenestystä

Lauantaina vietettiin taas aktiivikoirapäivä. Aloitimme Kirkkonummen tokokokeella, tuomarina Ilkka Stén. Liikkeet tehtiin sekalaisessa järkässä, mikä loppupeleissä taisi olla meille eduksi.
 • Paikkamakuu 10 - Kaksoiskäskyt sekä maahanmenoon että perusasentoon (miten niin ollaan treenattu eeveeällän käskytyksiä), tuomari missasi.
 • Tunnari 10 - Pyöräytti kerran kapulaa suussa.
 • Kaukot 7 - Vaihdot itsessään olivat hyviä (paitsi s-i), mutta Sätkä jostain syystä kuunteli kovasti, mitä takana seisseessä yleisössä tapahtui, ja sen takia jouduin antamaan kaksi kaksoiskäskyä. Lisäksi S suoritti ylimääräisen s-i-vaihdon (tietty ihan vain esitelläkseen, miten paljon parempi se nykyään on).
 • Liikkeestä istuminen 0 - Koira oli yhä kiinni yleisössä, eikä kuunnellut mun jättökäskyä.
 • Seuraaminen 9 - Sätkän treeniseuraamista (!!), askelissa vähän piippasi ja kontakti ei ollut täydellistä.
 • Luoksetulo 9 - Eka stoppi olisi voinut olla terävämpi.
 • Metallinouto 10 - Kapula muistaakseni pyörähti kerran suussa? Vai vino palautus?
 • Hyppynouto 0 - Yleisö hämäsi taas ja Sätkä tuli palatessa esteen ohi. Näytti itsekin vähän hämmentyneeltä ja palasi takaisinpäin.
 • Ruutu 10 - Seuraamaantulossa kurvasi vähän etukautta.
 • Kokonaisvaikutus 9 - Sätkä oli velmulla päällä ja tykkäsi liikkurista kovasti, varsinkin kun liikkurilla oli joku kapula ;)
 • Yhteensä 249 pistettä, VOI2 ja sija 2/4
Mun suurin tavoite oli, että Sätkä saisi tunnarista jonkun muun numeron kuin nollan. No, Sätkis päätti vain lisätä nollan eteen ykkösen ;) Jokainen meidän kanssa viime aikoina tokoillut tietää, miten uskomatonta on, että Sätkis tekee kympin tunnarin!! Myös seuraaminen oli ihan työvoitto, Sätkä ei mennyt matkalaukkumoodiin kertaakaan. Liikkeiden sekoitettu järjestys taisi pelastaa meidät, koska vaikuttaa siltä, että Sätkä on eniten paineessa kehään tullessaan ---> seuraaminen menee yleensä plörinäksi. Nyt samainen paine antoi meille kympin tunnarin, ja seuraamiseen mennessä  Sätkä oli rento oma itsensä :)

Kaksoisvoitto meidän tiimillemme, hyvä Sätkä ja Susu!
_____

Iltapäivällä suunnattiin Veeran ja Rinnan kanssa Luukkiin maastoilemaan. Sätkän suhteen olin vähän epävarma, se kun ei pitkään aikaan ole jäljestänyt metsässä viittäkymmentä metriä pidempään. Veeran tekemä jälki oli 600m pitkä ja 45min vanha kuudella kepillä. Luukissa oli vilkas lauantaipäivä, joten harhajälkiä oli paljon.
Sätkä teki superhienon ja vauhdikkaan janan, ja aina hukkajäljen jälkeen se nosti uudella lähetyksellä jäljen tosi hienosti. Itse jälkityöskentely on mennyt huimasti eteenpäin, koiralla on suu kiinni ja nenä maassa, ja se tekee duunia tosi aktiivisesti. Heikko kohta on tällä hetkellä oman jäljen seuraaminen, Sätkä vaihtoi nytkin jälkeä hyvin mutkattomasti useaan otteeseen. Erityisesti polut olivat hankalia. Kepeistä nousi 5/6, yhden kepin kohdalle emme osuneet ja vikalla kepilla jouduin vähän avittamaan. Mutta keppimotivaatiokin on kasvanut huimasti!
Veera totesi, että Sätkä tarvitsee vain varmuutta ja lisää jälkiä, suunta on nyt oikea :)

Sitten viestin pariin. Juoksumatka oli 100m, Sätkä juoksi mun ja Veeran väliä 7 kertaa. Veeralle se juoksi hyvin alun hämmennystä lukuun ottamatta ("Ai täh, eihän toi oo mun viesti-ihminen?"), mutta mun luokse oli taas vähän vaikeuksia lähteä. Vikalla kerralla tuli hyvin. Ens kerralla mulle vaan siis pallo mukaan!

2 kommenttia:

 1. Hirveen iloisen näköiset tuplavoittajat :D Sätkä oli niin hieno!

  VastaaPoista
 2. Valitsin sen vähiten kärsivännäkösen kuvan :D

  VastaaPoista