tiistai 8. lokakuuta 2013

Uudet aksakuviot ja kaukopohdintaa

Viime viikolla kertyi taas kaikennäköistä häppeninkiä. Tiistaina starttasi HAU:n eskarihuippis, joka on tästä lähin joka toinen viikko, kouluttajina vaihdellen Liukan Ville ja Mantereen Nina. Nyt paikalla olivat sekä eskarilaiset että varsinaiset huippislaiset, ja kävimme kukin lyhyesti tekemässä Villen rataa ja antamassa osviittaa taidoistamme. Sätäkkä-Pätäkän kanssa suoriuduimme taitojemme mukaisesti. Suurin osa radasta meni yllättävän sujuvasti, mutta esittelimme myös Sätkän flänkkaamista ja huonoa estehakuisuutta kierroissa. Niin ja toki mun huonoa rytmittämistä :D Myös erikseen kokeiltu keppien avokulma oli ongelmallinen. Kaiken kaikkiaan luulen, että Ville sai aika realistisen kuvan tasostamme.

Torstaina starttasi vuorostaan kimppiksemme. Meidän edellinen ryhmämme eli Esan kimppiksen koulutettavat siirtyi tiistaille, ja kouluttajat vaihtuivat Laura Juutiin ja Pirjo Yli-Juutiin, mutta koska eskarihuippis on joka toinen tiistai tämän ryhmän jälkeen, me vaihdoimme Sätkän kanssa ryhmää Erikan kimppikseen. Tällä kertaa paikalla olivat vain Erika ja Hanna koirineen, joten treeniaikaa oli reippaasti. Sätkän ratasuoritus takkusi aika lailla, mutta löytyi sieltä hyvääkin: persjättö kepeillä, se yksi ihmisnuoli, putki-puomi-erottelu...
Lopuksi treenasin vielä puolenvaihtoja ja taaksejättäytymistä puomilla sekä avokulmia ja puolenvaihtoja kepeillä, hyvin sujui.

Toko on ollut mietintätauolla nyt viikon ajan, ja Sätkä on tehotreenannut kaukoja sisätiloissa. Se on namin/lelun luopumisen kautta oppinut uuden s-i-käskyn: "back". Väitän, että tämä oma sovellukseni on parantanut Sätkän malttia huimasti, vaikka en ole vielä testannut uutta metodia ulkona :D Tällä hetkellä teemme seuraavanlaisia harjoituksia:

  • Istun Sätkän lähellä, vieritän pallon 2-3m päähän ja pyydän eri vaihtoja. Sätkän tulisi malttaa tehdä puhtaat vaihdot kyttäyksestä & eteenpäinvedosta huolimatta. S-i-vaihto on alkanut sujua hyvin etupainotteisestakin tilanteesta!
  • Olen Sätkän edessä polvillani, avoimella oikean käden kämmenellä nami (tai pallo). Jälleen koiran tulisi malttaa luopua namista ja tehdä siistit vaihdot, palkka tulee vasemmasta kädestä.
  • Olen Sätkän edessä n. 5m päässä polvillani. Teen kaukot muuten kokeenomaisesti. S-i-vaihtoon olen muuttanut käsimerkin edellisen harkan avokämmeneleeksi, ja käsky on uusi "back".
  • M-s-painonsiirtoharjoituksia teemme yhä niin, että Sätkällä on etujalkojen välissä nami tai lelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti